Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka celozrnná žitná - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 398 kJ /
334 kcal
Bílkoviny8,40 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,40 g
Tuky1,40 g
– nasycené0,10 g
– nenasycené1,10 g
–– mononenasycené0,10 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy66,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Perník na plech

Perník na plech

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Milujete vůni perníčků? Potom si zamilujete i tuto perníkovou buchtu na plech. V receptu je použita celozrnná žitná mouka, díky které je moučník zdravější a vláčnější.…

heli3

75 min

Měkoučký celozrnný chléb

Měkoučký celozrnný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Celozrnný chléb má svá specifika. Připravený v pekárně okouzlí měkkou střídkou a vláčností. Navíc je prakticky bez práce díky využití domácí pekárny. Vyzkoušejte…

Boubelinda

145 min

Celozrnné housky

Celozrnné housky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chcete si ochutnat výborné pečivo? Potom rozhodně zkuste domácí celozrnné houstičky, nepřekonatelné svou chutí i vůni. Ta prostoupí během pečení celý byt. Těsto za vás…

petulen

35 min

Vláčné dýňové sušenky

Vláčné dýňové sušenky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Dýňovou hmotu lze dobře využít při pečení sladkého pečiva. Sušenky získají nejen kyprou a hmotu, ale i hezkou barvu. Vyzkoušejte o drobet zdravější variantu sladkého…

Bageta z domácí pekárny

Bageta z domácí pekárny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.…

Slunečnicový chleba

Slunečnicový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do mísy navažte všechny mouky, uprostřed utvořte důlek, do něj dejte lžičku medu, rozmíchejte v ní 3 lžíce teplé (ne horké) vody a rozdrobte kvasnice. Nechte vzejít…

Domácí chléb se syrovátkou

Domácí chléb se syrovátkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suché ingredience promícháme, přilijeme syrovátku a promícháme. Vznikne lehce řidší těsto. U tohoto chleba jsem využila dnes již tradiční recepturu na chléb bez hnětení.…

Kváskový chléb bez hnětení

Kváskový chléb bez hnětení

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do vyšší mísy přesijeme obě mouky, přidáme sůl, kmín, kardamom a promícháme.Kvásek promícháme s vodou, aby se dostatečně okysličil a přilijeme k moučné směsi. Vymícháme…

Celozrnný chléb

Celozrnný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Nejprve nalijeme do pečící misky tekuté suroviny, potom suroviny sypké. Nakonec kvasnice. Dbáme na to, aby kvasnice nebyly nasypány přímo na sůl. Pekla jsem jej na…

Celozrnné žitné placky

Celozrnné žitné placky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kvásek rozšleháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a těsto ihned rozetřeme - pekla jsem v remosce.Necháme asi 2 hodiny zakryté kynout, pak remosku zapneme a placku…

Chléb z remosky

Chléb z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme, uděláme velikou "bulku", kterou zploštíme na…

Chlebík jako od pekaře

Chlebík jako od pekaře

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

V uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme program CELOZRNNÝ. Já mám pekárnu Eta Delicca, kde sem nastavila velkou velikost. Kdo má pekárnu, kde je na výběr ze tří…

Vrstvená jablková buchta

Vrstvená jablková buchta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech,…

1 2 3 7