Massaman gai - thajský guláš
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozehřejeme olej, přidáme massaman pastu a mícháme dokud se nerozpustí, přidáme nakrájené kuřecí maso, krátce orestujeme, přidáme brambory, 1/4 l kuřecího vývaru…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme massaman pastu a mícháme dokud se nerozpustí, přidáme nakrájené kuřecí maso, krátce orestujeme, přidáme brambory, 1/4 l kuřecího vývaru…
Omyjte fazole, pak fazole namočte na 4 hodiny do 6-8 šálky vody. Pokud jste při použití destilované vody, pak namočené fazole potřebuje jen 2 hodiny na změkčení. Fazole…
Kokosové mlieko s kokosom privedieme k varu. Pridáme med a krupicu a uvaríme hustú kašu. Ak je potrebné, pridáme obyčajné mlieko, ale pridávame opatrne, kaša musí byť…
Všechny suroviny rozmixujeme. Zdobíme ztuhlým kokosovým mlékem nebo ovocem.
Drobně pokrájenou šalotku necháme zesklovatět na oleji. Přidáme nastrouhanou mrkev a pokrájené brambory. Restujeme dozlatova. Zalijeme vývarem a vaříme do poloměkka.…
Ovesné vločky nasypte do kastrůlku a zalijte kokosovým mlékem. Zahřejte, ale nepřivádějte k varu. Podle chuti můžete přidat sirup. Vločky nechte nasáknout alespoň půl…
Špaldu si uvaříme v osolené vodě. Filé nakrájíme na kostky, pórek na kolečka a oboje smícháme s nadrceným libečkem, osolíme a zakápneme citronovou šťávou. Špaldu…
Na korpus promícháme všechny uvedené suroviny, uhněteme do koule a pomocí dlaně a prstů vmačkáme do dortové formy a uděláme zvýšený okraj (asi 1,5 cm). Dáme do lednice. …
Na korpus promícháme všechny uvedené suroviny, uhněteme do koule a pomocí dlaně a prstů vmačkáme do dortové formy a uděláme zvýšený okraj (asi 1,5 cm). Dáme do lednice. …
Oloupané banány nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme do konce. Zabalíme do fólie a dáme zmrazit. Rozinky opereme, v misce zalijeme rumem a necháme nasáknout.Mražené…
Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a dáme na něj maso. Za průběžného obracení restujeme několik minut.Pórek nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a obojí přidáme k…
Dýni hokaido nemusíme loupat, jen omyjeme a osušíme, pokud bychom použili máslovou, oloupeme, rozpůlíme a vyndáme semeník. Očištěnou dýni nakrájíme na kostky. V hrnci na…
Indická a asijská jídla patří mezi nejchutnější mezi recepty bez masa. Najdete v nich aromatické koření, spoustu zeleniny a výživné luštěniny. Toto krémové cizrnové kari…
Kedlubny oloupeme a nakrájíme z nich menší hranolky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kedlubnové hranolky, pokrájené bílé části cibulek, osolíme a podusíme " na skus "…
Do mouky zamíchat sodu, prášek do pečiva, čokofleky, cukr. Vymíchat kokosové mléko (aroma) s máslem a vejce, pak smíchat s moučnou směsí a dávat po lžících do formiček…
Husí prsa vařte ve vodě s rybí omáčkou, dokud nezměknou. Hotová prsa vyjměte, nechte odpočinout a nakrájejte na plátky.V mixeru rozmixujte cizrnu, cibulí česnekem a…
Do rendlíku dejte olej, kari pastu a nechte rozvonět. Kari pastu lze vynechat, použijte pak dvojnásobné množství čili. Přidejte cukr, arašídy, naklepané stéblo citrónové…
Den dopředu si namočíme do vody tapioca perly. Namočené perly scedíme a dáme vařit s mlékem. Mléko přiléváme podle potřeby. Vaříme do zhoustnutí, reps. do té doby, než…
Rýžový papír ponořte na malou chvilku do horké vody a vzápětí ho vytáhněte. Pokud byste ho nechali ponořený ve vodě delší dobu, už by se s ním nedalo dále pracovat.Papír…
Cibuli zpěníme na oleji nebo másle, přidáme mrkev a celer a restujeme do mírného zezlátnutí zeleniny. Pak zalijeme vývarem, a spolu se šalvějí vaříme do změknutí. …
Stehna z obou stran osolíme a posypeme kurkumou a koriandrem. Poté na zpěněném máslem opečeme, aby kůže zezlátla.Stehna nyní vložíme do pekáčku nebo zapékací misky,…
Ve Wok pánvi nebo hrnci zahřejeme kari pastu a necháme rozvonět. Když začne prskat, přilijeme vývar (kuřecí nebo zeleninový), kokosové mléko a přivedeme k varu.Vložíme…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji krátce opečeme. Zalijeme 1.5 hrnkem vody, přidáme kokosové mléko,…
Tofu: Předehřejte troubu na 180 °C stupňů. Plech vyplňte pečícím papírem. Z tofu se zbavte vody. Nakrájené na kostičky jemně promícháme v misce se škrobem, pokapejte…