Topinková směs z cuket, paprik, lilku a hub
Recept ještě nebyl hodnocenTopinková směs je výborný způsob, jak využít čerstvé letní suroviny a vytvořit lahodný a sytý pokrm plný chutí a vůní. Tento rustikální recept kombinuje jemnost cuket,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Topinková směs je výborný způsob, jak využít čerstvé letní suroviny a vytvořit lahodný a sytý pokrm plný chutí a vůní. Tento rustikální recept kombinuje jemnost cuket,…
Pomazánka z lilku je lahodný a zdravý dip, který v sobě spojuje jemnost pečeného lilku s výraznými chutěmi česneku a olivového oleje. Tento lehký a výživný pokrm je…
Lilek s vepřovým masem na asijský způsob je pokrm plný exotických chutí a vůní, který vás přenese přímo do srdce Asie. Kombinace sladkokyselých a pikantních tónů vytváří…
Tento pokrm, připravovaný na sladko-slaný způsob, spojuje jemnost lilku s karamelizovanou cibulí, rajčaty, česnekem a voňavým kořením. Výsledkem je výrazná a…
Letní zapékaný lilek je lehký a chutný pokrm, který v sobě spojuje svěžest sezónní zeleniny s jemnou krémovou náplní. Tento středomořský recept zvýrazňuje přirozenou…
Pokud máte chuť na lehké a zdravé jídlo, vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Lahodného pečeného pstruha podáváme s pestrou letní zeleninou opečenou na pánvi a…
Zapečený lilek je lahodné a lehké jídlo, které spojuje jemnou chuť pečeného lilku s aromatickými ingrediencemi, jako jsou rajčata, česnek a sýry. Toto vegetariánské…
Candát patří mezi ryby s velmi jemným masem, které má příjemnou chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na jeho přípravu na grilu. Jednotlivé kousky candáta stačí obalit…
Připravte si podle našeho receptu čistě zeleninové jídlo, z běžně dostupné zeleniny. Takto připravený pokrm vás zasytí, pohladí chuťově buňky a zároveň nepřidá zbytečný…
Ochutnejte toto jednoduché a rychlé zeleninové jídlo, které můžete podávat jako samostatný pokrm nebo přílohu k masu. Vše připravíte během chvilky na pánvi. Lilek a…
Lasagne s lilkem dávají tradičním italským těstovinám nový rozměr. Spojení vrstev jemného bešamelu, sýra, adžiky a pečeného lilku vytváří lahodnou kombinaci chutí, která…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky cca 2cm, brokolici rozebereme na růžičky. Osolíme a necháme odležet – není nutné předvařit! Připravíme si jogurtovou omáčku.…
Náplň : Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme 20 minut vypotit. Otřeme vlhkost a případnou hořkost ubrouskem a lilek pokrájíme na hranolky. Cibulku a pórek…
Troubu předehřejte na 180 ⁰ C. Plech vyložte pečícím papírem. Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky. V míse promíchejte s trochou oleje, soli a pepře a rozprostřete…
Během dne bychom měli konzumovat dostatek zeleniny. S tímto pokrmem to půjde snadno. Opečený lilek s bylinkami, česnekem a další zeleninou je dochucený balsamikovým…
Lilek s nivou a šunkou je rychlá a chutná pochoutka, která kombinuje lahodné chutě lilku, slané šunky a výrazné nivy. Tato jednoduchá kombinace, vytváří výjimečný pokrm,…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které v teple místnosti necháme nakynout.Vykynuté těsto rozválíme na plát cca 30 x 50 cm, potřeme ho…
Lilek nakrájíme podélně na plátky silné asi 3 mm. Posolíme z obou stran a necháme asi 15 minut vybrečet. Troubu předehřejeme na 200 °C. Lilky osušíme papírovou utěrkou.…
Lilky nejprve nakrajime na kolecka, posolime a nechame vypotit. Pote lilky osusime a lehounce potreme steteckem oliv. olejem a muzeme i pridat koreni podle libosti. …
Lilky omejeme a pořádně osušíme. Vezmeme vidličku a po celé délce a ze všech stran je pěkně propícháme. To je důležitý, aby nám při pečení nepopraskaly a nezadělaly…
Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, cuketu, lilek a papriku na kousky velikosti podobné masu, cibuli na čtvrtky a oddělíme plátky. Maso a slaninu dáme do jedné misky…
Na těsto zpracujeme všechny přísady. Formu na koláč vymažeme máslem a těsto prstama vmačkáme do formy. Potřeme rajským protlakem, rozprostřeme na kostičky nakrájený…
1) Podélně rozčtvťte lilek a odkrojte stopku na konci čtvrtin. Z konce čtvrtin odkrojte 5 cm kousek. Přepulte zbývající část čtvrtin a nakrájejte je taktéž na 5 cm…
Lilek nakrájíme na 1cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. Poté je vysušíme papírovou utěrkou. Potřeme z obou stran olivovým olejem a dáme péct do trouby rozpálené…