Tropické akvárko k večeři
Recept ještě nebyl hodnocenDiamantové rybky umyjeme a do misky pripravíme marinádu z citrónovej trávy, galangalu (ovocný zázvor), kafirových lístkov, chilli a čerstvých byliniek: koriander a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Diamantové rybky umyjeme a do misky pripravíme marinádu z citrónovej trávy, galangalu (ovocný zázvor), kafirových lístkov, chilli a čerstvých byliniek: koriander a…
Listy vinné révy dvě minuty povaříme v osolené a okyselené vodě. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Pohanku zalijeme vývarem tak, aby sahal…
Pokud nemáme rozinky nesířené, stačí ty obyčejné pořádně propláchnout horkou vodou. Vhodíme je do sklenice, přidáme ostatní suroviny a zavřené necháme pracovat do…
Meloun zbavíme jader, nakrájíme na kostky. Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s melounem dáme do mísy. Čerstvou chilli papričku posekáme nadrobno.…
Boby zbavte slupek, nasekejte spolu s mandlemi na prkénku a vše rozmixujete spolu s brusinkami, kokosovým olejem a troškou mléka.Sušené brusinky jsou proslazené a dodají…
Bulgur připravíme podle návodu a necháme vychladnout.Řapíky celeru a ředkvičky jemně nakrájíme. Bylinky nastříháme najemno. K bulguru přidáme olej, osolíme, opepříme a…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme se lžící bílého jogurtu. Takto upravené maso je křehké, šťavnaté, nevysuší se a…
Kampotský fermentovaný pepř je úžasné ochucovadlo pro milovníky pikantní chutí. Připravte si s jeho použitím kuřecí prsa s jemnou smetanovo-pepřovou omáčkou a pochopíte,…
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu…
Cukety podélně rozpůlíme a nakrájíme na jemná půlkolečka. Mladé cukety není třeba loupat.Cibulku pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na trošce oleje. Přidáme…
Cibuli nakrájíme na měsíčky a necháme chvíli marinovat ve šťávě z limetky.Mezitím nakrájíme dužinu melounu na trojúhelníčky, které zbavíme pecek, a nakrájíme sýr na…
Višně umyjeme a vypeckujeme. Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme 10-20 minut odležet. Občas zamícháme. Pak lehce povaříme do zhoustnutí a necháme vychladit.Můžeme…
Meloun pokrájíme na drobno, zbavíme peciček, přidáme limetkovou šťávu a v mixéru nebo pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Přidáváme cukr podle vlastní chuti.Pak…
Těžko bychom hledali bylinku, která pomůže od téměř všech našich zdravotních problémů rychleji, než máta. V těchto pohárech ochutnáte její přirozenou mentolovou chuť ve…
Fíky si nemusíte dopřávat jen jednou za rok v době vánočních svátků. Můžete si je vychutnat mnohem častěji, a nejen sušené, ale i čerstvé! Takto zdobené fíkové poháry…
Vychutnejte si osvěžující závan léta s naším jahodovým mojitem Ideální pro horké letní dny nebo večerní posezení s přáteli. Lahodné spojení čerstvých jahod, osvěžující…
Tento svěží a lehký jarní koláč je ideální volbou. Koláč je nejen chutný, ale i zdravý, takže si ho můžete vychutnat bez výčitek. Tento recept je skvělou volbou, jak…
Tento lehký a zdravý salát je ideální volbou pro všechny milovníky svěžích a chutných pokrmů. Skvěle se hodí ke grilovanému masu a přinese na váš stůl nádech…
První varianta: Meloun nakrájíme na plátky, odstranime pecičky, nakrájíme na drobné kostky, opatrně promícháme s cukrem a vložíme pokud možno v jedné vrstvě do krabice…
Do horkých letních dnů se skvěle hodí studené polévky. Osvěží nás, zasytí a navíc je v nich více vitamínů díky tomu, že použijeme syrovou zeleninu. Polévka krásně voní…
Mátový extrakt je koncentrovaný přírodní produkt, který zachycuje svěží a intenzivní chuť máty peprné. Tento extrakt lze využít na ochucení nápojů, dezertů nebo marinád.…
Jednou z nejchutnějších mořských ryb je treska, jejíž maso má nízký podíl tuku. Treska, podávaná s mrkví a cuketou, má díky čerstvé mátě příjemně svěží chuť. Perfektně…
Pikantní kuskus s lilkem a hlívou je exotické a výživné jídlo, které zaujme svou bohatou kombinací chutí a vůní. Jemný kuskus se skvěle doplňuje s pečeným lilkem,…
Marocký tažín s masovými kuličkami je exotické a voňavé jídlo, které vás přenese do srdce severní Afriky. Kombinuje jemně kořeněné masové kuličky s lahodnou omáčkou…
Cukroví na poslední chvíli: Vosí hnízda, tatrankové kuličky, šuhajdy nebo sladký salám zvládnete levou zadní
Na povrchu křupavé, uvnitř lehce propečené: Panini jsou skvělé nejen na svačiny. Poradíme, čím je naplnit, abyste si pochutnali
Jak budou otevřeny obchody 8. května? Na Den matek si leckde nenakoupíte