Středomořská polévka se zelím a fazolemi
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci na polévku rozehřejeme trochu olivového oleje, vložíme nakrájenou mrkev, cibuli, fenykl a krátce orestujeme. Po několika minutách přidáme nakrájený česnek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci na polévku rozehřejeme trochu olivového oleje, vložíme nakrájenou mrkev, cibuli, fenykl a krátce orestujeme. Po několika minutách přidáme nakrájený česnek,…
Z přísad zaděláme polotuhé těsto - lze i v dom. pekárně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 5 bochníčků, ze kterých vyválíme postupně čtyři kola, asi na prst silná.Na…
Mouku, cukry, kůru, sůl a další suroviny dle vlastního výběru (kandované ovoce, ořechy...) nasypeme do mísy a promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme…
Vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme ostatní suroviny.Plech vyložíme pečícím papírem a a vlijeme těsto. Vložíme do předem vyhřáté trouby a…
Všechny suroviny zpracujeme co nejjemněji na vále nebo v kuchyňském robotu. Tuk používáme ztuhlý. Malou část těsta dáme bokem. Větší část těsta vyválíme na kulatý tvar,…
Srdce očistíme od krevních sraženin a dáme do hrnce, nejlépe papiňáku. Přidáme koření a sůl. Zalijeme litrem horké vody a pod tlakem vaříme cca 60 minut doměkka. Poté…
Smícháme hladkou mouku, moučkový cukr a mleté mandle. Přidáme našlehané žloutky, citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Nakonec přidáme STUDENÉ máslo a…
Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny.Do této pěny přidáme tvaroh, mléko, skořici, olej, citrónovou kůru a vyšleháme.Do směsi pomalu přimícháme obě mouky s práškem do…
Droždí vsypeme do hrnečku a přidáme trochu cukru a vlahého mléka. Necháme vzejít.Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí, přidáme kvásek a ostatní přísady.…
Pokud máme robot a nebo domácí pekárnu, necháme vypracovat těsto. Pokud ne, vše smísíme a vypracujeme ručně.Necháme vykynout.Na tvarohovou náplň umícháme tvaroh s cukrem…
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké těsto, hutnější než…
Mouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, na droždí nasypeme vanilkový cukr a zalijeme částí vlažné vody.…
Suroviny zpracujeme na vále v hladké těsto. Pokud nám hmota připadá tuhá, přidáme lžíci vody. Necháme odležet v chladu, klidně přes noc.Jablka nastrouháme, smícháme s PL…
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme se špetkou soli sníh. Přidáme cukr a došleháme do tuha. Zašleháme žloutky, olej a horkou vodu. Ručně přimícháme prosátou…
Zo surovín na cesto spravíme cesto, necháme vykysnúť. Ideálne je spravené v domácej pekárni. Rozvaľkáme asi na 1 cm a vykrojíme kolečká s priemerom 8 cm. Vyšlo mi ich…
Rozehřejeme troubu na 200 stupňů. Pak na vhodné podložce vložíme rajčata, předem nožem propíchneme. Přepneme na gril a necháme grilovat, ale musí zůstat měkká.Připravíme…
Do mísy prosejeme postupně všecky sypké přísady na těsto, přidáme koření, vejce, povolené máslo a vodu. Elektrickým šlehačem projedeme a ručně spojíme a vypracujeme v…
Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktózy (nebo 100 g cukru krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min.…
Bylinkové máslo: tymián, libeček a petrželku nasekáme na jemno, přidáme trošku nastrouhané citrónové kůry, osolíme a promícháme s máslem.Ve stehýnku vytvoříme prsty pod…
Okurku nasekáme na drobno, cibulovou nať na tenoučké kroužky. Současně opékáme topinky nebo tousty v topinkovači.Všechny suroviny na pomazánku dobře promícháme,…
Prso nakrájíme na proužky velikosti sousta, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.Mrkev a celer nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme,…
Hlubší plech či pekáč vyložte pečicím papírem, používáte-li koláčovou formu, vymažte ji máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.V míse promíchejte…
Tak jak je napsáno za sebou dáme do pečící trouby, nastavíme na těsto a necháme projít programem. Vyndáme těsto, dáme ho dokola formy, kterou jsme předem potřeli…
Vejce a cukry vyšleháme do pěny.Přidáme jogurt, citrónovou kůru, olej a vyšleháme.Do směsi pomalu přimícháme mouku s práškem do pečiva.Nakonec vmícháme aronii nebo…
Šéfkuchař legendárního hotelu Pupp: Tento bramborový salát naši hosté milují. Kouzlem skvělé chuti je správně uvařené vajíčko
Jak vybrat i upéct svatomartinskou husu? „Může být i mražená, pohlídat si ale musíte jednu věc,“ říká restauratér Filip Töpfer
Božena Němcová neuměla moc vařit, pravidelně dostávala jídlo od přátel, bez piva se neobešla a měla ráda i rum