Jednoduché plundrové těsto se špaldovou moukou
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny (kromě listového těsta) dáme do pekárny v obvyklém pořadí,tedy od tekutých po sypké, navrch droždí s cukrem, a necháme pekárnou umíchat. Poté ji vypneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny (kromě listového těsta) dáme do pekárny v obvyklém pořadí,tedy od tekutých po sypké, navrch droždí s cukrem, a necháme pekárnou umíchat. Poté ji vypneme…
Děti milují polévky a tak se stále dokola vaří vývary. Tradiční česká kuchyně naštěstí zná mnoho zavářek, proto nemusíte vařit stále jen nudle. Připravte tentokrát…
V míse ušleháme žloutky s cukrem a postupně přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a podle potřeby ředíme mlékem. Nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto…
V míse ušleháme žloutky s cukrem a postupně přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a podle potřeby ředíme mlékem. Nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto…
Ze surovin na palačinky umícháme těstíčko a necháme ho alespoň 15 minut odpočinout (pokud je moc husté přidáme mléko). Palačinky smažíme na rozpáleném oleji . …
Jarní stylová omáčka s oblíbenou bylinkou. Smetanová, hladká a jemná, navíc s medvědím česnekem. Bude chutnat s bramborem či špekovými knedlíky. Podíl plnohodnotných…
Suroviny na palačinky dáme do mísy a umícháme hladké těsto. Necháme nejméně 15 minut odležet.Cuketu nakrájíme podélně na dlouhé pásky, nejlépe to jde škrabkou na…
Máte-li dobrý zdroj medvědího česneku, můžete zkusit připravit i jeho variantu alá špenát. Bude určitě skvěle chutnat jako příloha k masu nebo samostatné lehké…
Asi hodinu před přípravou namočte kešu oříšky do vody. Krabičku s tofu rozřízněte a celý kus tofu opatrně vyjměte. Opláchněte, zabalte do většího množství papírových či…
Zpracujeme všechny suroviny, těsto necháme odležet, vykrajujeme kolečka které pečeme ve vyhřáté troubě. Upečené slepujeme punčovinou a zdobíme dle vlastní fantazie.
V české kuchyni najdete mnoho variant knedlíků. Ty špekové mezi nimi nesmí chybět. Báječně se hodí ke kysanému zelí, špenátu, pečenému masu i guláši. Podávat můžete jako…
• Mléko přivedeme skoro k varu a v mixeru do něj po částech vmícháme povolené máslo rozkrájené na kousky. • Mixujeme 2 – 3 minuty • Takto vyrobenou šlehačku dáme do…
Připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru a trochy vlažného mléka a necháme vzejít. Mezitím dáme do mísy mouku, cukr, vanilkový cukr, žloutek, rozpuštěný tuk, špetku…
Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice. Zbylé těsto…
Univerzální kakaový korpus se skvěle hodí na dorty i na řezy. Jeho příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Připravte si něco na zub k odpolední kávě, plnit můžete…
Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice. Zbylé těsto…
Ten, kdo jednou vyzkouší pečení z fazolové hmoty, rád se k ní vrací. Na první pohled ne zcela běžná surovina přidá dezertům na nutriční hodnotě a přitom neubere nic na…
Mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, prášek do pečiva smícháme, přidáme ocet, mléko, Heru a vypracujeme těsto.Rozdělíme na 2 díly.Pečící papír potřeme tukem (postříkáme…
Zemiaky pokrájame na kocky, zelerové tyčky na menšie kúsky, dáme variť do vody, osolíme, okoreníme, pridáme trochu bazalky.Po zmäknutí tyčovým mixérom rozmixujeme,…
Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny, postupně k nim přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a limetkovou kůrou. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh a…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Všechny ingredience na marinádu řádně promícháme. Maso dáme do marinády, promícháme a necháme asi dvě hodiny odležet. …
Presatou mouku, sul a cukr smichame.Ve vlaznem mlece metlickou rozmichame cerstve drozdi a prilijeme k moucne smesi. Pridame olej, vejce a proslehame.Nakonec vmichame…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Domácí čokoládový dort: Do těsta na korpus je třeba správně vmíchat sníh. A víme, co udělat, aby se na krému nevytvořil škraloup
Co se jedlo na svatbě královny Viktorie? Jehněčí kotlety s lanýžovou omáčkou nebo ryba s omáčkou z humra i pečené sluky
Retro okénko: Besipky kdysi stály jen 70 haléřů. Balení sladkých kroužků s ovocnou příchutí bylo vyrobeno speciálně pro řidiče