Perníčková roláda
Recept ještě nebyl hodnocenJestli upřednostňujete krémové dobroty, určitě vás potěšíme touto nadýchanou roládou s vůní perníčků. Je plněná pikantní marmeládou a lehkým máslovým krémem s vůní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jestli upřednostňujete krémové dobroty, určitě vás potěšíme touto nadýchanou roládou s vůní perníčků. Je plněná pikantní marmeládou a lehkým máslovým krémem s vůní…
Tento lahodný dezert kombinuje jemné kynuté těsto, obohacené o zdravou cuketu, s bohatou a aromatickou makovou náplní. Výsledkem je vláčný a chutný závin, který je…
Brambory uvaříme ve slupce, ne moc dlouho, musí být tak napůl. Necháme vychladnout a oloupeme.Květák uvaříme ve slané vodě-cca 8-10 minut a necháme též vychladnout…
Kyjevský řízek je tradiční východoevropský pokrm. Plátek kuřecího masa je naplněn máslem, v tomto případě česnekovým, a po obalení opečen zprudka na pánvi. Poté jej dáme…
Tradiční koblihy s netradiční přípravou. Připravíme je z klasického kynutého těsta, vykrojíme do požadovaného tvaru, ale místo smažení je upečeme. Po upečení je pak…
Lahodný linecký koláč, plněný jablkovým pyré, ozdobený mřížkou a kytičkami, se bude na stole jen vyjímat. Hodí se nejen pro slavnostnější příležitosti, ale také jako…
Koblihy jsou vítaným zpestřením našich jídelníčků. I když nepatří zrovna k dietním pokrmům, jsou to stálice v oblíbenosti. Jednou za čas se hodí zakousnout do kyprého…
Po povidlech a vanilce vonicí smažené bochánky, které v sobě skrývají ještě jednu netradiční surovinu. Tou je nastrouhaná mrkev v těstě. Těsto zaděláte stejně, jako jiné…
Pečené koblížky s náplní uvnitř uvítáme určitě i mimo dobu masopustu. Z kynutého těsta vytvoříme placky, do kterých vložíme oblíbenou náplň a uzavřeme. Dozlatova je…
Linecký koláč můžete sezónně naplnit i rafinovanou nádivkou z cukety, mrkve a ochucovacích přísad. Těmi jsou cukr, skořice, hrozinky a kyselina citronová. Cuketa nasaje…
Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi…
Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi…
Tyto cupcakes, či dort ze stejného těsta, činí výjimečnými použití kandovaného zázvoru. Ten a ještě použité koření nabízí k výslednému dezertu orientální nádech. Ať již…
Tento ovocný nákyp si jistě oblíbíte. Těsto je nadýchané a voní po vanilce, skořici a ořeších. Uvnitř se skrývá šťavnaté ovoce, hrušky mají navíc díky grilování úžasnou…
Banánové lívanečky s jablečnou omáčkou vykouzlí úsměv na tváří nejenom dětem ale i dospělým. Jejich chuť vás zaručeně dostane a najdou si pravidelné místo mezi vámi…
Chcete upéct moučník a nemáte času na zbyt? Máme pro vás tip. Stačí připravit těsto, rozválet na dva pláty, jeden pokrýt strouhanými jablky, přiklopit druhým a dát…
Louhované preclíky nemusíte kupovat na trhu. Pokud seberete odvahu na tuto zajímavou přípravu před pečením, budete odměněni křupavými kousky skvělého slaného pečiva za…
Tento jednoduchý dezert zaujme na první pohled. Hrušky nejprve povaříme ve víně ochuceném výrazným kořením. Tím, že do sebe víno nasáknou, získají nádhernou barvu a…
Vánočně voňavé medové perníčky, jednoduché a krásné. I bez složitého zdobení se budou krásně vyjímat na míse s cukrovím. Pokud by vám poleva přeci jen chyběla, zkuste…
Jablíčka jsou neodmyslitelnou součástí podzimních dnů a stejně tak i vůně perníku patří do tohoto období. Zkombinujte tyto chutě a upečte lahodné, křehké a šťavnaté řezy…
Malé sladké rohlíčky z kynutého těsta, pečené dozlatova, krásně křupnou v ústech a vy ucítíte příjemnou chuť čokolády. Ze stolu budou mizet opravdu rychle a všem vašim…
Šestiúhelníkové cukroví s citrónovo-čokoládovou polevou a máslovým krémem vám na svátečním stole vmžiku vykouzlí atmosféru Vánoc. Pomocí čokoládové polevy vytvořte na…
1/3 mouky (cca 130 g) zpracujeme s nastrouhaným (drobně nasekaným) tukem a uložíme do chladna.Do mléka přidáme cukr, 2-3 lžíce z odvážené mouky a droždí, umícháme a…
Sladká omáčka je tradiční pokrm v našich zemích již po staletí. Je to sice kalorická bomba, ale stojí za to ji vyzkoušet. Ať již jako dezert, nebo pokud si troufnete ji…