Brusinkové pracny
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické vánoční cukroví připravíme v zajímavé a netradiční verzi. Do těsta stačí přidat nakrájené sušené brusinky. Cukroví krásně voní po hřebíčku a kousky brusinek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasické vánoční cukroví připravíme v zajímavé a netradiční verzi. Do těsta stačí přidat nakrájené sušené brusinky. Cukroví krásně voní po hřebíčku a kousky brusinek…
Zajímavý recept na zázvorky s mletými mandlemi vás mile překvapí. Navíc jsou doplněny marmeládou a čokoládovou polevou, takže vynikne více chutí zároveň. Určitě je…
S křehkým lineckým těstem a sladkou ovocnou náplní, které se prolíná v každém soustu, je tento koláč dokonalým důkazem toho, že bezlepkové dezerty mohou být stejně…
Mandlové pracny možná rozšíří kolekci vašeho vánočního cukroví. Jsou křehké a díky mandlím a koření lahodné. Pečte je v dostatečném předstihu, pracny je potřeba nechat…
Bezlepkové linecké těsto slazené sušenou třtinovou šťávou - panelou, potěší příznivce zdravějšího cukroví a také ty, kteří nemohou lepek. Příprava těsta je obdobná jako…
Křehké linecké cukroví patří mezi nejoblíbenější vánoční pochoutky. Krásně voní po vanilce a rozplývá se na jazyku. V tomto receptu do něj přidáme mleté mandle, díky…
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…
Rebarbora má svou typickou nakyslou chuť. To ji předurčuje v moučnících ke kombinacích s hodně sladkými komponenty. Zapečená sněhová vrstva je to pravé. Odpíchne…
Klasickým cukrovím, které nesmí na Vánoce chybět, je ozdobené linecké protřené krémem. Čtverečky z mletých mandlí spojíme máslovým krémem kakaové chuti. K ozdobení…
Klasickou buchtu s ovocem zná každý a jednoduše ji můžeme připravit kdykoliv se nám chce. Tato bublanina je také snadnou buchtou, ale přece jen vyšperkovaná k…
Po vydatném obědu nikdy nesmí chybět sladká tečka. Kombinaci korpusu, provoněného kardamomem a skořicí, tvarohové náplně a nakyslé rebarbory se prostě nedá odolat. Po…
Vánoce jsou již pomalu za dveřmi a tak je pomalu na čase rozmyslet, kterými druhy cukroví potěšíme naše blízké. Rohlíčky s vůní skořice, obalené ve třtinovém cukru, jsou…
Pokud máte alergii na lepek, mléko či vejce nebo dokonce kombinované alergie, tento recept je právě pro vás. Je sice náročný na ingredience, ale na přípravu je velmi…
Kuličky plné mletých mandlí, upečené a obalené ve skořicovém cukru, zachutnají snad úplně každému. Vůně skořice a másla je opojnou kombinací a navíc se nejedná o nic…
Nechte se unést jemnou chutí lineckého těsta s mandlovým nádechem, které v podobě malých rybiček tvoří dokonalou souhru s lahodným krémem. Ideální vánoční cukroví, které…
Pokud o adventu pečete išelské cukroví, máme pro vás variantu s mandlemi, které jsou jak v těstě, tak v krému. Dortíčky jsou navíc máčené do čokoládové polevy a zdobené…
Favoriti mezi vánočním cukrovím jsou různí. Kdo má rád jednoduché a křehké kousky, u toho jistě zaboduje tento recept. Těsto z bílkového sněhu dochutí mleté mandle a…
I diabetici si mohou užít vánoční pohodu s něčím na zub. Vanilkové rohlíčky se sladidlem zvládnete upéct velmi rychle a uděláte radost těm, kteří klasické cukroví…
Marokánky se těší velké oblibě a právem patří mezi stálice tradičního cukroví hlavně na Vánoce. Křupavé placičky upečeme ze svařené hmoty mléka, mouky, cukru a oříšků se…
Některé recepty vznikají dlouhým zkoušením a laděním surovin a některé zase díky tomu, že se původní recept nepodařil. Pak stačí zapojit fantazii a trochu zručnosti a…
Patříte-li do skupiny lidí, která miluje vanilkové rohlíčky, potom nepřehlédněte tento recept. Vanilkové rohlíčky s přídavkem kakaa zase trochu ozvláštní slavnostní stůl…
Ať už z jakéhokoliv důvodu držíte bezlepkovou dietu, i přesto si můžete na Vánoce pochutnat na vanilkových rohlíčcích. Nemusí vás to ani přijít příliš draho, když si…
Tak tyhle mandlové rohlíčky jsou opravdu vynikající. Vlašské ořechy nahradily jemnější mandle a navíc se do těsta přidává pudinkový prášek. Ten podpoří křehkost a…
Ischelské dortíčky, lahodná klasika rakouské cukrářské tradice, si získaly srdce milovníků sladkého po celou generaci. Tyto drobné křehké kousky z máslového těsta,…
Jak správně spárovat jídlo a pivo?
Lečo po francouzsku: Při přípravě dokonalého ratatouille z rajčat, cuket, paprik a lilku hrají klíčovou roli správné suroviny
Královna Alžběta II. byla čokoholička. Milovala speciální nepečený čokoládový dort, dopřávala si ale jen malý kousek