Pohankové placičky Dagmar
Recept ještě nebyl hodnocenPohanku přebereme a rozmixujeme. Dobře ji prosejeme, mouka musí být jemná. Dáme ji do mísy, přidáme celozrnnou mouku, vejce, sůl, olej a vodu. Mixerem prošleháme, musíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pohanku přebereme a rozmixujeme. Dobře ji prosejeme, mouka musí být jemná. Dáme ji do mísy, přidáme celozrnnou mouku, vejce, sůl, olej a vodu. Mixerem prošleháme, musíme…
Do mísy nalijeme vodu, přidáme mléko, olej a fruktosu. Prosejeme mouku, zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odležet. Ráno vmícháme droždí a dáme…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program celozrnný a po zapípání přidáme semínka
Droždí rozmícháme v pivu, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout, pak prohněteme, vyválíme na malý obdélník, posypeme sezamem a ten…
Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi na oleji orestujeme slaninu s jarními cibulkami, pak pánev odstavíme.…
Nemáme-li mletý mák, můžeme použít celý, který namočíme nejméně na hodinu předem do mléka. Do pekárny dáme nejprve tekuté a potom sypké suroviny. Pečeme na program s…
Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme. Bochník necháme kynout v míse pod utěrkou zhruba hodinu. Těsto znovu dobře propracujeme a rozdělíme na 8 částí. Z nich…
Do pekárny vložíme suroviny tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 3 díly. Z každého uděláme bagetu, uložíme ji na plech…
Nejprve dáme tekuté,potom sypké a zapneme program celozrnný.
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby.Smícháme rozkvas s…
1/4 kg žitné promícháme s 5 dc vlažné vody a droždím na kvásek a dáme do trouby na 50 stupnů pořádně vykynout - přes 1hodinu.Do kvásku nasypeme zbytek mouky a 1 rovnou…
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby.Smícháme rozkvas s…
Tekvicu nakrájame na kocky na 2-3 lyžiciach vody podusíme 10 min. Potom tekvicu najemno rozmixujeme.Pridáme múku, strúhaný syr, 1 celé vajce a 2 žĺtky. Jemne osolíme…
Základní program, střední pečení, malý chleba. Nejdříve tekuté suroviny a pak ostatní. Když máte namočené semínka, můžete dát rovnou, jinak po signálu.
Do pekárny nejdříve dáme vodu, olej, ocet, na to sypké ingredience a na konec rozdrobené kvasnice. Uhněteme těsto, přendáme do mísy, přikryjeme potr.folií a utěrkou a…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na čtvrtiny, z každého kusu…
Nejprve oddělíme všechny suché a mokré ingredience na těsto a poté je dohromady zamícháme. V misce smícháme mouku s cukrem a přidáme studené máslo tak, aby převažovalo…
Do mísy vsypeme obě mouky, přidáme prášek do pečiva, kakao, cukr a promícháme. Přidáme mléko a rum a spojíme je s moukou. Poté přidáme nastrouhané máslo. Vše ručně…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout asi 1-1,5 hodiny. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.Vykynuté těsto…
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické. Poté si naběračkou nalijeme…
Nejprve důkladně promícháme všechny suroviny na tmavou hmotu, vložíme jí do vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečlivě uhladíme.Promícháme tvaroh, cukr, vanilkový pudink…
Nejprve si uděláme kvásek - tzv. biga - zadělejte v předstihu 6 hodin až 3 dnů. Z uvedeného množství odeberu 200 ml vody a 2x tolik objemově mouky - tj. 400 ml mouky…
Brambory, které jste si předchozí den uvařili ve slupce a oloupali, protlačte mačkadlem na brambory (případně nastrouhejte na jemném vzorku struhadla) do velké mísy. …