Mokka dort plněný šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenObkreslíme dno dortové formy 23 cm široké 5x a vystřihneme. Zalijeme šálek silné kávy. Do mísy dáme celá vejce, ušleháme je do pěny a vmícháme do nich sůl, cukr,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Obkreslíme dno dortové formy 23 cm široké 5x a vystřihneme. Zalijeme šálek silné kávy. Do mísy dáme celá vejce, ušleháme je do pěny a vmícháme do nich sůl, cukr,…
Z kapustiček odřízneme košťál, očistíme je a dáme vařit na páru. V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme strouhanku a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova. V…
1. troubyu si předehřejeme na 180°C, máslo si rozpustíme v kastrůlku, vmícháme rozdrcené sušenky, promícháme a vtlačíme na dno koláčové formy cca 28cm v průměru, kterou…
Mléko promícháme v hrnci s mlékem kondenzovaným a ohřejeme na cca 50°C. Necháme lehce vychladnout a pak dobře rozmícháme s jogurtem. Nalejeme do skleniček se…
Mlieko zohrejeme na 90°C a odstavíme. Vmiešame šťavu alebo ocot, premiešame a zakryté necháme 30 min odpočívať.Ak chceme syr ochutený, vmiešame prísady a všetko…
Mouku s kypřícím práškem dejte do mísy. V jiné míse ušlehejte změklé máslo s cukrem a žloutky do světlé pěny, ušleháme bílky. Potom po částech přisypávejte moučnou směs…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku (měla jsem o průměru 26 cm) vymažeme máslem. Předem namočené sušené houby slijeme a vodu z nich dáme do velké mísy a…
Postup: Těsto: ze 4 bílků vyšlehat tuhý sníh a pak přidávat 15 dkg krupice cukr, potom postupně 4 žloutky, pak ručně vmíchat 21 dkg polohubé mouky (15 dkg mouky + 6…
Korpus: Do bielkov dáme štipku soli, polovicu cukru a vyšľaháme na tuhý sneh. Orechy, čokoládu, postrúhaný muškátový orech, mletú škoricu a druhú polovicu práškového…
Mléko se solí přivedeme k varu a přisypeme polentu. Za stálého míchání umícháme hustou kaši. Vypneme a necháme vychladnout.Oloupeme máslovou dýni a nakrájíme na větší…
Do odkrytého hrnce dáme do vody vařit lámanku nebo malé kroupy. Lámanka se vaří cca 15-20 minut, kroupy více než 30 minut. Za případného dolévání tekutiny je uvaříme…
Krupici necháme 10 minut nabobtnat v mléce, přidáme sůl a uvaříme kaši. Sejmeme z ohně a přidáme cukr, perník a skořici. Misky vypláchneme studenou vodou a naplníme kaší…
Žloutky vyšleháme spolu s mlékem a olejem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Kukuřičnou mouku smícháme s práškem do pečiva, postupně zpracujeme ke žloutkům a…
Odvažte 85 g cukru, přidejte na kostičky nakrájené změklé máslo a vyšlehejte do pěny, postupně po jednom zašlehávejte žloutky. Do našlehané žloutkové směsi opatrně…
Koření na suchou směs nameleme nebo nadrtíme v hmoždíři. Dá se použít i výkonný robot, ale hrozí, že skořice poškrábe plastové součástky.Rozdělíme suchou směs na 4-6…
Masová směs:Na 2 PL oleje osmažíme cibuli dozlatova, přidáme česnek a smažíme jen asi další minutu.K cibuli přidáme mleté maso a rychle orestujeme, asi 5 minut.Přidáme…
Na těsto smícháme všechny sypké suroviny v míse nebo robotu, přidáme máslo nakrájené na plátky, jogurt, vejce a vytvoříme hebké těsto. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a…
Pokud máte rádi čokoládu a arašídové máslo, jsou tyto řezy pro vás ty pravé. Čokoládové těsto provoněné kávou a vanilkou potřete náplní z arašídového másla a na náplň…
Do mixéru dáme mléko, vejce, olej, mouku, sůl a ušleháme hladké těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout.Rozšleháme v hrnečku vejce , kterým budeme potírat jednu stranu…
Klasické italské cappuccino tvoří stejný díl espressa, stejný díl mléka a stejný díl mléčné pěny. Tento výborný nápoj můžeme ještě vylepšit tak, že při nalévání mléka…
Měkká a nadýchaná roláda plněná Olé tvarohem je dokonalým spojením jemného těsta a lehkého, osvěžujícího tvarohového krému. Tento dezert je ideální pro každou…
Sladké jednohubky na letní posezení nebo také svačinka pro mlsné děti. Tím se mohou stát palačinky plněné tvarohovým krémem s rybízem, které naporcujeme na jednotlivé…
Jáhly jsou snadno stravitelné, bezlepkové a lze je připravit na mnoho způsobů, přesto jde o poměrně opomíjenou surovinu. Ochutnejte je v klasickém staročeském nákypu s…
Za stálého míchání nechte rozpustit 100% kokosový tuk s čokoládou, kakaovým práškem, mlékem a moučkovým cukrem. Hranatou formu na pečení vyložte pečicím papírem. Na dno…
Cukroví na poslední chvíli: Ukoulejte si kokosové, medovníkové nebo datlové kuličky
Kultovní Schwarzwaldský dort je inspirován německým krojem. Jak má správně vypadat?
Jak správně připravit svíčkovou na smetaně? Na královnu omáček potřebujete dobré maso, kořenovou zeleninu a trpělivost