Sytá Holandská polévka
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory si uvaříme zvlášť, nakrájené na kousky ve slané vodě, mleté maso si osmažíme na minimálním množství oleje, hodně ho mícháme, aby se nám rozdělovalo, pak ho dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory si uvaříme zvlášť, nakrájené na kousky ve slané vodě, mleté maso si osmažíme na minimálním množství oleje, hodně ho mícháme, aby se nám rozdělovalo, pak ho dáme…
Na dno pekáče si nakrájíme 2-3 cibule na kolečka, na ni položíme díly králíka, nakrájíme zase 2-3 cibule na kolečka a zalejeme marinádou. Přikryjeme alobalem, nebo…
Rybí filety i očištěné krevety (mražené necháme rozmrazit) opláchneme a necháme v sítu okapat. Zjistíme, zda není v mase kostička, případně ji pinzetou odstraníme. Rybí…
Kuřecí kostry (bez kůže, jinak je zbytečně mastné) či krky opláchneme, v kastrolu zalijeme studenou vodou, aby byly potopené a dáme pomalu nepřikryté vařit. Jakmile se…
Nejprve si připravíme masový vývar. Ten slijeme, maso obereme od kosti a vrátíme zpět do čistého vývaru. Přidáme majoránku, papriku, bobkový list a na kousky nakrájené…
Fazole namočíme alespoň na 8 hodin do vody. Druhý den uvaříme do měkka. Můžeme uvařit v tlakovém hrnci, doba varu je asi 20 minut.Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím…
Šťavnatá krůtí prsa na másle protkána kousky sušených rajčat. Zní to skvěle, že? Stehna můžeme po uvaření vykostit a naplnit nebo je jen prošpikovat rajčaty. V pekáčku…
Tuto lehkou letní večeři připravíme z mrkve, rajčat a cukety. Mrkev, připravená na másle, se dobře hodí k cuketě a šťavnatým rajčatům. Zapečená zelenina s rozpuštěnou…
Lahodná krémová zeleninová polévka z mrkve a cukety pěkně voní díky výraznému koření. Zjemníme ji rýžovou smetanou a podáváme posypanou křupavými chlebovými krutony.
Polévky jsou ideálním pokrmem na nejen chladné podzimní dny. K zeleninovému vývaru můžeme přidat různorodou zeleninu, která dodá polévce chuť a vitamíny. O to se tady…
4plátky krkovice naklepeme a naložíme do následující směsi:2vejce,1lžička bramborové moučky,2lžičky kari koření,1lžice polévkového koření,4stroužky utřeného česneku,1…
Na sádle osmažíme dozlata drobně nakrájenou cibuli. Polovinu jí smícháme s mletým masem, přidáme koření, vajíčko, vločky a důkladně promícháme. Druhou polovinu…
Rozehřejme si máslo, na másle opečeme vločky přidáme nastrouhanou mrkev s celerem, které také necháme orestovat. Zalejeme vodou a až začne voda vařit přidáme brambory…
Do rozehřátého tuku vsypeme hrubou mouku a necháme ji zpěnit. Odstavíme z plotýnky, ke zpěněné mouce vlijeme bílky a dobře promícháme. Vrátíme na sporák a mícháme, až se…
Kachní (nebo kuřecí) srdce omyjeme a nakrájíme na proužky.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená srdce, pepř, kmín a zakápneme polévkovým kořením.…
Dýni uvaříme společně s nastrouhaným zázvorem.Uvařenou dýni rozmixujeme.Mouku rozmícháme v mléce, vlijeme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením, muškátovým květem,…
Kotlety naklepeme, osolíme, z jedné strany opepříme a druhou stranu potřeme hořčicí. Sýr nastrouháme najemno. Ve vodě smícháme kečup, sójovou omáčku, polévkové koření a…
Suroviny na marinádu pořádně smícháme (dobré je použít tyčový mixér). Do směsi naložíme krůtí řízky, necháme do druhého dne. Druhý den si rozpálíme olej na pánvičce…
Salát si nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno, česnek na plátky, Hermelín na kostičky, žampiony na plátky a bramboru si nastrouháme. Na másle si osmahneme nejprve…
Malé plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky a česnek nastrouháme na jemno. V misce s víčkem smícháme olej, kečup,…
Brambory a mozzarellu nastrouhejte na hrubém struhadle, promíchejte s vajíčkem, škvarky, arašídy a lžící strouhánky. Přidejte podle chuti sůl, česnek a bylinky. Z těsta…
Králíka povaříme v trošce vody s 2 lžícemi octa, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a osolíme (vařím v tlakáči). Po uvaření obereme maso a pokrájíme. Přidáme…
Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a umícháme světlou jíšku. Mezitím přípravíme zeleninový vývar a ten pak nalijeme do hotové jíšky a necháme povařit…
Čerstvé houby podusíme na oleji (sušené nejdříve namočíme na 15 minut do vody). Přidáme pórek nakrájený na kolečka a zalijeme 300 ml vody, přidáme koření podle chuti a…
Fígle, jak vzkřísit zvadlou zeleninu: Pomůže voda s citronem, ocet nebo brambora!
Koláče s tvarohem a rebarborou: Správně připravený kvásek je zárukou nadýchaného těsta a rebarboru je nutné dobře oloupat
Holka u plotny radí: Silný zeleninový vývar ze slupek šetří peníze, nestojí skoro nic a skvěle chutná s nočky