Krůtí roláda s brusinkami se šťouchanými brambory
Recept ještě nebyl hodnocenMaso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme brusinkovým kompotem, posypeme houbami, které si před tím nakrájíme a namočíme a zabalíme v rolády.Na oleji orestujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme brusinkovým kompotem, posypeme houbami, které si před tím nakrájíme a namočíme a zabalíme v rolády.Na oleji orestujeme…
Krůtí maso nakrájíme na kousky, v misce osolíme a okmínujeme. Batát okrájíme a nastrouháme.Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a na dno dáme polovinu nastrouhaného…
Krůtí maso nakrájíme na kousky, zakapeme sojovou omáčkou a zalijeme bílým vínem. Necháme odležet v ledničce cca hodinu.Pórek nakrájíme na kolečka, žampiony podle…
Maso naklepeme (dělám v potravinářské folii), osolíme, opepříme, pocákáme olejem.Plátky posypeme hoblinkami parmazánu, dáme dva plátky rajčat, dva lístečky bazalky a…
Pórek nakrájíme na půlkolečka, mrkev na kousky, brokolici rozebereme na jednotlivé malé růžičky, popřípadě ještě pokrájíme. Krůtí maso pokrájíme na kousky.V kastrolu…
Krůtí maso nakrájíme na větší kousky, zázvor, chlilli a česnek nasekáme nadrobno. Do rozehřáté wok pánve dáme 1 lžíci oleje, přidáme zázvor, chilli, česnek a necháme…
První připravíme směs koření. Vše dáme do malé misky a vše promícháme. V připravené míse důkladně promícháme všechny potřebné věci na marinádu a vložíme do ní na stejné…
Očištěné kuřecí prsní maso nakrájíme na dlouhé proužky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme ingredience na marinádu, dobře zapracujeme do masa, uzavřeme misku a dáme do…
Vše koření rozdrtit v hmoždíři, potřeme tím maso a necháme marinovat. Na rozpálenou pánev dáme maso. Až je maso hotové, dáme ho na talíř. Na výpek z masa dáme asi 2…
Na oleji osmahneme cibulku, vložíme maso a zaprášíme kari (dle chuti). Dusíme doměkka.Až se bude zdát, že začíná být maso hotové, přidáme kukuřici, papriky a zelené…
Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku Hera, případně másle. Necháme chvíli orestovat dozlatova a přidáme osolené maso s dvěma…
Maso rozkutrujeme se smetanou a kořením v robotu na jemnou hmotu. Směs rozprostřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem (či jen vymazané lehce olejem), poklademe…
Do lehce naklepaného plátu masa z obou stran vetřeme kari koření a kmín a necháme odležet. Pak zprudka orestujeme po obou stranách a podusíme do měkka (cca 25 minut). …
V misce smícháme suroviny na palačinku (Jelikož záleží na „suchosti“ mouky, buď mouku přidáme, nebo přilijeme trochu vody, abychom získali lité těsto). Pánev (o průměru…
Z víkendu mi zbylo trochu krůtího masa na pekáčku i se sosem a tak jsem začala: Krůtí maso jsem pokrájela na malinké kostičky, přidala jsem pokrájenou brokolici,…
Troubu rozpalte na 190 °C (horkovzduch na 170 °C). Plech pomažte sádlem/olejem. Maso očistěte a nakrájejte na 1 cm vysoké menší řízečky. V jedné ploché misce smíchejte…
Maso nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vývarem, osolíme a dusíme cca 20 minut.K masu přidáme směs na lečo, zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané…
Rýži a pohanku propláchneme a dáme vařit do osolené vody asi na 15 minut. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme orestovat na olej. K zlátnoucí cibulce přihodíme na…
Všetky suroviny na marinádu premiešame. Plátky mäsa dáme do marinády na 1-2 hodiny.Potom na panvici rozpálime olej a plátky z oboch strán opekáme po cca 5-6 minútach z…
Cibuli a maso nakrájíme. Zázvor, kurkumu a česnek rozdrtíme v hmoždíři a koriandrové lístky nasekáme na drobno. Přidáme k masu. Ochutíme kari kořením, osolíme a dusíme…
Všechna masa nameleme, smícháme v misce s kořením a vajíčkem, uválíme silnější válečky, které obalíme ve strouhance.Ve větší pánvi rozpálíme olej a ze všech stran…
Jarní a letní období je dobou, kdy lze plně využít v kuchyni bryndza. Je výborný nápad, schovat ji do smažené masové kapsy spolu s bylinkami, šunkou a vejci. I ti, koho…
Krůtí curry je výtečný pokrm, který vás přenese do světa exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky krůtího masa s bohatou směsí aromatických koření…
Jedním z nejoblíbenějších klasických jídel je bezesporu guláš. Pokud dodržujete dietnější jídelníček, můžete si připravit jeho odlehčenou variantu plnou zeleniny, cuket…
Paštika ze zeleniny a hub podle Viléma Vrabce: Lehce vyškvařená slanina ji navoní, vařená rýže zahustí a smetana zjemní
Šéfkuchař Pizza Nuova poradil, která rajčata se hodí na skvělé sugo: Seženete je celoročně i u nás, říká
Bouřkový úplněk přinese zátěž organismu: Opatrně s některými jídly, radí astroložka, odnesla by to vaše játra i střeva