Krkovička na šalvěji a bílém víně
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa obtočíme pancettou, vytvarujeme do tvaru medailonku a po obvodu zafixujeme kuchyňským provázkem. Česnek nakrájíme na plátky a promícháme je s asi čtyřmi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa obtočíme pancettou, vytvarujeme do tvaru medailonku a po obvodu zafixujeme kuchyňským provázkem. Česnek nakrájíme na plátky a promícháme je s asi čtyřmi…
Maso naklepeme a nakrájíme na nudličky. V misce si smícháme piri piri, med, česnek, sojovku a olej. Maso do marinády pořádně zamícháme a necháme několik hodin odležet-…
Troubu zapneme na 170-180 °C. Houby i cibuli očistíme. Pokud máme houby sušené, namočíme je do teplé vody. Maso nakrájíme na 3 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme,…
Smícháme sádlo s nadrobno nasekanými bylinkami, hořčicí a utřeným česnekem.Nenaklapené maso na okrajích prořízneme aby se nekroutilo, osolíme a opepříme.Vzniklou…
Spojení vepřového masa a zelí najdeme tradičně v segedínském guláši. Příprava tohoto pokrmu je však lehce odlišná, ale výsledná chuť je naprosto skvělá. Orestované maso…
Nenaklepané plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opékáme na oleji z obou stran do zlatova, aby se maso zatáhlo. Při obracení do něj nepícháme, aby nevytekla šťáva. …
Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.Připravíme si marinádu. Smícháme jogurt, česnek, chilli papričku, přidáme kečup, hořčici a worcestrovou omáčku. Maso…
Očištěnou mrkev nakrájíme na silnější šikmá kolečka a očistěný celer a cibuli na větší kostky, vložíme do pekáčku, přidáme překrojená rajčátka, osolíme, opepříme,…
Maso nakrájíme na kostky a dáme do pekáčku, přidáme papriku, sůl, kmín, nakrájený česnek a cibuli na plátky. Pořádně promícháme, podlijeme a dáme péct do trouby na cca…
Maso nakrájíme na 200 g plátky a dáme do předem připravené marinády z koření a oleje, 24 hodin necháme v lednici.Maso necháme odkapat a grilujeme na rozehřátém grilu asi…
Smícháme olej s hořčicí, utřeným česnekem a kořením. Plátky masa marinujeme nejlépe přes noc. Na sádle opečeme plátky zprudka z obou stran. Do pekáčku nakrájíme cibuli,…
Maso naskládáme do vymazané zapékací mísy, osolíme a okořeníme, poklademe pórkem a cibulí krájenými na kolečka (silnou vrstvou) a znovu okořeníme.Zalijeme vývarem,…
Žlutou cibuli nakrájíme na silnější měsíčky a na másle trochu zesklovatíme, přidáme na kostky pokrájené maso, okořeníme a vložíme k masu silné stonky libečku a 3…
Všechny přísady na marinádu rozmixujeme. Do vzniklé marinády naložíme plátky krkovice a necháme je odležet alespoň 2 hodiny.Všechny přísady na salátovou zálivku dáme do…
Z oleje a mouky uděláme jíšku, zalejeme vodou a prošleháme se švestkovými povidly, okořeníme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a neztmavne a nebudeme cítit chuť mouky,…
Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku. Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme. Necháme…
Vepřové maso v celku nasolíme, opepříme a okmínujeme, zabalíme a dáme odležet nejlépe přes noc do chladna. 1-2 hodiny před tepelnou úpravou z chladničky maso vyndáme.Na…
Oloupáme cibuli a nakrájíme na půlkolečka. Maso nakrájíme na kostičky jako na špízy. Na kostičky dále nakrájíme i papriky, slaninu, klobásu na kolečka. Maso opepříme a…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Během smažení pokrájíme na větší kostky libovější vepřovou krkovici nebo bůček. Pokud jsme milovníky skopového…
Prorostlá krkovička je po upečení krásně šťavnatá, proto se výborně hodí na gril - zvláště, když ji na několik dní naložíme do marinády. Můžeme připravit třeba tuto,…
Krkovičku omyjeme, osušíme a okraje nařízneme. Osolíme a opepříme.Smícháme marinádu, do které maso s cibulí namočíme. Necháme uležet nejméně dvě hodiny, ideálně na 24…
Máte chuť na něco pikantního na maďarský způsob? Opečenou krkovičku se špekem, paprikou, pórkem a klobáskou podusíte. Tento recept je jednoduchý a vynikající pokrm si…
Maso naklepeme a naložíme do připravené marinády na 1-2 dny.Poté maso vytáhneme půl hodiny předem. Obalíme ve strouhance, pořádně přitlačíme a pak vložíme do…
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenčí plátky.Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.Vymažeme pekáč, dospod poklademe polovinu nakrájených brambor a…