Sendvič z krkovičky od pana Cuketky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso: Smíchat cukr se solí. Maso vložit do pekáčku a ze všech stran ho směsí hojně posypat. Přikrýt a nechat v lednici naložené min.6 hodin (max 24hodin). Vodu, která…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso: Smíchat cukr se solí. Maso vložit do pekáčku a ze všech stran ho směsí hojně posypat. Přikrýt a nechat v lednici naložené min.6 hodin (max 24hodin). Vodu, která…
Plátky masa nařízneme, posypeme solí a pepřem. Na oleji zprudka osmažíme z obou stran. Přendáme do pekáčku, posypeme 3/4 cibulí nakrájené na půlměsíčky, podlijeme vodou,…
Plátky krkovičky naložíme na hodinu až dvě do koření Čarodějka do lednice. Maso poté orestujeme na oleji a vložíme do pekáče.Na maso poté klademe zeleninu nakrájenou na…
Z černého piva, medu, čili a česneku připravíme marinádu, do které na pár hodin naložíme plátky masa. V kastrole rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, krátce osmahneme. Pak…
Plátky masa mírně naklepeme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme, přidáme tomatové pyré, tymián a necháme dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme…
Krkovičku nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,potřeme křenem,poklademe hranolkem loveckého salámu,hranolkem sýru a kouskem řapíku celeru.Zavineme a zajistíme nití nebi…
Krkovičku posolíme,posypeme pažitkou a necháme odležet(nejlépe do druhého dne). Potom ji svižně usmažíme jako steak. Fazolky povaříme v osolené vodě cca. 20minut.…
Plátky masa si naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a uděláme si pastu-v mističce si smícháme nastrouhanou nivu, propasírované stroužky česneku, lžíci olivového oleje…
Vepřové plátky si naklepeme, aby se daly balit, osolíme, opepříme z obou stran a vnitřní stranu natřeme hořčicí, na ní poskládáme doprostředka po jednom párečku, proužek…
Plátky krkovičky mírně naklepeme a nařízneme na okrajích / aby se při opékání nezkroutily /. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme maso a zprudka orestujeme.…
Do hrnce nalijeme trošku oleje, dáme 2 PL sojové omáčky, zamícháme. Přidáme na kostičky nakrájené maso, sklenici vody, k tomu papriky ( obě nakrájené na kostičky ),…
Maso očistíme, nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, česnek a kapii na plátky, cuketu oloupeme, také nakrájíme na půl…
Z koření a oleje vytvoříme v misce marinádu, do které maso naložíme, nejlépe přes noc, ale alespoň na 3 hodiny.Na rozpáleném grilu z obou stran ogrilujeme podle tloušťky…
Nejprve si připravíme náplň. Oloupané nadrobno pokrájené cibule osmahneme dorůžova na oleji. Maso umeleme nebo usekáme nadrobno a přidáme na pánev k cibuli, promícháme a…
Brambory uvaříme dopoloměkka, nakrájíme na kostičky a spolu s hrubě nasekanou cibulí a drobně nakrájeným špekem opečeme na pánvi. Maso zlehka naklepeme, nařízneme…
Plátky krkovičky naklepeme a osolíme, pak tvarůžky mírně obalíme v paprice, dáme je doprostřed plátku masa, posypeme nasekaným libečkem, pěkně zabalíme, aby sýr nikde…
Plátky masa osolíme, okmínujeme z obou stran a dáme do pekáčku na nadrobno nakrájené šalotky a česneku. Přidáme koření a podlijeme asi hrnkem vývaru. Přikryjeme a dáme…
Krkovičku nakrájím na plátky, naklepu, osolené a opepřené opeču na rozpáleném tuku. Nebo také nasucho na grilovací pánvi. Uschovám do tepla. Brambory nastrouhám,…
Mleté maso vymícháme s vínem, solí, kmínem, pepřem a česnekem.Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nasekanou cibulí a…
Na marinádu smícháme a rozetřeme do hladka veškeré ingredience. Chuť by měla být příjemně sladkokyselkavá a ne moc pálivá. Rozkrájenou krkovičku tam vložíme a…
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily, osolíme je a trošku více opepříme. Naklepávat není nutné, ale pokud chceme, není problém.Plátky…
Krkovici nakrájíme na kousky. Osolíme, přidáme kurkumu, chilli a nakrájené maso s kořením promícháme a necháme hodinu odležet.Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek a fenykl…
Okurku oloupeme a nakrájíme na kostky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka a smícháme s listy salátu.Smícháním octa, šťávy, oleje a pepře připravíme zálivku, kterou salát…
Den předem si namočím fazole do vody a nechám je přes noc v lednici. Druhý den vodu z fazolí sliji a přileju novou. Do ní dám 2ks bobkového listu, 2 kuličky nového…
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Anna Jagellonská: „Matka národa“ měla každý den na talíři hovězí vývar, často i úhoře, volavku nebo jeřába
Grilování s Martinem Svatkem: Maso na hamburger má být přírodní, vajíčko ani cibule do něj nepatří. Parády jsou okolo, říká