Linecké s jahodovou čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké linecké těsto se skvěle hodí pro přípravu cukroví. Tentokrát nezůstaneme u klasického slepovaného, ale linecké potřeme jahodovým krémem a polijeme čokoládovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké linecké těsto se skvěle hodí pro přípravu cukroví. Tentokrát nezůstaneme u klasického slepovaného, ale linecké potřeme jahodovým krémem a polijeme čokoládovou…
Moučníky se švestkami jsou osvěžující, sladké i lehce kyselé. Není tomu jinak ani v tomto pletenci. Upečeme jej z kynutého těsta, s jehož přípravou nám může pomoct i…
Švestkový koláč patří prostě k závěru léta. Šťavnaté fialové plody osvěží každý moučník. V tomto případě jimi doplníme kynuté těsto s tvarohovou náplní. Na kynutí však…
Kynuté koláče s jablky a vůní rumu jsou sladkou pochoutkou, která propojuje tradiční české pečivo s jemným nádechem ovoce a aromatického rumu. Nadýchané těsto se krásně…
Toto je delikátní dezert, který spojuje jemnost ovoce s krémovým mascarpone a křupavými karamelizovanými ořechy. Pošírování hrušek v aromatickém nálevu dodává ovoci…
Bramborový koláč s vanilkovým krémem je netradiční dezert, který překvapí svou jemností a lahodnou chutí. Brambory v těstě dodají koláči vláčnost a nadýchanost, zatímco…
Bramborový koláč s vanilkovým krémem je netradiční dezert, který překvapí svou jemností a lahodnou chutí. Brambory v těstě dodají koláči vláčnost a nadýchanost, zatímco…
Vláčný a nadýchaný cuketový řez je chutí velmi podobný biskupskému chlebíčku. Není divu, když v něm nechybí bohatá dávka kandovaného ovoce, nasekaných ořechů a citronové…
Medové perníčky ze žitné mouky nemusíme péct jen na Vánoce. Jejich jarní verzi můžeme spolu s dětmi připravit i před Velikonocemi. Tvary vajíček, slepiček a zajíčků pak…
Klasické křehké linecké cukroví můžeme připravit i z celozrnné mouky, což mu na lahodné chuti vůbec neubírá. Cukroví je křehké a pěkně voní po citronu i po vanilce. Po…
Vánočka proložená ořechy a mandlemi, která voní po citronové kůře, máslu a rozinkách. Z receptu upečete hned dvě velké vánočky, které hravě ozdobí slavnostní stůl, nebo…
S přípravou těsta na vánočku vám může být nápomocná domácí pekárna. Stačí jen dát suroviny do pekárny ve správném pořadí a nechat pekárnu pracovat. Těsto pak klasicky…
Dokonale vláčné sváteční pečivo, které díky kynutí v pekárně připravíte bez námahy. Kombinace sladkého sušeného ovoce a jemně křupavých oříšků dodá vánočnímu stolu tu…
Pražené ovesné vločky, kakaové kondenzované mléko, vanilkový cukr, citronová kůra a čokoláda. Tyto chutě se v kuličkách prolínají a vytváří tak lahodnou a vláčnou…
V míse promícháme hladkou mouku s práškem do perníku, přisypeme třtinový cukr, kakao, kávu, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mletou skořici, tlučený hřebíček a…
Do vymazaného pekáčku narovnáme plátky vánočky,které jsme namočili v mléce,poklademe pokrájenými meruňkami.Umícháme si tvaroh s cukrem,žloutkem a citr.kůrou.Natřeme na…
14 dkg cukru, 1 vejce, 5 dkg tuku, trochu citrónové kůry třeme asi 10 minut. Pak přidáme 25 dkg mouky, kterou jsme prosili s jedním pečivovým práškem, lžičku jemně mleté…
Z droždí, trochy cukru, hladké moky a mléka připravíme řídké těstíčko-kvásek, který necháme na teple vykynout. Smícháme zbylé mléko, mouku, vejce a přidáme vykynutý…
Nejprve si připravíme náplně. Mletý mák svaříme s mlékem, přidáme trochu povidel nebo jiné zavařeniny a osladíme, popř. dochutíme skořicí. Tvarohovou náplň připravíme…
Smetanu smícháme s mlékem, ohřejeme, přisypeme cukr, trochu mouky a rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Rozehřejeme máslo, aby mělo čas trochu vychladnout. …
1. Mouku se solí, lžičkou cukru, mlékem, vodou, vejci a olejem promícháme,nechame odpočinout v lednici. Nelejeme male množstvi na predehratou panvicku a opečeme všechny…
Čersté rozčtrcené batáty uvaříme ve slané vodě,oloupeme a dáme vychladit.Poté nakrajíme na proužky nebo na kostky.Chilli papričky nakrájíme na plátky a cibulky na větší…
Brokolicu povaríme v pare alebo v trošičke vody cca 4 minúty.Potom brokolicu s ostatnými prísadami dobre rozmixujeme.
Předehřete si troubu na 170 stupňů Celsia (nebo podle autorky plyn 3, ale s tim nemám zkušenost.) Vymažte a vysypte moukou vyšší kulatou formu (nebo malou formu na dort)…
Plesnivění omáček, protlaků a pest ve sklenicích lze snadno zabránit: Trik je ve správném použití olivového oleje
Rarášci s masem a zeleninou: Na efektní oběd ze zbytků stačí pár ingrediencí, maso je dobré pro plnější chuť předem naložit
Retro okénko: Jak na výtečné knedlíky s vajíčkem? Hlídat musíme dobu smažení a malým fíglem je i přidání mléka