Vepřová krkovička dušená s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné plátky masa z krkovice nařízneme po obvodu cca 3-4x, naklepeme přes fólii, osolíme, okořeníme a lehce poprášíme z obou stran moukou. Velkou pánev (nebo kastrol)…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné plátky masa z krkovice nařízneme po obvodu cca 3-4x, naklepeme přes fólii, osolíme, okořeníme a lehce poprášíme z obou stran moukou. Velkou pánev (nebo kastrol)…
Nakrájíme maso na nudličky a cibuli na kostičky, dáme do hrnce se sádlem, osmažíme cibulku s masem, vypečeme vše do hněda a nepřipálíme, když je to upečené podlijeme…
Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme a rozložíme do pekáče. Maso nesolíme, pouze ho opepříme, případně můžeme přidat nějaké dobré koření. Kdo má rád hořčici může maso…
Vše na marinádu důkladně prošleháme, vložíme maso a necháme pár hodin marinovat. Nejlépe přes noc. Poté opepříme a grilujeme (dělala jsem v kontaktním grilu) 3-4 minuty…
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na chvíli stranou. Mezitím připravíme marinádu a dochutíme.Maso ukládáme do misky a pořádně v marinádě vykoupeme. Necháme…
Brambory očistíme pod tekoucí vodou, rozpůlíme, osolíme a posypeme tymiánem. Dáme hodinku péct při cca 140°C. Krkovičku jen osolíme a usmažíme. Fazolky v osolené vodě…
Maso naklepeme a nakrájíme na nudličky. V misce si smícháme piri piri, med, česnek, sojovku a olej. Maso do marinády pořádně zamícháme a necháme několik hodin odležet-…
Liatinový WOK, ktorý má hrubé dno (priemer 40 cm ideálny): 1. Slaninu pokrájame na štvorce 3 x 3 cm hrúbky 3-5 mm a obložíme ňou celý wok. 2. Krkovičku pokrájame na 2…
Krkovičku naklepeme, posolíme, potřeme křenem a hořčicí, přidáme na špalíčky nakrájenou slaninu a cibuli, potom stočíme do závitku, zavážeme nebo sepneme párátky. V…
Maso nakrájíme na nudličky a nejlépe přes noc dáme marinovat do směsi koření a oleje. Zelný salát je dobré taky připravit s předstihem, aby zelí nakřehlo a pustilo…
Hlavičky václavek očistíme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci na sádle zpěníme na drobno nasekanou cibuli, přidáme houby, osolíme a přidáme půl lžičky kmínu. Dusíme 10…
Silnější plátky krkovice osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku, do kterého jsme na dno nasypali jemně pokrájený uzený špek. Pak je zasypeme na kostičky pokrájenou…
Steak z krkovice osolíme a opepříme.Grilujeme nebo smažíme, dokud se maso nezatáhne do poloviny steaku. Obrátíme a totéž provedeme z druhé strany tak, aby se propečení…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a rychle osmahneme na oleji. Vyjmeme ho z pánve a do ní vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme a…
Krkovičku nařízneme po obvodu a naklepeme jemně pěstí. Smícháme koření Tandoori Masala, Mexický oheň a pepř s worchestrem – na 1 plátek všeho asi 1 KL- Směs vetřeme do…
Maso umeleme, ochutíme solí, pepřem a zázvorem. Přidáme vejce, promísíme a vypracujeme masové kuličky, které vložíme do vroucího vývaru /nebo s kostkou bujónu do cca 2…
Marinádu připravíme smícháním medu, oleje, nastrouhaného zázvoru, hořčice, sojové a ústřicové omáčky a pokrájené jarní cibulky. Plátky krkovičky, bůčku a pokrájené…
Maso nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme, cibulku nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, přidáme česnek a maso z všech stran rychle opečeme…
Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi 1 dl olivového…
Plátky krkovice naložíme do směsi z oleje, česneku, papriky, soli, pepře a necháme v lednici přes noc.Druhý den grilujeme za občasného potření marinádou z obou stran do…
Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou (od Tescomy) nebo můžeme nahrubo nastrouhat.…
Silnější plátky kotlet, kýty, krkovice nebo kuřecí prsa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme a vytvoříme tak hlubší kapsy, které osolíme a opepříme. Opatrně naklepeme a…
Krkovičku naklepeme, malinko osolíme, opepříme a necháme přes noc marinovat v oleji, soli, pepři a Gyros. Na druhý den na plátek naložíme rýži a zatlačíme ji trochu do…
Smícháme olej z rajčat s utřeným česnekem, hořčicí, kořením a části bylinek. Necháme uležet nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Na rozehřáté pánvi smažíme maso z každé…
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta radí: Jak upéct nejšťavnatější svatomartinskou husu, aby byla uvnitř měkká a zvenku křupavá
Jak nejlépe připravit piškotovou bublaninu s třešněmi: Dobrému výsledku pomůže ocet i horká voda
Což takhle dát si mangold? Ochutnejte netradiční slaný koláč nebo mangoldové rizoto