Kapusta na husto
Recept ještě nebyl hodnocenVšechnu zeleninu a brambory očistíme, rozkrájíme a uvaříme ve velkém hrnci v osolené vodě do měkka. Vývar částečně slijeme (ale nevyléváme) a zeleninu s brambory…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechnu zeleninu a brambory očistíme, rozkrájíme a uvaříme ve velkém hrnci v osolené vodě do měkka. Vývar částečně slijeme (ale nevyléváme) a zeleninu s brambory…
Na rozpálené pánvi orestujeme na tuku cibuli, přidáme očištěné ledvinky, opepříme, přidáme plátky česneku a krátce ze všech stran orestujeme. Podlijeme asi 100 ml…
V hlubokém hrnci dáme ve vodě vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu se všemi ingredienci na vývar a necháme dobře provařit.Po uvaření vývar přelijeme,…
Sójové kostky uvaříme v osolené vodě 20 minut. Scedíme, necháme vychladnout a poté z nich dobře vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce smícháme s hořčicí, polévkovým…
Využijte náš recept, podle něhož z odřezků prsního kuřecího masa vytvoříte nápaditou masovo-zeleninovou směs s jemnou a lahodně ochucenou omáčkou. Jako příloha se hodí…
Z hlávkovej kapusty oberáme listy - najlepší spôsob: dáme ju do vriacej vody, varíme pár minút, vyberieme, orežeme vrchné listy, znovu dáme do vriacej vody a postup…
Lahodnou směs šťavnatých kousků masa a dušené zeleniny podáváme polévanou ochucenou zakysanou smetanou. V jídle si vychutnáme mnoho chutí, které spolu dobře ladí.…
Hospodyňky považují polévky za velice dostupné a rychle hotové jídlo. A nejinak je tomu i u této krupicové polévky. Na másle dohněda osmahnutou krupici doplníme mrkví,…
Silná slepičí polévka se sýrovými nočky je klasickým pokrmem, který zahřeje na těle i na duši. Jejím základem je chutný vývar z pomalu vařené slepice, který je plný…
Gnocchi umí být vděčnou, rychlou a chutnou večeří. Stačí k nim přidat pár surovin a výborné jídlo je na světě. V tomto receptu jsou doplněny o anglickou slaninu,…
Cibuli nakrajime na drobno, promichame s mletym masem, pridame drobne posekanou petrzelku, koriandr a matu. Vmichame nove koreni, skorici, rajsky protlak, polevkove…
4plátky krkovice naklepeme a naložíme do následující směsi:2vejce,1lžička bramborové moučky,2lžičky kari koření,1lžice polévkového koření,4stroužky utřeného česneku,1…
Masíčko osmahnu, přidám zeleninku, podleji a koreníčko. Rýži vařím zvlášť, pak vše promíchám a cpu se.
Brokolici rozdělíme na růžičky a košťál, mrkev oloupeme. Košťál a mrkev nastrouháme na střední nudličky, zpěníme na oleji, zalijeme 2 l horké vody, ochutíme polévkovým…
Vezměte hrnec, nalijte studenou vodu. Kuřecí maso opláchněte pod tekoucí vodou a dejte do hrnce. Očistěte zeleninu, dejte ji do hrnce a vařte cca 45 minut. Vyndejte…
V hrnci na 2/3 sádla osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou zásmažku.Nakonec do zásmažky vmícháme mletou papriku a ihned zalijime vodou,…
Maso nakrájíme na cca 1cm kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme na kostičky a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V hlubším hrnci na sádle zesklovatíme cibulku…
Z kořenové zeleniny, hovězí oháňky a vepřových ocásků můžeme v pomalém hrnci připravit výbornou, vydatnou polévku. Můžeme ji podávat jen tak, nebo s chlebovými…
Tuto jarní polévku se zajímavou kyselkavou chutí připravíme snadno ze šťovíku a zakysané smetany. Podáváme ji s osmaženými kostičkami rohlíku a ztraceným vejcem,…
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do osmažené cibule. Zalijeme vodou, aby brambory byly ponořeny,…
Už je to dávno, kdy losos byl běžnou rybou v českých řekách a chudina ho pokládala za své nejobyčejnější jídlo. Dnes je vše jinak. Stále si na něm sice pochutnáváme, ale…
Na másle a oleji lehce osmahneme očištěný a na proužky nakrájený pórek a tenké plátky česneku, přidáme sušenou cibuli. Krátce společně orestujeme, vmícháme propláchnutou…
Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na másle do růžova, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a chvíli smažíme až zelenina zavoní. Pak zaprášíme moukou, necháme ještě…