Decentní pomazánka z lososa
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhaná vejce, natrhaného lososa, nadrobno nakrájenou cibuli, mléko, citronovou šťávu, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a dochutíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhaná vejce, natrhaného lososa, nadrobno nakrájenou cibuli, mléko, citronovou šťávu, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a dochutíme…
Mléko dáme vařit do hrnce. Až bude zahřáté na 85 °C, odstavíme ho a dáme ho zchladit. Poté je důležité hlídat teplotu – jakmile bude mít mléko kolem 40–45 °C, přidáme…
Vejce utřeme do pěny s cukrem a střídavě přidáváme mouku, mléko a špetku soli. Nakonec vmícháme strouhané mandle a rozpuštěné máslo. Šlehačku ušleháme s vanilkovým…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím si nakrájíme uzenou šunku a rozmícháme vajíčka s mlékem, solí, pepřem a muškátovým květem.Zapékací pekáček vymažeme máslem…
Mleko, smetanu a sul promichame, dame na mirny ohen ohrat. Kdyz mleko dosahne 80 stupnu, coz trva tak 10 minut, pomalu vlijeme citronovou stavu, ve ktere jsme rozmichali…
Mléko promícháme v hrnci s mlékem kondenzovaným a ohřejeme na cca 50°C. Necháme lehce vychladnout a pak dobře rozmícháme s jogurtem. Nalejeme do skleniček se…
1. troubyu si předehřejeme na 180°C, máslo si rozpustíme v kastrůlku, vmícháme rozdrcené sušenky, promícháme a vtlačíme na dno koláčové formy cca 28cm v průměru, kterou…
Mouku s kypřícím práškem dejte do mísy. V jiné míse ušlehejte změklé máslo s cukrem a žloutky do světlé pěny, ušleháme bílky. Potom po částech přisypávejte moučnou směs…
Smíchejte suché přísady ve středně velké míse. V druhé míse smíchejte mokré přísady pomocí metliček nebo šlehače. Pomalu přidávejte suchou směs, než vznikne krásně…
Rybí filé rozmrazíme a kostky osušíme. Osolíme, okořeníme drceným kmínem a dáme na olejem vymazaný pekáček. Žampióny neloupeme, jen důkladně očistíme, opláchneme,…
Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme vývar, česnek utřený se solí, libeček, petrželku, hrášek, povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.Vejce prošleháme…
Oddělíme bílky od žloutků, do bílků dáme špetku soli a vyšleháme do sněhu.V jiné misce smícháme Matcha směs na pečení, prášek do pečiva, žloutky, mléko a skořici. Poté…
Mlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu.Zelatinu nechame nabobtnat vo vode.Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a…
Do papiňákového kastrolu dáme olej, na něj pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Mezi smažením přidáme kmín a pepř. Pak na to přidáme omyté a okapané žaludky …
Mouku prosejeme do mísy, smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli.Vše zalijeme mlékem, přidáme mák, cukry a olej.Vmícháme rozinky, jablka, žloutky a vymícháme v hladké…
Masová směs:Na 2 PL oleje osmažíme cibuli dozlatova, přidáme česnek a smažíme jen asi další minutu.K cibuli přidáme mleté maso a rychle orestujeme, asi 5 minut.Přidáme…
Do mísy rozklepneme celá vajíčka, přilijeme olej a pořádně vyšleháme (ruční šlehač nebo robot) - asi 4 min. Do vyšlehané směsi přidáme cukr, šťávu a kůru z citronu,…
Čokoládu pro snadnější nastrouhání dáme do mrazáku. Banány oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.Ve vyšší nádobě ušleháme Lučinu s mlékem a cukrem.Skleničky po…
Uvaříme omytá a očištěná kuřecí srdíčka doměkka. Vývar uchováme, ještě ho budeme potřebovat.Připravíme klasický světlý bešamel - máslo, mouka, nenechat zhnědnout,…
Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec náročná a vše máte za chviličku hotovo. Jen musíte myslet na to, že potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji nejlépe…
Nevíte co připravit z čerstvě nasbíraných lesních hub? Vyzkoušejte jednoduchou houbovou omáčku, kterou zvládne připravit i úplný začátečník. Ke smetanové omáčce…
Lahodný krém skrytý pod opálenou cukrovou krustou. To je tradiční francouzský dezert ze žloutků, smetany, vanilky a cukru. Díky receptu soutěžícího Tondy Víznera z…
Sladké jednohubky na letní posezení nebo také svačinka pro mlsné děti. Tím se mohou stát palačinky plněné tvarohovým krémem s rybízem, které naporcujeme na jednotlivé…