Segedínský guláš z krůtího masa z pomalého hrnce
Recept ještě nebyl hodnocenSegedínský guláš se tradičně dělá z vepřového masa. Tento recept je však založen na jemnějším a méně tučném krůtím mase. Výhodou je také vaření v pomalém hrnci, který se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Segedínský guláš se tradičně dělá z vepřového masa. Tento recept je však založen na jemnějším a méně tučném krůtím mase. Výhodou je také vaření v pomalém hrnci, který se…
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou…
Narozdíl od pravé, tmavé "prdelačky" se při přípravě polévky podle tohoto receptu obejdeme bez vepřové krve. Kroupy si můžeme den dopředu namočit do vývaru, přes noc…
Poctivý, silný kuřecí vývar podávaný s obraným kuřecím masem, mrkví, pórkem, hráškem a čínskými nudlemi vás zasytí, zahřeje a navíc si na něm pochutnáte. Příprava vývaru…
Přidat recept na "svíčkovou" omáčku je docela riskantní záležitost. Každá rodina má totiž ten svůj nejlepší a jediný správný recept, podle kterého se pokrm připravuje.…
Koleno vykostíme a "roztáhneme" nožem na větší plát, který osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Zavineme a stáhneme potravinářskou nití. Roládu posolíme.…
Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a…
Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem. Necháme odležet v chladu cca 10 hodin. Králíka vyjmeme. Zeleninu s…
Maso bez kůže povaříme v nálevu doměkka, obereme do misky, přidáme nakládanou zeleninu (pokud v ní není mrkev, povaříme spolu s masem). Přidáme cibuli nakrájenou na…
Důkladně omyté kapří hlavy dáme do pomalého hrnce, přidáme zeleninu a koření, zalijeme vodou a pomalíme na stupeň I 6 hodin.Poté vývar scedíme a maso z hlav obereme.
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na sádle a přidáme očištěnou a pokrájenou mrkev, papriku, rajčata a celer.Zeleninu necháme chvíli osmahnout a pak…
Hovězí maso očistím, prošpikuji, osolím, opepřím a nechám smažit na oleji v hrnci (který se dá dát i do trouby), aby se zatáhlo. Až maso bude zatažené, vyndám ho z hrnce…
Fazole den předem namočené uvaříme s bobkovým listem a kořením do měkka. Solíme až po změknutí.Bůček nakrájený na kostky cca 2x2 cm opečeme na sádle s nakrájenou cibulí…
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami jsou bohaté na chuť a dokonalým spojením vepřového masa, aromatických bylinek a šťavnaté slaniny. Tento recept nabízí skvělou…
Lesy již pomalu začínají vonět rostoucími houbami. Nevíte jak je zužitkovat? Vsaďte na smetanovou houbovou omáčku s hovězím masem, kterou můžete podávat s rýží nebo…
Koleno vložíme do pomalého hrnce, přidáme všechno koření a podlijeme pivem. Pečeme na programu LOW 4 hodiny. Občas polijeme výpekem. Hotové vložíme na pár minut pod…
Chutnají-li vám utopenci, vyzkoušejte naložit do sladkokyselého nálevu vajíčka. Tady jsou použita maličká křepelčí vejce, která budou výborně chutnat, a navíc jsou i…
Plný talíř horkého vývaru z vepřových kostí přijde nejvíc vhod v zimních měsících, kdy se často potýkáme s nachlazením. Polévka plná zeleniny je díky tlakovému hrnci…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Chlebíčky a výrobky studené kuchyně se neobejdou bez červené papriky. Pokud si vyrobíte pár skleniček červených kapií sterilovaných ve sladkokyselém nálevu a oleji,…
Kuře na divoko vás okouzlí svou kořeněnou slaninovou vůní. Houby s cibulí, jablky a česnekem pečené s masem vytvoří úžasnou omáčku, která se bude skvěle hodit k…
Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek,…
Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky,…
Špek vyškvaříme a drobně nakrájenou přidáme cibuli a česnek. Po krátkém orestování vsypeme pórek nakrájený na kolečka a koření. Společně opékáme asi 2-3 minuty. Zasypeme…
Jak úspěšně hubnout podle horoskopu: Čemu by se měli vyhýbat Raci, co se hodí pro Berany a které potraviny škodí Pannám
Na jídle se dá hodně ušetřit. Kde koupíte 3 kila zeleniny za 25 Kč a jak získáte večeři z restaurace za pár korun?
Jak na dětské příkrmy: Jednoduché recepty a chytré tipy pro čerstvé maminky