Šťáva z bezinek vařená
Recept ještě nebyl hodnocenOpláchuté bezinky otrháme z třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.Šťávu odměříme, přidáme vodu, kyselinu citronovou a koření a asi 10 minut vaříme mírným varem. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Opláchuté bezinky otrháme z třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.Šťávu odměříme, přidáme vodu, kyselinu citronovou a koření a asi 10 minut vaříme mírným varem. …
Veškeré ovoce pokrájíme, pomeranče zbavíme pecek a kůry a dáme vše vařit s trochou vody. Za půl hodiny vše rozmixujeme a vaříme s cukrem další zhruba půl hodinu až se…
Ovoce dle chuti dáme do vody na 24 hod., občas promícháme.Přecezenou šťávu smícháme s cukrem v poměru 1 litr - 1 kg a 2 g kyseliny sorbové.Po rozpuštění nalít do sklenic…
Suroviny na těsto zpracujeme na vále (nebo v míse rukama) a na pomoučněném a nebo silikonovém vále vyválíme na ½ cm silný plát. Potřeme citronovou polevou a když trochu…
Do kastrolu dáme vodu a ostatní suroviny krom cukru. Vaříme asi 20 minut na mírném ohni. Odstavíme.Tyčovým mixérem rozmixujeme. Vrátíme na plotnu a za stálého míchání…
Jablka zbavíme jádra, citron kůry a nakrájíme. Vložíme do hrnce s meduňkou a skořicí. Zalijeme do 4 litrů vodou a vaříme do měkka.Scedíme přes plátno a vymačkáme. Pak…
Glukoza: Smícháme cukr a kyselinu citronovou a vodu a velmi pomalu zahříváme. Necháme zahřívat cca hodinu a často mícháme, nesmí to vařit. Tato glukoza je čirá, když…
Ostružiny propláchneme přes cedník studenou vodou a odšťavňovačem prolisujeme na šťávu. Přes odšťavňovač klidně projedu i 6x (o to více získám šťávy). Nechám odstát v…
Hríby nakrájame a varíme 20 minút, následne poriadne opláchneme pod tečúcou vodouUvaríme nálev - 1,5 l vody, 2 dl octu, 35 g soli, bobkový list, 10 guličiek nového…
Oloupanou cuketu bez jader nakrájíme na kousky, přidáme ostatní suroviny (mimo minerální vodu) a rozvaříme.Směs rozmixujeme a rozředíme vodou.Přidáme 7 l neperlivé…
Pokud máte rádi marmelády z více druhů ovoce, vyzkoušejte tuto skvělou kombinaci jahod, meruněk, ananasu a melounu. Marmeládu máte hotovou během chvíle, chutná skvěle a…
Klasický recept na džem s použitím želírovacího přípravku, kterých nám obchody nabízejí několik druhů. Pokud máte broskví hodně, můžete zkusit obměnu např. s pomerančem,…
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si ji, ať máte na zimu zásoby. Zavařeniny nemusí být pouze jednodruhové, všimněte si, že…
Pokud máte velkou úrodu švestek, vyzkoušejte z nich připravit tento vynikající sirup. Na přípravě není nic složitého a stačí vám jen pár surovin. Sirup si vychutnáte…
Opláchnuté bezinky otrháme od třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.Odváženou šťávu smícháme s převařenou vodou, cukrem a kyselinou citronovou a za občasného…
Kopřivy a pampelišky, to jsou jedny z prvních poslů jara. Z jejich kombinace pak můžeme připravit skvělý a zdravý sirup. Stačí je nasbírat, naložit spolu s citronem a…
Příjemná vůně meduňky uklidňuje už sama o sobě. Připravte z ní třeba zdravý bylinný sirup, který vám pomůže, pokud máte problémy se spaním. Postačí jen lžíce do čaje a…
Mirabelky, neboli špendlíky, jsou lahodným ovocem, které se hodí na marmeládu, kompot nebo také k vypálení pálenky. My tyto žluté drobné plody však zpracujeme v sirup,…
Žluté blumy jsou šťavnaté, mírně nakyslé a v létě jsou ideální svačinkou do ruky, hodí se ale také do různých koláčů. Pokud si chcete připomenout jejich chuť i v zimě,…
Z letní úrody ovoce se dá vykouzlit ledacos. Zpravidla mrazíme nebo zavařujeme. Pokud však máte rádi sladké šťávy, doporučíme vám tento recept na sirup z višní. Je…
Květy bezu jsou darem přírody. Po celé generace se z nich připravuje sirup. Lehká a jemná chuť bezu se tak perfektně hodí pro ochucení domácí limonády, míchaných drinků…
Mirabelková marmeláda vám připomene léto. Toto ovoce najdete hojně podél cest a není nic jednoduššího, než si ho nasbírat a připravit si výbornou marmeládu, která se…
Tento jednoduchý a tradiční recept vám umožní zpracovat větší množství broskví a vytvořit sladkou konzervu, kterou můžete použít do dezertů, jogurtů, koláčů nebo ji…
Receptů, ve kterých upotřebíte nadúrodu cuket, není nikdy dost. Sladký závin, s cuketovo-dýňovou nádivkou, plný vlašských ořechů, vám svojí chutí připomene jablečný…
Tenistka Andrea Sestini Hlaváčková: Jako malá jsem milovala špagety od babičky. Moje vaření není žádná sláva
Jak levně nakupovat jídlo bez plastů navíc? Přispějte ke zdraví planety i vy!
Nejlepší velikonoční jidáše: Jak na to, aby byly krásně nadýchané a vydržely dlouho čerstvé