Medouškova bábovka se švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenMed s vajíčky ušleháme do pěny, pak přidáme cukr a Heru a ještě chvíli šleháme.V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem, pak vmícháme medovou směs…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Med s vajíčky ušleháme do pěny, pak přidáme cukr a Heru a ještě chvíli šleháme.V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem, pak vmícháme medovou směs…
Pokud máte rádi tvarohové moučníky, určitě upečte i tento. Kromě vláčné tvarohové náplně vás zaujme i pěknou trojbarevnou strukturou na řezu. Tento koláč se výborně hodí…
Připravte si oblíbené kokosové cukroví podle tohoto receptu. Linecká kolečka jsou plněná čokoládovým pudinkovým krémem a džemem a přiklopená křupavou kokoskou. Nakonec…
Máte chuť na rychlou večeři a chcete při ní zužitkovat starší pečivo? Upečte tuto křupavou „pizzu“. Pečivo na chvíli zapečete, potřete kečupem, pokladete salámem a…
Snadná a jednoduchá ovocná buchta je velmi rychle připravená i upečená v menší remosce. Je-li třeba upéct moučníku plný plech, jen zdvojnásobíte dané množství. Buchta je…
Mák vsypeme do rendlíku, přidáme cukr, mléko, skořici a svaříme. Necháme vychladnout a smícháme s tvarohem, ochutíme citrónovou šťávou a podle chuti dosladíme. Pokud je…
Mák vsypeme do rendlíku, přidáme cukr, mléko, skořici a svaříme. Necháme vychladnout a smícháme s tvarohem, ochutíme citrónovou šťávou a podle chuti dosladíme. Pokud je…
Jarní zeleninová polévka s celestýnskými nudlemi je příkladem využití nepříliš tradiční dobroty - pesta z medvědího česneku. Chuťově intenzivní, voňavá a sytivá. Stojí…
Jako kořeněné nápoje jsou u nás známé zejména ty svařákového typu. V zahraničí pak jsou velmi oblíbené nápoje založené na chuti skořice, hřebíčku, kardamomu a dalším…
Mazanec bychom podle tradice měli péci na Bílou sobotu, aby byl připraven v neděli ráno na posvěcení v kostele, proto se mu také dříve říkalo svěceník. Nadýchaný,…
Když před lety do naší kuchyně vtrhly řezy "Hrk, Hrk" dostaly název podle zvuku jejich přípravy. Krém se tvořil třepáním (hrkáním) smetany s pudinkem Créme Olé v…
Koláčky se už celé generace řadí mezi velmi oblíbené moučníky, zejména pokud mají správný poměr těsta a náplně. Zkuste si křehké drobné pečivo podle osvědčeného receptu…
Lahodná omáčka s okurkami a koprem jsou takové dva v jednom. Pro milovníky okurkové i koprové omáčky. Určitě si připravte svoji oblíbenou přílohu. Ať již brambory nebo…
Toto je jeden z nejchutnějších kousků drobného pečiva, které jsou vděčné při jakékoliv příležitosti. Sladké těsto a pikantní citronová poleva přijdou vždy k chuti. Na…
Palačinky patří k těm nejlepším pokrmům, jaké česká kuchyně nabízí. A to nejen díky rychlosti, s jakou jsou hotové, ale také kvůli možnosti je připravit jak nasladko,…
Ve vlahém mléce necháme rozpustit máslo. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, droždí, špetku soli, rum, vejce a změklé sádlo. Přidáme vlahé mléko s máslem a zaděláme…
Výborný kynutý táč, s křupavou skořicovou drobenkou navrchu a krásně jemným, vláčným těstem díky smetaně. Náplň z jablek a rebarbory dodá moučníku zajímavou…
Pokud máte kvalitní hovězí maso a zatoužíte po pravém steaku, nemusíte nutně navštívit restauraci. Podle tohoto receptu si můžete připravit steak tak, jak ho připravují…
Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.Celá vejce o pokojové teplotě vyklepneme do mísy, přidáme vanilkový cukr, 1 hrnek cukru krupice a vyšleháme do…
Nejvhodnější doba, kdy si dopřát tvaroh je ke snídani nebo k večeři, protože výborně zasytí a na dlouhou dobu zažene hlad. Tento snídaňový koláč je navíc ještě ochucen…
Nejvhodnější doba, kdy si dopřát tvaroh je ke snídani nebo k večeři, protože výborně zasytí a na dlouhou dobu zažene hlad. Tento snídaňový koláč je navíc ještě ochucen…
Placky z kynutého těsta, původem pocházející z Maďarska, to jsou oblíbené langoše. Dříve se připravovaly z chlebového těsta a pekly v peci, my je dnes smažíme na oleji…
Chystáte si už pomalu nedělní kávu po obědě, ale nemáte k ní co zakousnout a honí vás mlsná? To tu pro vás máme skvělý tip. Jednoduché a rychle připravené šátečky z…
Pečení beránka na Bílou sobotu je Velikonoční tradicí. Beránek představuje symbol Ježíše Krista, který se obětoval za spásu světa. Upečený beránek má vždy stát v čele…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 20. 9. 2024 20:22
Přidáno 20. 9. 2024 14:00
Přidáno 20. 9. 2024 12:23
Přidáno 20. 9. 2024 11:07
Marry me chicken aneb Jídlo, u kterého se žádá o ruku: Dokonale šťavnaté kuře ve smetanové omáčce s bylinkami a chilli chutná božsky
Josef Maršálek k pečení pro StarDance: Padlo už asi 180 kg čokolády, másla a ovoce, neumím šuntovat, říká cukrář
Potraviny, které si můžete dát před spaním: Vajíčka, kešu nebo krůtí maso zaženou hlad, navodí klid a neohrozí štíhlou linii