Džusový piškot s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenVejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku, prášek do pečiva. Pečeme při 170°C asi 20 minut do růžova. Mezitím si svaříme džus s pudingem a trochu přisladíme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku, prášek do pečiva. Pečeme při 170°C asi 20 minut do růžova. Mezitím si svaříme džus s pudingem a trochu přisladíme.…
Připravený piškotový korpus si rozřízneme napůl. Připravíme si máslový krém mocca: ve velké míse třete elektrickým šlehačem cukr a máslo dohladka poté přidáte kakaový…
Meloun překrojíme na půl. Dužinu melounu vyřízneme a nakrájíme na kostky, zbytek dužiny vydlabeme lžičkou. Pokrájíme jablka, banán a mandarinky. Vymačkáme šťávu z…
Z poloviny mandarinky vylisujeme šťávu do misky, přidáme veškeré koření – opatrně a dle chuti – měla by být malinko ostřejší, ale šťáva z mandarinky by měla být znát. …
formičky na ledové panáky naplním vodou z boku vložíme tenký plátek mandarinky či jiného citrusu a vložíme vnitřní díl. Necháme důkladně zamrazit. jistě by šlo…
Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme okapané a nakrájené mandarinky, jemně nasekanou cibuli, přidáme majonézu, okořeníme, promícháme a necháme uležet v lednici
Vyšleháme žloutky a cukr do pěny, pak přidáme strouhané mandle. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutků střídavě s moukou a práškem do pečiva. Upečeme na…
Maso nakrájíme na menší kousky , dáme na rozpálenou pánvičku s olejem, osolíme a když už maso nepouští šťávu tak přidáme kari a mandarinkový kompot bez šťávy. …
Upečený korpus necháme vystydnout. Nakreslíme si šablonu kornoutu a točené zmrzky. Vychází to na dva trojúhelníky, každý jiný. Korpus rozřízneme, přiložíme šablonu…
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout.Polníček omyjeme, vložíme do mísy, přidáme oloupanou a na kousky nakrájenou mandarinku. Zakápneme lžičkou balzamikového octa s…
Ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao, přilijem mléko. Nakonec lehce…
Postup Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme…
Ovoce oloupeme, pokrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Zalijeme vodou a několik minut mixujeme.
Připravíme si želatinu a mezitím dáme do poháru ovoce, které nakrájáme na drobné kousky.Zalejeme želatinou a necháme chvíli ztuhnout. Dvakrát opakujeme, poté dáme…
Upečeme si korpus, jeden do velké formy o průměru 24 cm, ten je bílý a druhý menší, velikost záleží na Vás a ten už kakaový. Bílý korpus prořízneme a pomažeme šlehačkou…
Pomerančům okrájejte kůru i s vnitřní slupkou tak, abyste odhalili jen čistou dužinu. Pomocí ostrého nože vykrájejte z pomerančů jednotlivé měsíčky (filátka),…
Nejprve si nakrájíme drůbeží maso na kousky (já měla krůtí odřezky) a vložíme do marinády, kterou připravíme smícháním koření, pepře a prolisovaného nebo rozdrceného…
Mandarinky rozdělíte na měsíčky a oberete bílé části, v případě konzervy otevřete a slijete tekutinu (můžete jí také vypít - je velice zdravá). Dále rozehřejete v hrnci…
Vše nakrájíme, stačí na velké kusy. Pak vše vložíme do boxu nebo do misky s víkem. Pečlivě protřepeme. Podávame v miskách.
Vejce, cukr, lžičku skořice, kůru a mléko vidličkou prošleháme. Na pánvi rozehřejeme olej,plátky chleba namočíme ve vaječné směsi a pokládáme do oleje. Šlehačku…
Čočkové klíčky necháme klíčit tak 2-3 dny. Nakrájíme nebo natrháme (jak kdo má rád) salát, na kostičky nakrájíme oloupaný grep a mandarinky a na větší kousky nakrájíme…
ovoce oloupeme a nakrájíme, dáme sezamové a lněné semínko, třtinový cukr a promícháme
Troubu si předehřejeme na 150°C a formu vymažeme a vysypeme. V míse vyšleháme vejce, cukr a olej. Do této hmoty přidáme mandarinkovou šťávu a strouhaný kokos, který já…
Domácí kečup krok za krokem: Voní skořicí a vydrží celou zimu v perfektní kondici
Zdravé mlsání: Ovocné bonbony, domácí Kinder řezy nebo sušenky z červené řepy si děti zamilují
Přemysl Otakar I. měl na talíři maso s ovocnou omáčkou, křepelky, vrabce i medem slazené obilné kaše