Zdravější bagetky
Recept ještě nebyl hodnocenPo vykynutí těsto propracujeme, umotáme bagetky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Asi v polovině kynutí nařízneme šikmým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme bagetky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Asi v polovině kynutí nařízneme šikmým…
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem (pokud chcete jemné hladké knedlíky, tak brambory nastrouhejte, ale já mám raději s kousky…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme kynout…
Var.1 Z mouky, mléka, vejce a špetky soli vyšleháme těstíčko, které necháme 30min odpočívat. Poté na pánvi pečeme tenké palačinky. Na oleji si orestujeme nasekanou…
Do mísy dáme mléko, máslo a fruktosu. Ohřejeme na vlažnou teplotu a přidáme droždí a vejce. Promícháme a vmícháme mouku a sůl. Propracujeme a těsto dáme přikryté kynout…
Kvásek, vodu a mouku promícháme, zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin odpočívat. Dýňová a slunečnicová semínka zalijeme vodou a necháme 10 - 12 hodin namočená.Chia…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme zbytek ingrediencí na piškot a zlehka promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem…
Suroviny dát do pekárny v uvedeném pořadí a péct na základní program (1), velikost střední (1000g), kůrka střední (2).
Prvně jsem si smíchala vodu s mlékem a cukrem a nadrolila do ní droždí a nechala vzejít kvásek. V míse jsem smíchala mouky a sůl, rozklepla 1 vajíčko, přilila kvásek,…
Do vody s cukrem jsem rozdrobila droždí a nechala vzejít kvásek. V kastrůlku jsem nechala rozpustit máslo. Do mísy jsem si vsypala odměřené mouky a sůl. Ale pro…
Múku zmiešame so soľou a sušeným droždím. Do nádobky pekárne vlejeme vlažné mlieko,acidko,olej a žĺtka. Vsypeme múku, cukor a necháme vymiesiť cesto. Cesto vyklopíme…
Asi polovinu mléka odlejeme do mističky a přidáme droždí se lžící cukru, rozmícháme a dáme na teplé místo kynout. Mezitím nakrájíme máslo na menší kousky a dáme do mísy,…
Necháme v hrnci vařit vodu na kaštany. Kaštany nařízneme křížem na špičce a vložíme do vroucí vody. Vaříme 25 minut. Poté je ještě teplé vyloupeme. 100g kaštanů…
Nejdříve na vál nasypeme mouku, postupně přidáme změklý tuk, cukr, ořechy, med, žloutek i skořici a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout přes noc v lednici.…
Vše vložíme do pekárny podle pořadí, jak je napsané v surovinách. Zapneme program těsto a necháme vypracovat. Pokud je těsto příliš tuhé, tak přidejte cca 10-20 ml vody.…
Na sucho opražíme lískové oříšky, pokud mají slupku, tak se při pražení odlepí od oříšků a jde poté lehce odstranit. Opražené a vychladlé oříšky nameleme v mixéru (pokud…
Vyšleháme tvaroh s máslem a poté postupně zašleháme všechny zbývající ingredience. Nakonec zlehka vmícháme ovoce, jako do bublaniny. Těsto vylijeme na hlubší plech a…
Do pekárny nasypeme suroviny dle uvedeného pořadí, pečeme na program NORMAL. Klobásu nakrájíme na kostičky a přidáme jí po pípnutí.
Do velké mísy prosejeme mouku se solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vejce. Do menší misky nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr a droždí. Jakmile kvásek…
Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, do kterého nadrobíme kvasnice a posypeme cukrem. Zalijeme částí vlahého mléka a necháme vzejít kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme olej…
Do velké mísy prosejeme mouku se solí a uprostřed uděláme důlek. Smícháme droždí s mlékem, pak vmícháme vodu a olej. Rozpuštěné droždí vlijeme do důlku v mouce a…
Před pečením potřít vodou a posypat drceným kmínem.
Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce osolíme z obou stran a necháme asi 15 minut vybrečet. Předehřejeme troubu na 200 °C. V misce rozmícháme mouku s vodou,…
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické. Poté si naběračkou nalijeme…
Jak zvýšit příjem železa nejen ve veganské stravě
Kde jsou v Praze nejlepší smažáky? Nadchla nás obyčejná hospůdka na Vinohradech, smažák za 159 Kč byl boží
Jak v obchodě poznat kvalitní majonézu do salátu? Důležitý je hlavně druh oleje a obsah žloutků, vysoká cena nemusí hrát roli