Light sušenky ala BeBe
Recept ještě nebyl hodnocenZapneme troubu na 200°C a připravíme si pečící papír na plech. Ovesné vločky spolu s vlašskými ořechy rozmixujeme, přidáme ostatní mouky, kokos a sezam. V jiné míse…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapneme troubu na 200°C a připravíme si pečící papír na plech. Ovesné vločky spolu s vlašskými ořechy rozmixujeme, přidáme ostatní mouky, kokos a sezam. V jiné míse…
Nadýchané uvnitř a na povrchu krásně lesklé a dozlatova vypečené. Takové jsou tyto bulky, které jsou zvláčněny podmáslím. Jsou skvělé jako snídaňové pečivo, k obědové…
Základní program, střední pečení, malý chleba. Nejdříve tekuté suroviny a pak ostatní. Když máte namočené semínka, můžete dát rovnou, jinak po signálu.
Do mísy vsypeme obě mouky, přidáme prášek do pečiva, kakao, cukr a promícháme. Přidáme mléko a rum a spojíme je s moukou. Poté přidáme nastrouhané máslo. Vše ručně…
Tento koláč přináší méně obvyklou kombinaci čerstvých meruněk a máku. Meruňky poklademe na kynuté těsto, posypeme drobenkou, kterou ochutíme mákem, a upečeme. Kromě…
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické. Poté si naběračkou nalijeme…
Tento nadýchaný a šťavnatý mazanec je obohacený o nastrouhanou cuketu, která mu dodává jemnost a vláčnost. Kombinace cukety, mandlí, rozinek a voňavého koření vytváří…
Do pekárny uložit suroviny v pořadí tekuté-sypké a zapnout program Těsto. Hotové těsto vyndat, propracovat, rozdělit na 12 kusů, z těch udělat bulky a nechat kratičce…
Pokud se letos chystáte upéct i zdravější cukroví, vyzkoušejte tyto pracny. Pšeničná bílá mouka je zde nahrazena celozrnnou a sójovou. Třtinový cukr dává cukroví lehce…
Oloupané brambory a oškrábanou mrkev najemno nastrouháme, necháme chvíli odstát a slijeme přebytečnou tekutinu. Přidáme vejce, 2 lžíce mouky, sůl, pepř a bylinky. Vše…
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické. Poté si naběračkou nalijeme…
Suché složky jsem smíchala a zadělala vodou a vzešlým kváskem. V průběhu kynutí neuškodí 1-2x "ztužit". Po vykynutí jsem vytvořila 6 žemlí a upekla, cca 15 minut. …
Načechrané a chutné placičky, kterým stačí ovoce a pár kapek medu. Skvěle chutnají s tvarohem a meruňkovým rozvarem nebo s čerstvým ovocem a javorovým sirupem. Hotové…
Na rozehřátém oleji orestujeme do sklovita jemně nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mladou cuketu i se slupkou a za častého promíchání velmi krátce podusíme…
Pro domácí pekárnu: Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.Ručně nebo s robotem: …
Ve zdravější verzi si můžeme snadno upéct i tradiční sváteční pečivo. Příkladem může být tento velikonoční beránek. Použijeme na něj do základu celozrnnou a špaldovou…
Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina…
Čerstvé pečivo příjemně provoní náš dům a přiláká celou naši rodinu ke stolu. Připravit jej není tak složité, pokud použijeme pomocníka v podobě domácí pekárny, která…
Rebarbora je mírně nakyslá, šťavnatá, a proto jsou z ní vynikající moučníky. Zkuste tento klasický koláč s drobenkou, ovšem z celozrnné mouky. Koláč s drobenkou, to je…
Syté, na povrchu lehce mazlavé, uvnitř vláčné díky tvarohu a smetaně. Takové jsou knedlíky z bramborového těsta. Uvnitř každého z nich je pak skrytá švestka s mandlí.…
Této voňavé rustikální ciabattě z celozrnné mouky nelze odolat. Její jemné, lehce oříškové aroma se skvěle doplňuje se sušenými rajčaty, která vás mile překvapí svou…
Tato bublanina vás přesvědčí, že i celozrnná mouka může být skvělým základem pro nadýchaný a jemný moučník. S piškotovým těstem, které zvládne i začátečník, a šťavnatým…
Variace oblíbené buchty na plech, kterou známe pod názvem „prošívaná deka”, lze připravit i s použitím sezonních mnohotvárných dýní. Ať již použijete hokaido, nebo…