Mleté maso se zeleninou a zakysanou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku s drceným česnekem, přidáme mleté maso a dále smažíme do rozdrobení masa za častého míchání.Jakmile je maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku s drceným česnekem, přidáme mleté maso a dále smažíme do rozdrobení masa za častého míchání.Jakmile je maso…
Listy dáme na dvě minuty do vařící osolené vody. Poté je vyjmeme a osušíme, tvrdé košťály rozklepneme paličkou na maso.Rohlík natrháme a zakápneme mlékem. Maso důkladně…
Papriky omyjeme a zbavíme jádřinců. Cuketu pokrájíme na kostičky a necháme vypotit. Mleté maso smícháme s utřeným česnekem a připravenou cuketou. Přidáme sůl, pepř,…
Mleté maso dáme do mísy, osolíme ho, zalijeme smetanou, promícháme a necháme 1O minut odpočinout.Dál přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, nastrouhané sýry a ostatní…
Na 1 lžíci oleje zesklovatíme jemně nasekanou cibuli, polovinu dáme stranou, polovinu do misky. Do misky dáme umleté maso (může být i koupené mleté), sloupneme střívka…
Začneme tím, že si uvaříme 150 g rýže běžným způsobem, ale nerozvaříme, spíš ať je velmi mírně nedovařená.Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostky, vyškvaříme, přidáme…
Cibuli rozpůlíme, oloupeme, polovinu nakrájíme na tenká půlkolečka a druhou polovinu nasekáme nadrobno.Maso dáme do misky, přidáme nasekanou cibuli, harissu, sůl, pepř,…
Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.Do masa druhý den dáme vejce a…
Mleté maso vložíme do misky, přidáme nastrouhaný sýr, jemně nakrájené listy medvědího česneku, sůl, pepř a promícháme. Nakonec zahustíme strouhankou.Z připravené hmoty…
Rohlík - housku namočte do studené vody, aby se nasákla. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte ji dozlatova na oleji. K cibuli přidejte nakrájené houby a krátce vše…
Grilované vietnamské karbanátky z vepřového masa, ochucené rybí a ústřicovou omáčkou, udělají radost všem milovníkům asijské kuchyně. Podáváme je s limetkovou omáčkou a…
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Další recept na využití skvělého medvědího česneku. Zde není rýže použita jako příloha, ale jako součást pokrmu. Dle chuti proto můžete servírovat s přílohou nebo jen se…
Zelí lehce vymačkáme (vodu odložíme na vypití) a pokud je moc dlouhé, překrájíme.Do mísy dáme maso, koření, utřený česnek a zelí. Důkladně promícháme a spojíme.K masové…
Dozlatova pečené kuřátko, to je lahoda, na které si pochutná každý. A takové kuře můžeme povznést ještě o kousek výš, když jej naplníme nádivkou. Tu připravíme z mletého…
Tento pokrm kombinuje šťavnaté mleté maso s aromatickým kořením a jemnou pikantností, která dodává klasickým špagetám nový rozměr. Ideální jako sytý hlavní chod, který…
Tento pokrm spojuje jemnost čerstvých cuket, šťavnaté mleté maso a výraznou chuť nivy, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Ideální jako sytý hlavní chod nebo skvělá…
Tyto knedlíčky jsou lahodnou specialitou, která vás přenese do srdce vietnamské kuchyně. Jsou ideální pro každou příležitost, kdy chcete překvapit své hosty něčím…
Výtečná vepřová sekaná v bránici je díky použité cuketě krásně šťavnatá a přidaná šlehačka maso krásně zjemní. Servírujte teplé se zelím a bramborami nebo studené s…
Krásně červené plody jeřabin vyniknou nejen v marmeládách a sirupech, skvělé jsou i s masem tak jako šípky. Šťavnaté pečené koule z mletého masa přelité jeřabinovou…
V období cuketové sklizně hledáme všemožné způsoby jak tuto zeleninu zužitkovat. Může být také základem spousty snadný pokrmů, třeba takové zapečené cuketové špalíky s…
Mleté maso smícháme se sýrem, burizony, mlékem, hořčicí a kořením. Pořádně promícháváme, až se vše dokonale spojí. Nejlépe je se směsí párkrát bouchnout o stůl nebo do…
Cuketu očistíme rozpůlíme a vydlabeme. Pokud máme velkou cuketu, tak každou polovinu rozřežeme na 3 díly tedy 3 porce. Na oleji zpěníme nadorobno nakrájenou cibulku a…
Holka u plotny radí: Domácí tyčinka Margotka je lepší než ta kupovaná a přípravu zvládne každý
Květákové rizoto vás skvěle zasytí, přitom vyjde na pár korun a jeho příprava zabere jen několik minut
Náš život s celiakií: Jak jsme hledali bezlepkové jídlo v Polsku. Nakonec vše zachránila pizza ve Štětíně