Tarhoňa v krémové dýňové omáčce s opečenými žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenPokud nemáte chuť na maso a stačí vám zeleninová omáčka, podávaná spolu s tarhoňou a opečenými žampiony, pak vyzkoušejte tento recept. Tarhoňa je vpodstatě těstovina,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud nemáte chuť na maso a stačí vám zeleninová omáčka, podávaná spolu s tarhoňou a opečenými žampiony, pak vyzkoušejte tento recept. Tarhoňa je vpodstatě těstovina,…
Květák rozebereme na menší růžičky a ve slané vodě ho uvaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.Brambory a sýr nastrouháme na jemno, přidáme horké mléko, vejce,…
Zelí vymačkáme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme i slaninu a špek.V míse smícháme mouku se solí, kmínem a sodou. Přidáme kysanou smetanu a vejce. Do…
Všechny suroviny zamícháme, dobře propracujeme, na igelitovém sáčku potřeném vodou vytvoříme 2 šišky. Šišky potřeme chilli hořčicí, dáme na vysoký plech, který jsme…
Nakrájíme pórek na kolečka a zpěníme s česnekem na sádle. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a klobásu na kolečka. K pórku přidáme jednu klobásu a brambory.…
Zabíjačková sekaná je ozvláštněná jemným masem vepřové panenky, nakrájeným na malé kostky. Bude krásně šťavnatá díky bránici (vepřové tukové bláně), do které masovou…
Smažená rýže je čínské jídlo. U čínské kuchyně bývá zdlouhavá příprava, ale například s krájením zeleniny vám někdo může pomoct. Samotná příprava je velmi rychlá a…
Vylepšená roštěná je o něco pikantnější a kyselejší. Přidáme k ní zeleninovou směs, točený salám a vejce. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem, bramborem, či těstovinami…
Houbové omáčky mají díky lesním houbám skvělou vůni a výraznou chuť. Tuto omáčku zjemníme smetanou, díky které se houbová chuť pěkně rozvine. Na závěr přidáme i voňavý…
Udělat opravdu dobrou vepřovou kýtu, aby maso nebylo tuhé a zůstalo krásně šťavnaté je někdy oříšek. Nechte ochucené maso nějakou dobu odležet, udělá to s ním divy.…
Nejdříve silnou vrstvou sádla vytřeme pekáček. Cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme na tenké proužky. Dáme ji do mističky, jemně osolíme, posypeme mletým kmínem a…
Maso a brambory nakrájíme na větší kostky. Rozehřejeme sádlo a maso necháme zatáhnout. Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř. Podlijeme vývarem jen do poloviny masa a dusíme…
Brambory oloupeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme, naskládáme na dno pekáčku, posypeme nasekaným česnekem, lístky ze snítky tymiánu a rozmarýnu a zalijeme smetanou. Brambory…
Filé omyjeme, osušíme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odležet. Po odležení okořeníme z obou stran. Na pánev dáme máslo s olejem a filé pečeme z každé strany 2…
Brambory vařte ve slupce asi 20 minut do změknutí a vejce uvařte natvrdo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, nasypte ji do rendlíku a zalijte malým…
Kapustu můžeme upéct rozřezanou na osminky nebo po listech. Pekla jsem ty vrchní hrubší listy rozkrojené na polovinu a střed jsem nakrájela.Rozmícháme olej s česnekem a…
Květák rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na kostky, cibuli na kousky, mrkev dáme na větší kusy.Na másle zpěníme cibuli s kmínem. Přidáme květák, brambory a chvíli…
Kroupy propláchneme a zalijeme dvěma hrnky uzeného vývaru. Přivedeme k varu a přidáme houby. Společně vaříme do měkka. Podle potřeby doléváme vývar a občas promícháme.Na…
Maso nakrájíme na kostky a smícháme s hořčicí, olejem, paprikou, šťávou a kořením. Pořádně promícháme a necháme nejméně dvě hodiny uležet. Měla jsem přes noc.Cibuli…
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přimáčkneme česnek, až se rozvoní, zmírníme teplotu a přidáme papriku. Krátce promícháme a podlijeme zhruba čtvrt litrem zeleninového…
Na drobno nakrájíme cibulku a restujeme ji na oleji nebo sádle. Maso nakrájíme na kousky nebo plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme plnotučnou hořčicí…
Hovězí maso z kližky, pokud je dobře připravené, je lahůdka. Správně vychutit a využít k tomu hrubozrnnou hořčici, pivo a chilli omáčku je pak odvážná kombinace, kterou…
Připravte si tatarák z lososa tak, abyste si mohli vychutnat přirozenou a ničím nerušenou rybí chuť. Tatarák z lososa podávaný na lehounce očesnekovaných topinkách je…
Rychlý a výživný bezmasý oběd pro běžný den. Karbanátky budou dobré z čočky i hrachu. Talíř si doplníme čerstvou zeleninou. A protože jsme ušetřili čas můžeme se pustit…
Panettone místo vánočky: Slavný italský moučník voní kandovaným ovocem a díky trojitému kynutí je nadýchaný jako peříčko
Borůvková povidla: Zkuste je podle slavné prvorepublikové kuchařky Anuše Kejřové!
Ve starověku mu přezdívali jablko bláznů. Víte, že lilek ve skutečnosti není zelenina?