Vepřová srdíčka s hráškem a mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová srdička odblaníme, omyjeme a vložíme s uvedeným kořením a mrkví do vody a necháme vařit v tlakovém hrnci cca 30- 35 minut. Po této době vyjmeme srdce, bobkový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřová srdička odblaníme, omyjeme a vložíme s uvedeným kořením a mrkví do vody a necháme vařit v tlakovém hrnci cca 30- 35 minut. Po této době vyjmeme srdce, bobkový…
Vepřová srdička odblaníme, omyjeme a vložíme s uvedeným kořením a mrkví do vody a necháme vařit v tlakovém hrnci cca 30- 35 minut. Po této době vyjmeme srdce, bobkový…
Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme múku a po krátkom orestovaní zalejeme vývarom, pridáme korenie a dobre rozvaríme. Potom omáčku precedíme, pridáme nastrúhané…
Krůtí směs dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu,…
Maso nakrájíme na větší kostky, obalíme kořením s paprikou, pokapeme olejem, příp. rozpuštěným máslem. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Do…
V hrnci necháme na másle zpěnit najemno nasekanou cibuli.Do hrnce přidáme kuřecí maso s kořením (ve vajíčku na čaj) a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme na kostky…
Petržel a mrkev nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme na kolečka a promícháme dohromady.Jedno filátko nakrájíme na kostičky - pro dětskou porci.Do velké i malé zapékací…
Kuřecí stehna omyjeme, vložíme do hlubokého hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkové listy, nové koření, sůl a vaříme minimálně 2 hodiny.Uvařené maso, bobkový…
Všetko očistíme, nakrájame a vložíme do hrnca. Necháme zovrieť a pomaly varíme 3 hodiny.Po uvarení oberieme mäso, polievku precedíme, vložíme mrkvu a zeleninu podľa toho…
Uzené a cibuli dáme do vysokého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme trochu podravky a kuličky koření. Měla jsem domácí, silné uzené, tak jsem nesolila, ale když dělám z…
Hledáte inspiraci jak připravit rybu? Vyzkoušejte specialitu francouzské kuchyně a to brandade. Jedná se o kaši z tresky, uvařenou v mléce společně s aromatickým…
Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme, pokapeme trochou citronové šťávy a necháme odležet na chladném místě cca…
Uvaříme uzené maso s cibulí, bobkovým listem, novým kořením, pepřem téměř do měkka (asi 30 min. dle druhu masa). Přidáme očištěnou mrkev a brokolici, libeček a…
Hermelíny rozpulte, vetřete do nich plnotučnou hořčici, přidejte kolečko oloupané bílé cibule, opepřete a přiklopte. Ostravskou klobásu neloupejte a nakrájejte ji na…
Do tlakového hrnce dáme vařit polévku, necháme jen kousek mrkve a pažitku. Uděláme knedlíčky. Očištěná játra rozmixujeme spolu s namočenou, vymačkanou houskou, dáme do…
Vepřové karé si převážeme pro zpevnění a udržení tvaru (válec). Připravíme si pěkně vysušenou nožičku čabajské klobásy. Do převázaného špalíku vepřového karé, si uděláme…
Na troše oleje zesklovatíme cibuli a přihodíme koření, aby se hezky provonělo.Po chvíli přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky a posypeme trochou cukru, aby…
Na sádle zpěníme jednu cibuli. Následně ji dáme bokem na talířek. Ve stejném kastrůlku restujeme nakrájený celer, petržel a mrkev (můžeme ještě přidat trošku sádla).…
Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na…
Mleté maso smícháme a dochutíme. Papriky očistíme a naplníme masem. Na oleji zpěníme cibulku, přisypeme nakrájenou zeleninu a slaninu na kostičky. Orestujeme, přidáme…
Ze skeletů a odřezků masa z kuřat si připravíme vývar. Vývar: Několik kuřecích skeletů se zbytky masa, několik odřezků z kuřat s masem, 1 mrkev, 1 petržel, vykrojený…
Uzené maso uvaříme s kořením do měkka. Slijeme vývar , maso necháme vychladnou a pokrájíme na kostičky. Na kousku sádla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme…
Čočku přebereme, propláchneme a namočíme tak na 1 až 2 hodiny do vody. Mezitím dáme vařit maso s oloupanou cibulí, petrželí a mrkví, přidáme koření. Přivedeme k varu a…
Nejdříve si připravíme srdíčka. Ze srdíček odstraníme blanky, tuk a pak je důkladně propláchneme, až do chvíle, dokud nebude voda úplně čirá a pak srdíčka osušíme. Poté…
Polévka s lasagnemi je skvělá pro chladné podzimní večery: Je uvařená za pár minut a připomíná slunnou Itálii
Nejlepší polevy na cukroví: Jak na hříšně čokoládovou nebo hladkou citronovou?
Mleté maso s ředkvičkami podle rodinného receptu redaktorky Hanky: Sójová omáčka a zázvor dodají pokrmu šmrnc