Krůtí závitek s houbovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenNa lyžičke oleja orestujeme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme na malé kocky narezané mäso a huby. Spolu krátko orestujeme. Nakoniec vmiešame vňať. Mäso jemne…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na lyžičke oleja orestujeme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme na malé kocky narezané mäso a huby. Spolu krátko orestujeme. Nakoniec vmiešame vňať. Mäso jemne…
Pórek nakrájíme na drobné kousky a orestujeme na oleji.Krůtí plátky nařízneme (pokud jsou někde silnější), osolíme a přidáme na pórek. Zprudka orestujeme z obou stran…
Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme nasucho na teflonové pánvi. Mírně podlijeme vývarem a dusíme. Hotové šťávy by měla být si 1 lžíce na porci.Když je maso měkké,…
Do misky si promícháme veškeré koření, nadrobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou hlívu, nasekanou bazalku, česnek na proužky, přidáme vajíčko, sojovou omáčku,…
Maso osolíme česnekovou solí, potřeme z obou stran fíkovým čatním, zakápneme olivovým olejem a dáme přes noc odležet do lednice. Uvaříme rýži, do které nastrouháme…
Obě masa, česneky a cibule nakrájíme obvyklým způsobem.Smícháme s ostatním kořením a důkladně promícháme.Masox rozpustíme v hrnečku, pak přilijeme slitý nálev z…
Krůtí maso nakrájíme na kousky, pórek nadrobno. Hokkaido nakrájíme na malé kousky.V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme pórek. Přidáme maso a ze všech stran opečeme.…
Cibuli a česnek osmahneme na oleji a přidáme na malé kousíčky nakrájené krůtí maso. Podusíme do měkka a vmícháme smetanu. Přidáme vejce a mícháme, až hmota začne tuhnout…
Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je v nové vodě uvaříme do měkka – trvá to asi 40 minut. Připravíme si dýni – můžeme použít jakýkoliv druh. Dýni omyjeme a…
Maso omyjeme a nakrájíme na plátky tak, aby byly všechny stejné a přibližně stejně silné. Pórek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer na půlkolečka. Žampiony rozkrájíme…
Nejprve nakrájíme jablko na malé kousky a zalijeme je šťávou z pomerančů a přidáme fazole. Jemně naklepané plátky potřeme z obou stran hořčicí, zlehka můžeme osolit a…
Maso opláchneme a nakrájíme na větší kusy (2 na porci). Cibuli nakrájíme na kostičky, zelenou i bílou část pórku na kolečka. V hrnci se silnějším dnem nebo v…
Krůtí maso nakrájíme na drobné kousky a dáme vařit.Pórek a mangold nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejeme olivový olej s trochou vody, přidáme pórek, necháme cca…
Krůtí maso nakrájíme na malé kousky, pórek na půlkolečka.V kastrůlku rozehřejeme máslo a prudce na něm opečeme maso. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.V druhém kastrůlku…
Nakrájím na kousky maso, cibuli, papriky a rajčata.Na oleji orestuji cibuli, lisovaný česnek, protlak, přidám nakrájené maso (vrchní stehno), osolím, opepřím, okmínuji,…
Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a dáme do kastrůlku. Přidáme kmín, zalijeme vodou a vaříme, než je maso měkké.Kmín vytáhneme, přidáme brambory nakrájené na kousky a…
Cibuli nakrájíme na jemno, maso na drobné kostičky. Společně dáme do hrnce, okořeníme kmínem, solí a paprikou, podlijeme trochou vývaru a společně dusíme. Vývarem…
Brambory oloupeme a nakrájíme na asi půl cm tenké plátky. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme oblíbeným kořením. Hermelín nakrájíme také na plátky.Vezmeme…
Z masa nakrájíme slabší plátky, které naklepeme, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený…
Batáty důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Necháme trochu vychladnout a poté rozkrojíme podélně na poloviny. Batáty vydlabeme a utvoříme z nich lodičky.…
Do tlakového hrnce jsem strčil stehno s kořením, solí a vývarovou kostkou a nechal tam 20 minut. Poté jsem stehýnko vyndal,nechal vychladnout, obral a pokrájel na malé…
Nejdříve si připravíme náplň. Na lžíci másla uděláme řídká osolená a opepřená vejce. Do odstavených vmícháme mraženou zeleninu. Plát masa dobře naklepeme, osolíme a…
Krůtí maso nakrájíme na kostky. V oleji (cca 1 dcl) rozpustíme 1 kávovou lžičku koření Tandoori masala a stejné množství soli. Vzniklou směs vetřeme do nakrájeného…
Krůtí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na trošce oleje ze všech stran. Přisypeme pokrájený pórek a dále smažíme dosklovata. Vmícháme kari, cukr,…
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Vepřový guláš: Aby byl krásně šťavnatý, je nejdůležitější správný poměr masa a cibule, hospodský říz mu dodá paprika
Pečeme s Ivou: Znáte grilované placky z kynutého těsta? Nevšední přílohu můžete připravit hostům u stolu přímo před očima