Pečené šišky z mletého masa s bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenV české kuchyni je velmi oblíbený způsob úpravy mletého masa smažením. Zde vám naopak nabízíme možnost připravit tento pokrm zdravěji pečením v troubě. Navíc v pekáči…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V české kuchyni je velmi oblíbený způsob úpravy mletého masa smažením. Zde vám naopak nabízíme možnost připravit tento pokrm zdravěji pečením v troubě. Navíc v pekáči…
Na panvici na oleji vysmažíme väčšie množstvo hrianok (topiniek).Na vychladnuté krajce natrieme hrubšiu vrstvu syra, poukladáme naň kolieska cibule a posypeme kari…
Kuřecí maso se řadí mezi běžné ingredience, po kterých sáhnete ve chvíli, kdy chcete uvařit něco rychlého k večeři. Kari je pikantní koření, které maso dostatečně ochutí…
Přinášíme vám recept na jednoduchou úpravu vepřového masa na kari s lahodnými, na másle restovanými žampiony a smetanou. Společně vyladěné chuti budou slušet tradiční…
Krásně oranžovou dýni očistíme od semínek a nakrájíme i s kůrou na kostičky. To stejně uděláme s mrkví, cibulí a brambory.Na oleji opražíme dýni, mrkev a cibuli.…
Čerstvému a křupavému domácímu chlebu se prostě nic nevyrovná a krásně provoní celý váš dům. Ke chlebu však patří také výborná pomazánka, třeba z tofu, dochucená…
Když je horké léto a je chuť na lehký oběd, hodí se přesně takový rychlý, výživný pokrm, na který upotřebíte i úrodu ze zahrádky. Zeleninová směs je inspirována…
Kombinace květáku a mrkve je vskutku tradiční kombinací. Co však je na této nakládané zelenině netradiční, je nálev. Oproti klasickým převařeným nálevům použijeme pouze…
Lososa se zeleninovým salátem a bramborami připravíme jednoduše na jednom plechu. Zeleninu okořeníme výraznou severoafrickou kořenicí směsí, která pečené zelenině dodá…
Datlová pomazána má díky datlím a kari orientální nasládlou a pikantní chuť. Dá se použít na jednohubky nebo podávat dip k nakrájené zelenině. Pokud rádi zkoušíte nové…
Křupavé smažené placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji příliš v lásce nemají. Placky z červené řepy chutnají skvěle samostatně, posypané oříšky…
Brambory ve slupce důkladně umyjeme a vaříme 10 minut (ne zcela doměkka). Poté vodu slijeme a necháme je vychladnout. Studené brambory nakrájíme i se slupkou na měsíčky.…
Porce kuřete osolíme, okořeníme a zprudka opečeme na oleji. Pak ho podlijeme vroucí vodou a přidáme česnek. Dáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 1 hod. přiklopené…
Na másle zpěníme kolečka pórku, přisypeme hrášek a kukuřici, vsypeme propláchnutou pohanku a zalijeme vodou do 0,5cm pod okraj směsi (nesmí plavat), osolíme. Nepřikryté…
Maso nakrájíme na malé kostky, pórek na kolečka i s natí.Na oleji osmažíme pórek, přidáme maso, pak hrášek a kari. Osolíme a necháme vychladnout.Mouku smícháme se solí…
Na másle orestujeme zeleninu, přidáme sůl, pepř a lžičku kari, zalijeme jedním litrem vody a 5 minut dusíme. Směsí zalijeme kuskus, promícháme a necháme nabobtnat.Na…
Rohlíky pokrájíme na malá kolečka, klobásku nakrájíme na malé kostičky a vše pokropíme vývarem. Přidáme žloutky, změklé máslo, sůl, pepř, kari koření, sušený tymián,…
V tlakovém hrnci osmažíme krátce cibulku nakrájenou na drobno, přidáme mleté maso, koření, bylinky a masox.Promícháme a krátce restujeme na mírném ohni.Poté přidáme…
Cibuli a pórek nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, máslo rozehřejeme v hrnci a všechny suroviny promícháme dohromady.Celé to zalijeme červeným vínem a 0,5 l. vody…
Maso zbavíme kůže a nakrájíme na malé kostičky, cibuli též pokrájíme, vše dáme do jedné mísy.Pak přidáme ostatní suroviny, pořádně promícháme a necháme den odležet v…
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte a prolisujte 3 česneky. Maso smíchejte s česnekem a solí a nechte aspoň půl hodiny odležet.V hrnci rozpalte olej a…
Kuřecí prsíčka omyjeme, nakrájíme na kousky a dáme do misky. Ke kuřeti přidáme 2 lžíce oleje, hořčici, kari, med, česnek, pepř a sůl. Důkladně promísíme a dáme do…
Kuřecí prsíčka omyjeme, nakrájíme na kousky a dáme do misky. Ke kuřeti přidáme 2 lžíce oleje, hořčici, kari, med, česnek, pepř a sůl. Důkladně promísíme a dáme do…
Maso nakrájíme na malé nudličky, osmažíme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, kari také kvůli barvě, oregáno a zeleninu. Buď mraženou nebo čerstvou, ale musí obsahovat…
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Keříčkové fazolky se hodí pro každý záhonek. Nejsou náročné na pěstování a zralost poznáte podle rozlomení lusků
Jak na kynuté svatomartinské rohlíčky: Nadýchané máslové pečivo chutná skvěle s makovou či ořechovou náplní