Kokosová vosí hnízda
Recept ještě nebyl hodnocenVosí hnízda nebo včelí úlky? Ať už jim doma říkáte jakkoliv, nikdy nesmí chybět na vánočním stole. Připravte si letos oblíbené cukroví trochu jinak - s kokosem. Vypadá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vosí hnízda nebo včelí úlky? Ať už jim doma říkáte jakkoliv, nikdy nesmí chybět na vánočním stole. Připravte si letos oblíbené cukroví trochu jinak - s kokosem. Vypadá…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Možná se vám vybaví dovolená v Itálii, lyžování a skvělá kuchyně. Nyní si nápoj ze sjezdovky můžete připravit snadno i doma a pohostit tak rodinu a přátele. Jemný,…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Jedná se o starý osvědčený recept, podle kterého pekly už naše babičky. Rozpeky jsou skvělé jak na sladko, třeba se švestkami a cukrem, tak naslano s různými omáčkami.…
Dozlatova vypečené, na povrchu křupavé a vláčné uvnitř. Takové jsou tyto housky na hamburgery. Kynutí zabere sice více času, nicméně odměnou nám poté budou skvělé…
Pro ty, co chtějí rychle něco upéct, máte recept na jednoduché trubičky z listového těsta. To vám ušetří spoustu práce na přípravě těsta. Upečené křupavé trubičky pak…
Boží milosti (také fánky) jsou českým velikonočním i masopustním cukrovím z hladkého těsta. Nakrájené a proříznuté se smaží a pak obalují v moučkovém cukru. Připravovaly…
Na vánoční stůl neodmyslitelně patří voňavé cukroví. Dortíčky jsou trochu pracnější, ale vždycky mizí kosmickou rychlostí. Kombinace kokosového krému a kakaového těsta…
Koláč s krupicovou kaší je neobvyklá kombinace, která příjemně překvapí, a věříme, že ho nebudete péct jen jednou. Na krupicovou kaši poklademe rebarboru, nebo můžeme…
Sladký likér z whisky a Salka, vonící po mandlích, se stane u vás doma hitem. Týden odležený likér se bude hodit nejen na Vánoce, ale i při jiných svátečních…
Zamíchat, nalít na plech, pár desítek minut pečení a je hotovo. Zní vám to jako ideální moučník? Dnes si společně připravíme koláč s tvarohem a jahodami. Výborná buchta…
Jednoduché a rychlé nepečené kuličky, které voní kakaem a rumem. Připravíme je snadno z drcených piškotů a následně obalujeme ve strouhaném kokosu. U nás patří k…
Máme tu sezónu jahod, meruněk, borůvek a následně švestky. Právě tyto druhy ovoce jsou nejlepší nejen do bublanin a koláčů, ale především do knedlíků. Uvařte si s námi…
Na másle v hrnci opékejte asi 5 minut nadrobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, nahrubo nastrouhaný celer, nahrubo nastrouhanou bramboru a papriku nakrájenou na malé…
Rebarbora obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny a navíc má zajímavou kyselou chuť. Vyzkoušejte ji v pečeném moučníku z tvarohového těsta s pokrájenou rebarborou…
Vánočka je jednou z mnoha tradic klasických českých Vánoc. Pletená z devíti pramenů, plná oříšků, mandlí a rozinek voní máslem, vanilkou a trochu i rumem. Nakrájená na…
Na svátek svatého Martina na stole samozřejmě nemůže chybět pěkně vypečená husička, dobré víno a také martinské rohlíčky. Tyto jsou z nekynutého šlehačkového těsta,…
Makovec promáznutý pikantní marmeládou je nápaditá obměna klasické lité buchty. Mák se svou oříškovou chutí a marmeláda v kousku sladkého dezertu je dobrá volba. Upéct…
Tyčinky, potřené rybízovou marmeládou, s mletými oříšky, voní po skořici a hřebíčku. Překvapí vás svojí lahodnou chutí a získají tak své pravidelné místo mezi cukrovím,…
Jídlo, které zbožňují nejen děti, ale i dospělí. Jahodové knedlíky jsou skvělá letní dobrota, navíc jsou snadné na přípravu a s náplněmi a posypkami můžete…
Chutná vám cukroví plněné krémem? Zkuste na letošní vánoční stůl upéct tyto rohlíčky! Krém dochutíte podle toho, zda máte chuť cítit na jazyku kávu, rum či vaječný koňak…
Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou…
Pokud vás už omrzel tradiční vaječný likér, máme pro vás recept na výborný krémový likér připomínající Baileys. Nalijte ho do ozdobné lahvičky s ručně psanou etiketou a…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 20. 9. 2024 08:20
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Encyklopedie dýní a co s nimi v kuchyni: Máslová se hodí do koláčů, hokkaido do polévek i k pečení a špagetová jako příloha
Jak na klasické italské krémové rizoto s dýní? Základem je správný druh rýže, dokonalou chuť zajistí silný vývar
Lepší život za pár korun: Balíček zákusků a pečiva za 120 Kč nebo menu z restaurace za 122 Kč si díky aplikaci může dopřát každý