Hrníčkový mazanec naší babči
Recept ještě nebyl hodnocenVelikonoce si těžko představíme bez lahodného a mandlemi posypaného mazance. Podle tohoto hrníčkového receptu ho zvládne opravdu každý. Upečený mazanec je plný rozinek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velikonoce si těžko představíme bez lahodného a mandlemi posypaného mazance. Podle tohoto hrníčkového receptu ho zvládne opravdu každý. Upečený mazanec je plný rozinek…
Všechny suroviny propojíme dohromady, rukama vypracujeme těsto a necháme ho chvíli odležet. Po chvíli z něho vytvoříme malé rohlíčky. Po upečení ještě obalujeme v…
Kdo by nemiloval tu sladkou vůni, která se line z kuchyně po dopečení vánočky. Zejména, když se jedná o tu na Štědrý den. S rozinkami, mandlemi, pletená z devíti pramenů…
Mandle a kešu namočíme nejlépe přes noc do studené vody.Druhý den vodu slijeme, propláchneme a dáme do mixéru. Přidáme vodu, citronovou šťávu, med, a vsypeme obsah…
Kokosové kuličky jsou velmi rychlé a snadné na přípravu. Neznám nikoho, kdo by jim odolal. Chutnají opravdu fantasticky a díky přidání sušenek Vlnky jsou s kuličkami…
Nepečené kuličky jsou sladké díky datlím a plné zdravých tuků z oříšků a semínek. Jsou snadné na přípravu, nepečené a plné zdravé energie. Můžete si je připravit jako…
Čokoládový salám je delikatesa, která dodá svátečnímu stolu sladkou a originální tečku. Kombinace kvalitní čokolády, sušeného ovoce a ořechů, nejen krásně vypadá, ale i…
Lahodná štola plná ovoce, ořechů a rozinek je jedním ze symbolů Vánoc. Upéct ji můžete nejen volně na plechu, ale také těsto vložit do formy a upéct si tak štolu ve…
Recept na vánočku, ve které nenajdete máslo ani vejce. I přesto je vánočka nadýchaná, voní po citronové kůře a vanilce a je i velmi chutná. Z těsta navíc připravíte jak…
Nejprve na krém uvaříme pudink z mléka a čokoládového pudinkového prášku a dáme ho vychladit.Pak vyšleháme bílky s cukrem a solí na hodně husto, smícháme mouku se…
Domácí kynuté koláčky plněné kombinovanou nádivkou jsou výzva pro kuchařku a obrovské lákadlo pro konzumenty. Na talíři budou vonět rumovým máslem. Ale ne moc dlouho,…
Pražené pikantní mandle podáváme jako chuťovku při různých oslavách. Hodí se k jakémukoliv občerstvení, k vínu i pivu. Při dávkování množství koření, cukru a soli…
Základem lahodných kynutých moučníků je těsto se správným poměrem surovin. Takové, aby se s ním lehce pracovalo a zároveň bylo vláčné. Přesně jako je náš recept na těsto…
Mandlové či ořechové perníčky jsou vítanou obměnou ke klasickým medovým perníčkům. Postup zpracování je stejný, včetně odležení těsta. Můžete tak být na pečení…
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed utvoříme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Zakryjeme utěrkou a necháme asi10 - 15 …
Citronový sirup: Z citronů vymačkáme šťávu, kterou přelijeme přes síto. Šťávu, vodu a cukr přivedeme k varu. Sirup necháme mírně zredukovat a poté vystydnout. …
V hrnci rozmícháme mléko, esenci, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi minutu do zhoustnutí. Poté přimícháme směs ořechů, brusinek a…
Z piškotů vyberu 40 kousků, ostatní rozválím na moučku, přidám 18 dkg mouč. cukru, 8 dkg másla, 2 lžíce mléka, rozděláme těsto, pak je rozdělíme na 4 kusy a z každé…
Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…
Štóla je pro německy mluvící země neodmyslitelně spjata s vánočními svátky. Nalezla si své příznivce i v našich končinách. Zkuste jednoduše připravitelnou variantu…
Mandlové dortíčky s krémem – dokonale nadýchané těsto z voňavých mandlí, doplněné jemným krémem, který se rozplývá na jazyku. Luxusní dezert, který nesmí chybět na…
Do bílků přidáme špetku soli nebo pár kapek citronové šťávy a ušleháme hustý sníh. Cukr rozehřejeme v kastrolku se silným dnem na karamel. Když zežloutne tak na něj…
Vosí hnízda nebo včelí úlky? To je spor dělící konzumující na dva tábory. Ale díky tomuto receptu dáte na frak všem, protože vytvoříte zábavné tučňáky. Radovat se z nich…
Kapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek,…
Dva Moraváci si v Praze otevřeli restauraci. Pražáky rozmazlují poctivou slivovicí, uzeným i netradičními knedlíky s vejci
6 skvělých tipů, jak využít obyčejnou cibuli: Dokonalá je v polévce, slaném koláči i v pomazánce
Masopust 2023: Kam se letos vydat za maškarami, na nejlepší jitrnice a dozlatova osmažené koblihy?