Česneková omáčka s anglickou slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenSlaninu nakrájíme na nudličky a krátce na sucho osmahneme. Poprášíme moukou, promícháme a chvíli mícháme. Zalijeme mlékem, přidáme vegetu a na jemno nastrouhané stroužky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce na sucho osmahneme. Poprášíme moukou, promícháme a chvíli mícháme. Zalijeme mlékem, přidáme vegetu a na jemno nastrouhané stroužky…
Zapneme troubu na 170°C, vymažeme tukem pekáček a vysypeme polohrubou moukou. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a ve druhé míse máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a…
Sypké součásti sesypu do mísy a dobře promíchám. Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady. Vše řádně zamíchám. Do pečícím papírem vyložené formy vliji vymíchanou hmotu.…
Do mísy rozklepneme celá vajíčka, přilijeme olej a pořádně vyšleháme (ruční šlehač nebo robot) - asi 4 min. Do vyšlehané směsi přidáme cukr, šťávu a kůru z citronu,…
Vanilková zmrzlina je velmi oblíbená. Osvěžující, smetanový krém nádherně vonící po vanilce totiž zpříjemní každý horký den, ať už samostatně v kornoutu, nebo v poháru.…
Jedním z tradičních slovenských pokrmů podávaných na Velikonoce je hrudka nebo také syrec. Jde o sýr připravený z mléka a vajec. Jeho jemnou chuť můžeme doplnit…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
Tradičním moučníkem k nedělní kávičce je zpravidla něco pečeného. Inspirujte se tímto receptem a připravte pro rodinu skvělou a jednoduchou bábovku s příchutí známé…
Omytý pórek, rajčata a jarní cibulku nakrájíme na kousky. Rozehřejeme máslo a bílou část cibulky, pórek, česnek a rajčata restujeme asi 3-4 minuty.Zasypeme moukou a po…
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…
Očištěnou, omytou kachnu zbavím zbytků peříček („ošpence“), odříznu letky a seříznu kůži na krku. Vnitřek kachny osolím a naplním pokrájenou cibulí, pokrájeným…
Mouku s práškem do pečiva vsypeme do mísy. V jiné míse smícháme vejce s mlékem. Vlijeme do suché směsi a vymícháme, dokud těsto není hladké, bez hrudek. Nakonec přidáme…
Nejdříve uděláme krém. Z mléka nalijeme malé množství do hrnečku, rozmícháme v něm mouku, bramborovou moučku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vlijeme do vařícího mléka…
Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Přidáme změklé máslo, žloutky, sůl…
Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a chvíli restujeme, až klobása pustí tuk a barvu…
Všechny igredience na těsto smícháme. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10 minut na 180°.Mezitím si připravíme drobenku. Očištěná jablka nastrouháme. …
Mleko, smetanu a sul promichame, dame na mirny ohen ohrat. Kdyz mleko dosahne 80 stupnu, coz trva tak 10 minut, pomalu vlijeme citronovou stavu, ve ktere jsme rozmichali…
Sypké součásti sesypu do mísy a dobře promísím. Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady. Vše řádně promíchám (nejlépe ručním mixérem). Do tukem vymazané a moukou…
V hrnci na lžíci oleje rozpustíme máslo, zaprášíme škrobem (můžeme použít místo něho třeba hladkou mouku) a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého…
Rýži zalijte mlékem, přidejte lžíci moučkového cukru a špetku soli a uvařte - dokud se mléko do rýže nevsaje a nevytvoří kaši. Do ještě teplé vmíchejte kakao a odložte…
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Ve wok pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nasekanou cibulku a česnek. Když česnek zavoní, přidáme na kostičky pokrájenou…
Utřeme vejce s cukry do žlutého krému, postupně přidáváme tvaroh a stále třeme. Pomalu přidáváme mléko a mouku, nakonec zapracujeme droždí.Troubu předehřejeme na 180°C. …
Do papiňákového kastrolu dáme olej, na něj pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Mezi smažením přidáme kmín a pepř. Pak na to přidáme omyté a okapané žaludky …
Ovocné osvěžení pro malé i velké: 10 skvělých domácích limonád, které musíte zkusit!
Upekli jsme nadívaná vejce podle M. D. Rettigové: Zužitkují se do nich vykoledovaná vajíčka i starší pečivo a jídlo chutná skvěle
Cibule dává salátům tu správnou chuť. Jak zmírnit její štiplavost a jaké odrůdy jsou do salátů nejvhodnější