Nakládané fazole
Recept ještě nebyl hodnocenMladé, zdravé a čerstvé fazole nakrájíme, spaříme vařící vodou 1-2 minuty, rychle, aby příliš nezměkly. Žluté lusky spařovat opatrněji. Pak se ochladí, narovnají do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mladé, zdravé a čerstvé fazole nakrájíme, spaříme vařící vodou 1-2 minuty, rychle, aby příliš nezměkly. Žluté lusky spařovat opatrněji. Pak se ochladí, narovnají do…
Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce. V nádobě s pokličkou, kterou lze vložit do trouby, rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran. Přidáme…
Fazolové lusky vaříme v osolené vodě 12 min. Mezitím na pánvi osmahneme na másle hrst strouhanky do zlatova. Vodu z fazolek slejeme (možno použít jako zeleninový vývar…
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody. Jakmile jsou hotové, scedíme a dáme stranou (přikryté, aby neosychaly). Mezitím si uvaříme fazolky a připravíme lososa.…
V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a zalijeme mlékem a kefírem tak, abychom vytvořili řidší omáčku. Přidáme trochu soli, lžíci cukru a sušenou…
Fazolkám odrežeme konce, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky, cca 6 minút povaríme v slanej vode. Paradajke nakrojíme šupu do kríža, vhodíme do vriacej vody, vyberieme…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Rozpálíme si olej a osmahneme společně s majoránkou. Přidáme nakrájené žampiony a podusíme. V hrnci dáme vařit vodu. Do…
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a přidáme mouku, kterou opražíme do světle růžova. Zalijeme 1,5 litrem studeného bujonu a přivedeme k varu.Přidáme fazolky,…
Fazolky očistíme, opereme a vaříme asi 8 minut v páře. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a chvíli opékáme. Přihodíme plátečky česneku a…
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očistěné lišky, celé stroužky česneku, osolíme, orestujeme, podlijeme troškou vody / lišky jsou suché a vodu nepouští /. Necháme…
Maso pokrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno a fazolkové lusky pokrátíme.V pánvi na sádle osmahneme cibuli s kořenovou zeleninou a…
Stehna upečeme klasickým způsobem - na pekáč vyskládáme osolená stehna, ty zvršku posolíme a pokmínujeme a položíme na každé plátek másla. Podlejeme vodou, zakryjeme…
Naklepané kotlety po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpeku přidáme kečup, scezené fazolky a máslo.…
Kuskus si připravíme podle návodu (propereme pod vodou, dáme do kastrolu a zalijeme vroucí vodou, přiklopíme pokličku a necháme odpočinout). Na pánev si dáme oliv. olej…
Fazuľky v slanej vode uvaríme a necháme odkvapkať. Cibule narežeme na tenké polkrúžky a spolu s osminkami na tvrdo varených vajec pridáme k fazuľke. Na marinádu zmiešame…
Na oleji speníme drobne nakrájanú cibuľu, dobre orestujeme, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať. Pridáme očistené pokrájané huby, osolíme, okoreníme. Necháme…
Maso nakrájíme na kostičky velikosti soust, osolíme, opepříme, promícháme s granulovaným česnekem a olivovým olejem. Necháme odležet a mezitím povaříme fazolové lusky na…
Mäso nakrájame na kocky, vložíme do pekáčika a zakryjeme cibuľou nakrájanou nadrobno. Osolíme a okoreníme. Zakryjeme na kocky narezanými zemiakmi, štvrťkami paradajok…
Naložíme si na chvíli na nudličky pokrájené maso a to do oleje smíchaného se lžičkou česnekového koření. Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme fazolové lusky,…
Cibuľu očistíme, pokrájame a dáme na olej speniť. Po chvíli pridáme pretlačený cesnak, lusky, pokrájanú cuketu - polmesiačiky, paradajkovú šťavu, osolíme, okoreníme,…
Všechny zmiňované uzeniny jsem nakrájel na kolečka nebo kostky, na ně nasypal nahrubo nakrájené cibule a šoupnul do trouby. Občas prohrábnul... Při pohledu na množství…
Všechnu mraženou zeleninu propláchneme vřelou vodou a necháme okapat. Na pánev dáme trochu oleje a obděláme fazolové lusky, poté přidáme bílé fazolky spolu s chilli…
Fazolky si umyjeme, zbavíme konce a dusíme v páře asi 10 minut. Cuketu si nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme odpočinout. Rozpálíme si olivový olej a nejprve…
Rajcata nakrajime na ctvrtky, vlozime do hrnce, pridame cukr, sul, pepr, nove koreni, hrebicek, bobkovy list, podlijeme asi 2 dcl vody a dusime do mekka. Pote omacku…
Šéfkuchaři protestují: Nerušte Michelina v Česku! Je to absurdní a smutné, jako by vláda "zakázala" Facebook, zuří Kalina
Pizza s vůní Orientu: Proč turecká placka lahmacun rozhádala fanoušky Kim Kardashian?
Levné asijské nudle: Stačí jen pár ingrediencí a na stole je pikantní pokrm, který chutná lépe než z asijského bistra