Fazolový guláš s uzeninou a žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenPikantní fazolový guláš je sice trochu pracnější a rozmanitější na potřebné suroviny, zato vás hotový pokrm odmění bohatostí své chuti. Je hutný a výživný a jako příloha…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pikantní fazolový guláš je sice trochu pracnější a rozmanitější na potřebné suroviny, zato vás hotový pokrm odmění bohatostí své chuti. Je hutný a výživný a jako příloha…
Tento recept spojuje šťavnatou sekanou s bohatou chutí žampionů, které dodávají pokrmu výraznou houbovou vůni. Příprava v pečence je jednoduchá a zajistí rovnoměrné…
Bezlepková verze houbového kuby - staročeského vánočního pokrmu. Existuje mnoho variant s kroupami nebo s přidaným masem, ale hlavní chutí vždy zůstávají sušené houby,…
Kuřecí játra očistíme a pokrájíme na větší kusy.Cibuli a česnek si oloupeme. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na silnější plátky.Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme…
Dršťkový guláš je tradiční české jídlo, které si získalo oblibu svou sytostí a výraznou chutí. Tento klasický pokrm je připravován z hovězích drštěk, které jsou pomalu…
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a červenou paprikou a zalijeme vodou. Vsypeme na kostičky pokrájené brambory a konzervu fazolí i s omáčkou,…
Brynzu můžete využít místo obvyklých druhů sýra i k přípravě slaného pečiva. Pro její typickou slanou chuť není třeba těsto nijak dochucovat. Tyto brynzové sušenky jsou…
Pórková polévka je hřejivá, levná, snadná, přizpůsobená českým chutím. Finální tečku téhle polévce ovšem dodá teprve česnek a majoránka. Na talíři ještě můžete posypat…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a oloupeme.Zbývající zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na tenké půlměsíčky, 4 stroužky česneku na plátky,…
Cuketová sekaná je skvělá jak horká, čerstvě po upečení, tak i zastudena, jako chuťovka. Můžeme ji připravit i ve vegetariánské variantě. Bude stačit slaninu nahradit…
Zbylé upečené maso nakrájíme na tenké plátky. Oloupané brambory na jemno nastrouháme, vymačkáme a slijeme z nich vodu, přidáme vajíčko a trochu mléka, opatrně …
Nakrájíme si cibuli na větší kostky, aby byla v jídle cítit. To samé s paprikou - rozpůlíme, zbavíme jadřince, opláchneme a krájíme na zhruba centimetrové kostky.…
Uzené maso nakrájíme na kostky a kapustu na proužky.Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní maso a orestujeme.Zaprášíme uzenou paprikou, malinko…
Kuřecí stehna osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na kolečka. V hrnku smícháme olej s kurkumou, uzenou paprikou a majoránkou. Cibuli pokrájíme…
Bůček zbavíme kůže a nakrájíme na větší kostky.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme s česnekem, hořčicí, chilli, majoránkou a kořenímMaso v…
Připravte si zeleninu. Nakrájejte cibuli na kostičky zhruba o půlcentimetrové hraně. Papriku nasekejte přibližně na centimetrové kostky. Nakonec oloupejte a nakrájejte…
Kysané zelí funguje jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní čerstvé bílé zelí. Zkrátka – dokonalá…
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, oloupaný česnek nasekáme na menší kousky a prso nakrájíme na kostky. Na…
Ananasové pití s cibulí: cibuli a ananas oloupeme a nakrájíme na menší kousky, aby se dobře mixovaly. Přidáme šťávu z citrónů a vše pořádně rozmixujeme. Poté…
Propláchlou čočku na dvě hodiny namočíme. Po této době ji zalijeme vývarem, přidáme jednu celou cibuli, sůl, bobkové listy a dvě kuličky nového koření. Vše přivedeme k…
Vepřové slezinky opláchneme, očistíme od zbytku bílé provazovité bránice a slezinu nakrájíme na centimetrové proužky. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a slaninu na…
Stehna očistěte od zbytků peří. Opláchněte je a osušte kuchyňskou utěrkou. V kastrolu přiveďte k varu osolenou vodu. Stehna do ní vložte a vařte je cca 40 minut. …
Na olivovém oleji zpěníme cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme česnek a restujeme zhruba další dvě minuty.Přidáme kousky nakrájené řepy a chvíli opékáme. Následně…
Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Hubneme s chutí! Které světové kuchyně jsou ty nejzdravější?
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička