Rychlá vločková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenDo vroucí vody vhodíme bujónovou kostku, přidáme vločky propláchnuté ve studené vodě, nastrouhanou mrkev, nakrájený pórek a necháme povařit. Potom přidáme rozkvedlané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vroucí vody vhodíme bujónovou kostku, přidáme vločky propláchnuté ve studené vodě, nastrouhanou mrkev, nakrájený pórek a necháme povařit. Potom přidáme rozkvedlané…
Salám nastrouháme na struhadle, cibuli najemno nakrájíme a přidáme zbylé ingredience.Vše smícháme a mažeme na plátky osmahlé veky.
V osolené vodě uvaříme rýži podle návodu doměkka (či jako já, využijeme zbytek z předchozího dne).Salám a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme společně opékat do kastrolu…
Rozpustíme máslo a přidáme cibuli a česnek nakrájené na kolečka a ostatní přísady. Králíka naporcujeme a naložíme do této marinády na 24 hodin do lednice. Druhý den…
Hlívu nakrájíme na nudličky a osmažíme ji dohněda na másle. Zasypeme moukou, prosmažíme a zalijeme vývarem. Uvedeme k varu a vaříme doměkka (resp. na skus). Přidáme…
Ze zavináčů odstraníme špejle, rozbalíme je a vnitřek nakrájíme nadrobno. Rybí filety podélně překrojíme a nakrájíme na 1 cm proužky. Vše dáme do větší misky. Scedíme…
Pórek na kolečka spaříme vařící vodou (aby změkl), salám na kostičky - můžeme osmažit, mleté maso, jestli použijeme, osmažíme a necháme okapat z oleje. Vymícháme mléko…
Marinádu vytvoříme rozšleháním surovin a do ní poté naložíme naklepané maso na 1 den (hovězí na 3 dny).Smažíme na oleji.
Uvařte si oblíbenou klasiku, zasytí vás a zahřeje v sychravých dnech. Kysané zelí je výborným zdrojem vlákniny, máte-li citlivější trávení, nezapomeňte přidat trochu…
Gravče na tavče je tradiční makedonský pokrm, který je však známý po celém Balkáně. Jde o vařené bílé fazole, které se smíchají se směsí cibule, česneku, bylinek a…
Masíčko osmahnu, přidám zeleninku, podleji a koreníčko. Rýži vařím zvlášť, pak vše promíchám a cpu se.
Maso nakrájíme na cca 1cm kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme na kostičky a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V hlubším hrnci na sádle zesklovatíme cibulku…
Jednoduchých receptů na zeleninové polévky není nikdy dost. Vydatná polévka jako od babičky je ozobená sekanou zelenou petrželkou, plná zeleniny, krásně voní máslem a…
Krémová polévka z dýně hokaido je velmi oblíbená a v české kuchyni se zabydlela v mnoha variantách. Tento recept je lehce pikantní díky kari koření a česneku, ale v…
Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným…
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a za stálého míchání dusíme, až to zavoní.Pak teprve zaprášíme moukou a necháme…
Na rozpálené pánvi orestujeme na tuku cibuli, přidáme očištěné ledvinky, opepříme, přidáme plátky česneku a krátce ze všech stran orestujeme. Podlijeme asi 100 ml…
Brokolici rozdělíme na růžičky a košťál, mrkev oloupeme. Košťál a mrkev nastrouháme na střední nudličky, zpěníme na oleji, zalijeme 2 l horké vody, ochutíme polévkovým…
Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na másle do růžova, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a chvíli smažíme až zelenina zavoní. Pak zaprášíme moukou, necháme ještě…
Do papinového hrnce s vodou vložíme (hovězí nebo kuřecí) kosti a necháme je zhruba 15 min vařit. Mezitím si oloupeme mrkev, celer a nakrájíme na menší kusy. Poté vyndáme…
Čočku přebereme, dáme vařit spolu s nakrájenými houbami, mrkví, řapíkatým celerem, přidáme česnek, pepř, sůl, majoránku a necháme vařit do změknutí. Mezitím si…
Silná slepičí polévka se sýrovými nočky je klasickým pokrmem, který zahřeje na těle i na duši. Jejím základem je chutný vývar z pomalu vařené slepice, který je plný…
Do hrnce si dáme máslo a na něm opečeme pokrájené rohlíky na kostičky, za chvilku dáme nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem na plátky a necháme osmažit do světla. Vše…
Masopustní akce 2024: Kam se vydat na průvod masek, kde ochutnáte jitrničky a ovar a kde se budou smažit koblihy
Soutěžící MasterChef Česko jdou do boje: Seznamte se s šestnácti uchazeči o dva a půl milionu korun a prestižní titul
Hitem letošního léta je marináda shiokoji. Skvěle ochutí saláty, omáčky i maso před grilováním