Ředkvičkové karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenVětšina z nás preferuje masové karbanátky, vyzkoušejte však jejich zajímavou obměnu a nezvyklou obměnu, a to karbanátky z ředkviček. Zachutnají vám nejen v hamburgerech,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Většina z nás preferuje masové karbanátky, vyzkoušejte však jejich zajímavou obměnu a nezvyklou obměnu, a to karbanátky z ředkviček. Zachutnají vám nejen v hamburgerech,…
Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky…
Medvědí česnek zužitkujete při přípravě spousty různých pokrmů. Co třeba takové krásně dozlatova usmažené bramboráky? Zelený jarní poklad jim dodá zajímavou chuť a…
Co s přebytkem rajčat? Upéct je. Takto plněná, mohou být také chutnou přílohou ke grilovaným rybám, sýrům nebo masu. Dobrá budou i do těstovin, salátu, nebo kuskusu.
Dokonale vychucený guláš je českou klasikou, kterou neodmítne snad nikdo. Vyzkoušejte také tuto verzi, ve které najdete kombinaci libového bůčku, rajčat a světlého piva.…
Jednoduché smažené cuketové placičky na způsob bramboráků připravíme velmi snadno. K dochucení použijeme česnek a majoránku. K placičkám podáváme dip ze smetany a…
Omyté cukety nakrájíme na co nejtenčí plátky. Blanšírujeme je v osolené vodě asi 30 sekund.Než zchladnou, připravíme si posyp. Housku z minulého dne nastrouháme nahrubo,…
Ptačinec žabinec je rostlina s bílými kvítky, která dokáže potrápit nejednoho zahrádkáře. Zároveň ale obsahuje mnoho vitamínů. Využijeme ji v karbanátcích plněných vejci…
Tento recept nabízí skvělou alternativu k běžným zapečeným pokrmům a je ideální pro ty, kdo hledají bezlepkovou variantu plnou vlákniny a vitamínů. Kombinace jáhel a…
Vošouchy jsou v krajovém nářečí nám všem dobře známé a velmi oblíbené bramboráky. Podle tohoto receptu připravíte veganské bramboráky s cuketou, ve kterých budete marně…
Snadné recepty z jednoho pekáčku jsou oblíbené pro svoji nenáročnost. Skvělý oběd tak zvládnete vykouzlit téměř bez práce. Vepřová pečeně, pečená na mrkvi a kedlubnách,…
Ryba po milánsku je jednoduchý a chutný pokrm inspirovaný středomořskou kuchyní, který spojuje kousky ryby s rajčaty a vínem. Pokud hledáte rychlý oběd na letní den, je…
Cuketové jídlo, které jednou zkusíte a pak jej nastálo zařadíte do svého jídelníčku, je tento cuketový nákyp. Posuďte sami. Během chvilky připravíte a smícháte suroviny,…
Oblíbenou velikonoční hlavičku můžete v létě, kdy je sezona cuket v plném proudu, vyzkoušet připravit z této nízkokalorické zeleniny. Dozlatova upečená hlavička krásně…
Jedním z nejoblíbenějších klasických jídel je bezesporu guláš. Pokud dodržujete dietnější jídelníček, můžete si připravit jeho odlehčenou variantu plnou zeleniny, cuket…
Pečené kuře, s nádivkou vonící po česneku a majoránce a křupavou kůrčičkou na povrchu, je ideálním víkendovým obědem, kterým se zavděčíte celé rodině. Kuře podáváme…
Pokud ještě váháte při nákupu patizonu, nabízíme Vám výbornou možnost, jak tuto zeleninu připravit. Skvělá polévka s plátky osmažených žampionů vás přesvědčí, že i…
Tento sytý pokrm nás překvapí spoustou chutí, které se pečením ještě zdůrazní. Sladkou dýni naplníme dobře ochucenou směsí hlívy ústřičné, mletého masa, bulguru a…
Podzimní sychravé dny se pomalu blíží a talíř teplé dýňové polévky zajisté přijde vhod. Polévka lehce nasládlé chuti se v posledních letech stává víc a víc oblíbenější.…
Bedly jsou oblíbené houby, které často připravujeme jako řízek. Tentokrát je připravíme zadělávané v chutné kombinaci s vínem a smetanou. K bedlám podáváme opečenou…
Klasická čočková polévka získá díky křenu ten správný říz a v nadcházejícím chladném období vás úžasně prohřeje. Je velmi snadná na přípravu a během 30 minut máte na…
Snadná a rychlá variace na guláš z libového hovězího masa. Bude se hodit, pokud máte chuť na dušené hovězí, ale nemáte moc času na přípravu nebo pokud potřebujete uvařit…
Snad žádné jídlo nebylo s šumavskými Vánocemi spjato tak, jako kuba. Tradičně se připravuje z krupek a hřibů modráků, které pokrmu dávají charakteristickou tmavou barvu.…
Václavky patří mezi oblíbené houby. Jednoduše je můžeme zpracovat do chutného pokrmu s tarhoňou. Kulatozrnnou těstovinu tak doplní podušené houby, koření, slanina a…
Proč i do sladkého těsta patří špetka soli? Odhalte magii chuťových kombinací
Holka u plotny radí: Retro rybízová pěna je osvěžující dezert jen ze tří surovin, který připomene prázdniny u babičky
Špekáčkový salát, připravený do pár minut: Skvělá možnost, jak využít zbylé buřtíky po opékání