Halibut v bylinkách
Recept ještě nebyl hodnocenHalibut je platýz, který má bílé maso s vysokým obsahem bílkovin a zdravých tuků. V bylinkové marinádě s česnekem chutná naprosto dokonale. Překvapte své blízké výborným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 883 kJ / 450 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 5,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 40,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Halibut je platýz, který má bílé maso s vysokým obsahem bílkovin a zdravých tuků. V bylinkové marinádě s česnekem chutná naprosto dokonale. Překvapte své blízké výborným…
Netradiční verze květákového nákypu s mletým masem. Pokrm je šťavnatý a díky bylinkám krásně voňavý. Vyzkoušejte zajímavou úpravu květáku, jistě zachutná i vašim dětem.…
Nejdříve silnou vrstvou sádla vytřeme pekáček. Cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme na tenké proužky. Dáme ji do mističky, jemně osolíme, posypeme mletým kmínem a…
Houbová sezóna je v plném proudu, vyzkoušejte tedy chutnou kombinaci hub s kroupami a kuřecím masem. Díky čerstvým bylinkám vykouzlíte skvělé letní jídlo, které je…
Filé necháme mírně povolit, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Rajčata rozpůlíme.Do pekáčku (zapékací misky) vložíme filé, obložíme rajčaty, která mírně…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme chilli papričku, česnek, rajčata a nasekané bylinky chvilku opékáme. Přidáme maso a zprudka opékáme, přidáme kečup a necháme na mírném…
Zajištění vlákniny v jídelníčku je nezbytností pro každý den. Hravě si s tím dokáže poradit surovina, jako je bulgur. Ten obsahuje také důležité vitamíny a minerály.…
Mleté maso namíchané dle chuti s různými bylinkami nebo kořením může být vhodnou náhradou dražšího masa. Navíc tato úprava masa na špejli je nejen šťavnatá, ale pro…
Maso nakrájíme na silnější plátky (kolmo k svalovým vláknům), každý plátek naklepeme a po okraji mírně nařízneme na několika místech, lehce osolíme.Na mírném plameni na…
Hovězí kližku si nakrájíme na silnější plátky a lehce na okraji nakrojíme, aby se nám příliš při dušení nekroutila. Plátky kližky potřeme olejem, opepříme a bohatě…
Mrkev, brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kousky různé velikosti a rovnoměrně dáváme ho hlubšího pekáčku nebo zapékací misky, předem lehce vymazané olejem. K tomu…
Kroupy uvaříme podle návodu, jen vodu k jejich přípravě nahradíme vývarem.Řepy nakrájíme na menší kousky, vložíme do mixeru, přilijeme smetanu a rozmixujeme na jemný…
Filety z lososa omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Nakrájíme na kousky cca 3x5 cm a dáme do misky. Potřeme směsí z Podravky Natur a olivového oleje. Necháme cca 30…
Brambory, zapečené se smetanou a vejci, krásně voní po česneku a rozmarýnu. Opravdu sytý oběd, nebo večeři, zvládnete připravit téměř bez práce. Postačí jen vše…
Očištěný celer nastrouháme na jemno a rozhrneme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme v troubě - asi 10-15 minut na cca 170 st., trošku zrůžoví a oschne. Ze…
Nejdříve připravíme játra.Mražené rozmrazíme, odstraníme blanky, tuk, případné krevní sraženiny, omyjeme a důkladně papírovými utěrkami osušíme.Překrájíme napůl a…
V kastrole nebo v hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a necháme chvíli smažit. Vložíme na kostky nakrájené maso a plátky česneku.…
V mixéru rozmixujte kešu ořechy a česnek, dokud nemají konzistenci drobenky nebo strouhanky, přidejte prsty rozdrobené tofu a opět rozmixujte, dokud se neutvoří víceméně…
V misce rozšlehejte 3 vejce, přidejte smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem (stačí ho jen…
Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a připravené maso zprudka opečeme. Přidáme nakrájená rajčata,…
Huby očistíme a odstránime nožičky.Strúhaný syr premiešame s nadrobno nakrájanými nožičkami húb a lístočkami oregana.Klobúky uložíme na olejom vymazaný pekáčik (ja…
Rozpalte troubu na 180°C. Na malé pánvičce si mezitím na lžíci oleje osmahněte cibuli se slaninou, cca 2-3 minuty a pak dejte stranou(klidně to v pánvičce nechte). Ze…
Kotlety (nerozklepávám) z obou stran potřeme štiplavou paprikovou pomazánkou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a z obou stran na něm…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Zapékací misku si vymažeme máslem. Jarní cibulku a všechny byliny nasekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na malé…
Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Hubneme s chutí! Které světové kuchyně jsou ty nejzdravější?
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička