Kaviár z lilku
Recept ještě nebyl hodnocenMalý tip na letní předkrm. Větší lilek podélně rozkrojíme na dvě části, každou část potřeme trochu olejem a celý lilek zabalíme do alobalu. Pečeme na 180 stupňů v troubě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Malý tip na letní předkrm. Větší lilek podélně rozkrojíme na dvě části, každou část potřeme trochu olejem a celý lilek zabalíme do alobalu. Pečeme na 180 stupňů v troubě…
Do pekáčku dáme maso, nakrájené na kostky, osolíme očesnekujeme, pak dáme vrstvu pokrájených rajčat na čtvrtky, nakrájený lilek na proužky, rozlámané fazolové lusky, a…
Kuře omyjeme a osušíme, lilek nakrájíme na silnější plátky, lehce osolíme a necháme chvíli odstát. Mezitím namočíme do studené vody římský hrnec na 15 minut. Poté…
Z lilku a cukety odstraníme vnitřky a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme odpočinout. Na pánvi si rozpálíme oliv. olej a nejprve přidáme bylinky, které pustí vůni.…
Maso nakrájejte na kousky. Opečte je v arašídovém oleji. Můžete použít i klasický rostlinný olej, ale arašídový olej má svou specifickou vůni. A již při opékání masa…
Pokrájíme si na kousky lilek, brokolici, česnek na plátky, cibule nadrobno a rajče na malé kousky. V hrnci na oleji zpěníme cibulku s česnekem, přidáme veškerou…
Z lilků odkrojíme “bubáka” a nakrájíme je podélně na tenké plátky. Posolíme a pět minut necháme opotit. Následně plátky lilku opláchneme a osušíme. V pánvi rozehřejeme…
Lilek nakrájejte na plátky, posolte a nechte vypotit. Poté ho otřete a dejte péct na 20 minut do trouby i s červenou paprikou. Při 180 stupních upečeme.Papriku po…
Lilek nakrájíme na podélné tenoučké plátky, které posolíme a necháme asi půl hodiny vypotit.Poté je opláchneme, dobře osušíme, potřeme olejem a ugrilujeme.Připravené…
Typicky letní, dobré jídlo, plné vůně a chuti. Zeleninu bude stačit pokrájet a zapéct. Sýry, přidají na sytosti a bylinky doplní barevnou hravost. Podávat můžete s…
Lehké a rychlé letní jídlo připravíte podle našeho receptu. Stačí trochu dochucovadel a čerstvý plod lilku a výborný pokrm může za pár chvilek putovat na stůl.
Říká se, že pro přípravu hovězího masa potřebujete mít zkušenosti. Nebojte se pustit do našeho receptu i pokud jste začátečník, postup je snadný a výsledek vynikající.…
Zeleninovo-masové špízy jsou skvělou volbou pro letní grilování či lehký oběd. Kombinují čerstvou zeleninu a šťavnaté kousky masa. Tato kombinace masa a zeleniny potěší…
Tento recept je ideální pro letní dny, kdy jsou čerstvá zelenina snadno dostupná a chcete připravit lehké, ale výživné jídlo. Zapečené plátky lilku, cukety a rajčat…
Pečení v sáčku umožňuje, aby se všechny chutě bylinek a koření krásně prolnuly do masa, aniž by ztratilo svou šťavnatost. Výsledkem je dokonale křehké kuřecí maso s…
Kuskus s lilkem a sušenými rajčaty je lehké a chutné jídlo plné středomořských chutí. Jemně restovaný lilek dodává pokrmu bohatou texturu, zatímco sušená rajčata…
Špagetová omeleta se zeleninou je originální způsob, jak zužitkovat zbytky těstovin a vytvořit lahodné, syté jídlo. Spojuje křupavou zeleninu s jemnou chutí vajec a…
Pečená zelenina s černuchou je lahodný a zdravý pokrm, který spojuje pestré barvy a chutě pečené sezónní zeleniny s jemně pikantním aroma černuchy. Černucha, známá také…
Zemiaky narežeme na kolieska, papriky na kúsky, cibuľu na osminky, baklažán na kocky, paradajky na mesiačiky, brokolicu rozoberieme na ružičky. Olej rozpálime a pridáme…
Lilky pokrajime na cca 1 cm silne platky, osolime a nechame "vypotit" (zhruba 15 minut). Pak oplachneme, poadne osusime a rychle osmahneme na oleji do zlatova. Opecene…
Lilek podélně rozkrojíme, pokapeme oliv. olejem a upečeme. Pak stáhneme slupku - střed umixujeme spolu s balkánským sýrem a česnekem - dle chuti. Hodí se spíš k bílému…
Lilek podélně rozkrojíme. Na každém řezu jej nařežeme křížem, posolíme a necháme 20 minut vybrečet. Do trouby předehřáté na 200 °C vložíme otřený lilek a necháme…
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, zasolíme a necháme "vyplakat" asi 20 minut z obou stran (celkově 40 minut). Mezitím necháme v kastrolku rozpustit máslo,…
Jednoduchá tvarohová štola: Voní máslem, rozinkami a rumem a podle názorného videa ji zvládne připravit každý
Zapečené těstoviny 7 x jinak plus tipy, jak díky jednoduchým krokům vyčarovat dokonalé jídlo
Jak připravit květákovou rýži? Zdravou přílohu od originálu skoro ani nerozeznáte!