Francouzský toast
Recept ještě nebyl hodnocenV misce vyšleháme vajíčka, mléko, muškátový oříšek, vanilkový extrakt a cukr. Máslo rozehřejeme v pánvi na středním plameni. Plátky toastového chleba namáčíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V misce vyšleháme vajíčka, mléko, muškátový oříšek, vanilkový extrakt a cukr. Máslo rozehřejeme v pánvi na středním plameni. Plátky toastového chleba namáčíme do…
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Dáme je do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, klobásu, rozmačkaný česnek a mangold, který jsme předtím pečlivě opláchli a…
Smetanu smícháme s mlékem a cukry. Mícháme, dokud se cukry zcela nerozpustí. Směs dáme alespoň na 3 hodiny vychladit do lednice.Poté nalijeme do zmrzlinovače a pomalými…
Karamelové mléko promícháme pomocí metly s rumem. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme krém, který necháme za stálého míchání (aby se nevytvořil škraloup) vychladnout…
Vejce, med našleháme do pěny a pomalu zašleháme rozpuštěné vychladlé máslo. Do vyšlehané pěny po částech přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem střídavě s mlékem…
V hrnci na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli.Řapíkatý celer nakrájíme na menší kostky, který přidáme k cibuli a k tomu i česnek. Opékáme asi 2-3 minuty…
Nejdříve připravte rebarborový kompot.Všechny suroviny dejte do hrnce a vařte, dokud se rebarbora nerozvaří, trvá to asi 20 minut. Kompot nechte vychladnout a pak jím…
Vejce utřeme do pěny s cukrem a střídavě přidáváme mouku, mléko a špetku soli. Nakonec vmícháme strouhané mandle a rozpuštěné máslo. Šlehačku ušleháme s vanilkovým…
Smícháme mouku, vejce, sůl a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až je těsto hladké. Pečeme na lehce vymaštěné pánvi.Jednotlivé palačinky pomažeme marmeládou či…
Do malého kastrůlku dáme mák s vanilkovým cukrem a zalijeme 100ml mléka. Přivedeme k varu a za stálého míchání prohříváme přibližně 3 minuty, poté odstavíme z tepla. …
Uvedené suroviny dáme do větší misky a za pomocí příborové vidličky poctivě rozmačkáme, tak aby došlo ke spojení všech surovin.Pokud je pomazánka příliš hustá, tak ji…
Sypké součásti sesypu do mísy a dobře promísím. Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady. Vše řádně promíchám (nejlépe ručním mixérem). Do tukem vymazané a moukou…
Mouku s kypřícím práškem dejte do mísy. V jiné míse ušlehejte změklé máslo s cukrem a žloutky do světlé pěny, ušleháme bílky. Potom po částech přisypávejte moučnou směs…
V hrnci na lžíci oleje rozpustíme máslo, zaprášíme škrobem (můžeme použít místo něho třeba hladkou mouku) a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého…
Připravíme kvásek na knedlíky - vlažné mléko, lžička cukru, lžička mouky a kvasnice. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Potom zapracujeme do mouky a vypracujeme…
Víno se skořicí dáme vařit a necháme ho zredukovat až na 125 ml. Necháme vystydnout a pak ho dáme vychladit do lednice.Smetanu s mlékem dáme zahřát.Žloutky s cukrem…
Dortová forma kulatá 18cm - nejlépe nastavitelná nebo otvírací. Lze i s klasickou formou, jen budou pěny vrstveny na sebe. Ve výsledku budou vidět vrstvy z boku, je to…
verze č. 1 Do hrnce dejte vařit vodu, čaj,koření, cukr, sůl a sodu. Na prudkém ohni přiveďte čaj k varu, poté snižte na střední či mírný oheň, přiklopte a vařte 30 min.…
Na oleji a másle usmažíme cibuli nakrájenou na kostičky. Zaprášíme moukou, osmažíme a pak zalijeme mlékem. Do něj vložíme špenát a povaříme. Osolíme, opepříme. Nakonec…
Smíchejte suché přísady ve středně velké míse. V druhé míse smíchejte mokré přísady pomocí metliček nebo šlehače. Pomalu přidávejte suchou směs, než vznikne krásně…
Postup: Upečený korpus 2x překrojit, spodní díl potřít marmeládou, krémem a dát další plát, krém, plát, boky potřít krémem a POTÁHNOUT MARCIPÁNEM.
Rýži zalijte mlékem, přidejte lžíci moučkového cukru a špetku soli a uvařte - dokud se mléko do rýže nevsaje a nevytvoří kaši. Do ještě teplé vmíchejte kakao a odložte…
Viz. http://www.toprecepty.cz/recept/20052-dort-krok-za-krokem/ U velkého dortu jsem pomazala plát korpusu marmeládou, potom trochu krémem a na to ořechovo-rumová…
Rybí filé rozmrazíme a kostky osušíme. Osolíme, okořeníme drceným kmínem a dáme na olejem vymazaný pekáček. Žampióny neloupeme, jen důkladně očistíme, opláchneme,…
Libečková polévka opiška: Netradiční krkonošská česnečka voní bylinkami a česnekem a je snadná na přípravu
Proč trávit čas mezi regály? Užívejte si volný čas po svém
10 nejlepších moučníků z kynutého těsta: Recepty na buchty „Honzovky“, smažené koblihy i koláčky s drobenkou