Sladké housky
Recept ještě nebyl hodnocenUděláme kvásek,necháme zkynout, mezi tím si rozpustíme tuk a připravíme ostatní suroviny. Když kvásek vykyne, vše smícháme a řádně proděláme těsto. Necháme kynout. Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uděláme kvásek,necháme zkynout, mezi tím si rozpustíme tuk a připravíme ostatní suroviny. Když kvásek vykyne, vše smícháme a řádně proděláme těsto. Necháme kynout. Po…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Pečená krůta, plněná nádivkou z drobů, slaniny a mandlí, je vhodná pro slavnostní příležitosti. Zlatavá kůrčička na povrchu, rozpadající se jemné maso, sklidí úspěch u…
Linecké kroužky s čokoládovou polevou představují lahodnou variantu oblíbeného vánočního cukroví. Křehké linecké těsto s jemnou chutí másla se rozpouští na jazyku a…
Připravte si toto lahodné sváteční mlsání, na které je radost pohledět. Těsto uděláte jednoduše ze sušeného mléka a vtisknete do něj mandli. Pak už jen stačí namočit do…
slepujeme, malujeme, lepíme, namáčíme ... vše podle fantazie
Nejprve uvařme jazyky. Do hrnce (já vařila v papiňáku) dáme jazyky, koření, sůl, oloupanou rozpůlenou cibuli a vaříme asi 40-45 minut v papiňáku (v normálním hrnci dobu…
Kynuté těsto je vskutku univerzálním nástrojem, ze kterého můžete připravit různorodé pečivo. A jelikož děti mají sladké pečivo rády, potěšte je mikulášskou výslužkou v…
Připravte jako pohoštění velmi jednoduchou variantu slaných chuťovek z toastového chleba. Zvolíte - li vhodnou náplň, výsledné jednohubky si nic nezadají s…
Porce kapra nemusí být pouze obalovanou klasikou. Připravte je zapečené v troubě, provoněné máslem, kořením, cibulkou a bylinkami, navíc s chutnou a křupavou krustičkou…
Sladké, křehké a nekonečně variabilní! Plněné košíčky jsou klasikou, která potěší malé i velké. Připravte si je podle tohoto jednoduchého receptu a naplňte je krémy,…
Mandle se slupkou nasypeme do vroucí vody a minutku povaříme. Nevaříme příliš dlouho, aby nebyly "gumové".Pak je scedíme a ihned, ještě teplé, je začneme vylupovat ze…
Hořkou čokoládu nalámeme na malé kousíčky. Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a prozatím odložíme do lednice. Žloutky ušleháme s oběma cukry do husté pěny.…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Vykrajujeme oválky nebo jiné tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě. Studené upečené oválky k sobě…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Vykrajujeme oválky nebo jiné tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě. Studené upečené oválky k sobě…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme minimálně 2 hodiny, nejlépe ovšem přes noc na chladném místě odpočinout. Těstem naplníme formičky na košíčky, které…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme cukr a spolu se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny. Zašleháme do ní olej a mléko. Přidáme Jizerku, kypřící prášek a…
Když nastane doba jahod, snažíme si je užít dosyta. Jednoduchý dort s pudinkovou náplní, zdobený jahodami a zalitý jahodovou želatinou, dokáže podle našeho receptu…
Pokud máte rádi jablka, upečte tento skvělý jablečný koláč. Na tenký plát těsta nalijte náplň tvořenou jablky, rozinkami, mandlemi, smetanou a vanilkovým pudinkem, na…
Rozmixujeme perník, ke kterému poté přidáme marmeládu a kokosový olej. Hmotu dáme na hodinu do lednice ztuhnout.Do perníkové hmoty zabalíme mandli a vytvarujeme kuličky,…
Mouku prosejeme na vál, přidáme ostatní suroviny, zpracujeme těsto a případně posypeme tak, abychom získali těsto, které nelepí.Těsto rozdělíme na 9 stejných kusů. První…
Dva Moraváci si v Praze otevřeli restauraci. Pražáky rozmazlují poctivou slivovicí, uzeným i netradičními knedlíky s vejci
6 skvělých tipů, jak využít obyčejnou cibuli: Dokonalá je v polévce, slaném koláči i v pomazánce
Masopust 2023: Kam se letos vydat za maškarami, na nejlepší jitrnice a dozlatova osmažené koblihy?