Filé na bylinkách
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky prísady na marinádu dobre premiešame, filé v nej obalíme a necháme v marináde stáť v chlade 24 hodín.Potom filé rozložíme do pekáčika a obložíme plátkami masla…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všetky prísady na marinádu dobre premiešame, filé v nej obalíme a necháme v marináde stáť v chlade 24 hodín.Potom filé rozložíme do pekáčika a obložíme plátkami masla…
Nejprve si rozsekáme na malé kousky nivu a olomoucké tvarůžky a pomocí mixéru se je snažíme rozetřít na hrubé kousky (lze si pomoci i šťouchadlem na br.kaši, kterým tyto…
Středně velké vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme, můžeme je přepůlit nebo rozčtvrtit a pokrájíme je na slabé plátky. Dáme do mísy, osolíme a zakapeme olejem.…
1)Zapneme si troubu na 200st. a nachystáme hrnec na vaření nudlí a zatímco se bude dusit omáčka, uvaříme v osolené vodě široké nudle – uvařit, aby byly spíš tvrdší. 2…
Očistíme fazolku a mrkvičku nakrájíme na 2 cm a mrkvičky na kolečka. Do většího hrnce dáme 1,2 litru vody, přidáme bujón, dva bobkové listy, kuličky pepře a nastrouháme…
Večer připravíme masovo- sýrovou hmotu (sýr nastrouhat na malých slzách), včetně koření, rohlíků, mléka, vajíčka, mouky. Dáme přes noc do lednice.Druhý den nasypeme…
Rajčátka překrájíme na poloviny, část na čtvrtiny. Okurku podélně rozřízneme na čtvrtiny a pak napříč nakrájíme na plátky. Červenou cibuli překrojíme podélně na poloviny…
Plátky masa očistíme, osolíme a rozklepeme. Opečeme z obou stran zprudka na hodně rozehřátém oleji (po každé straně cca 1 min) a vyjmeme. Na výpeku osmahneme…
Karfiol rozoberieme na ružičky a 10 min v troche vody (alebo nad parou) povaríme. Scedíme, necháme vychladnúť.K ružičkám karfiolu pridáme kukuricu a na maličké kocôčky…
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte, nakrájejte na dílky a odložte stranou.Fazolky omyjte a odkrojte jim stopu. Poté je dejte do osolené vařící vody a vařte je 2 - 3 minuty …
Batáty nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru nebo vodyJakmile jsou batáty měkké, scedíme polévku a vyndáme je z ní.Do polévky přidáme nasekaný kopr, 1/2 šlehačky…
Švestky namočím na cca 30 minut do vlažné převařené vody, při kupování sušených švestek třeba dbát na to, aby byly vysušené – tvrdé, žádný olej a jiná potvorstva.…
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit a za občasného promíchání uděláme světlou cibulovou jíšku, ke které přisypeme…
Vychladlé vařené brambory (pokojové teploty) pokrájíme na plátky nebo kostičky a dáme do mísy. Přidáme pokrájený vychlazený ledový salát a zakysanou smetanu, ve které…
Cibuli nasekáme na jemno. Vložíme do misky a zakápneme olejem a šťávou z poloviny citronu. Přidáme nasekaný kopr a opepříme. Důkladně promícháme.Matjesy nakrájíme na…
Dáme vařit 1,5 l vody s kmínem, masoxem a brambory nakrájenými nadrobno.Po 15 min. přidáme najemno nakrájený nebo naložený kopr.V mléku rozmícháme vločky, přidáme do…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, společně s novým kořením a bobkovým listem nebo drceným kmínem dle chuti. Osmaženou cibuli zaprášíme…
Cibuli nasekáme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme žampióny a restujeme do změknutí. Pak zalijeme mlékem, mícháme. Jakmile začne vřít, přilijeme smetanu a vložíme…
Krevety očistíme, kdo chce, poslední díl (ocásek) můžeme ponechat. Během jídla je za ocásek můžeme brát rovnou z talíře a až poté dávat na odkládací misku či talířek.…
Vejce uvaříme natvrdo a prudce zchladíme. Šunku, lososa, sýr a šalotku nakrájíme na kousky. Oloupaná vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se sýrem, šunkou a šalotkou…
Uhorky a papriku narežeme na pozdĺžne rezy a rozdelíme do fliaš ( vyjde to asi do 4 fliaš ). Do každej fľaše dáme vetvičku kôpru, niekoľko koliesok cibule, rozdelíme…
Cestoviny uvaríme a scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme narezané huby a dusíme asi 10 minút.Vložíme narezané paradajky, osolíme, okoreníme a opäť 10…
Filé nakrájame na kocky (2x2 cm) a polejeme citrónovou šťavou.Karfilol rozoberieme na ružičky a premiešame s filé. Zmes vložíme do vymastenej zapekacej misy.Smotanu…
Ve vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme tvárné těsto, které bude asi 30 minut kynout.Brynzu včas vytáhneme z lednice…
Krkovička po farářsku: Lehce pikantní a šťavnaté plátky masa báječně chutnají a zvládne je i začínající kuchařka
Tarhoňa byla pochoutkou kočovníků. Jak se tahle maďarská specialita připravuje?
Slané ukrajinské buchty pampušky jsou vynikající jako příloha. Dělají se podobně jako české buchty