Chlebík s instantním česnekem a kmínem
Recept ještě nebyl hodnocenTak, jak je napsáno dát suroviny do pečící trouby a nastavit. Já nastavuji pouze těsto a chleba peču v troubě-tak si po vyndání těsta dám do tvaru chlebové veky a nechám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tak, jak je napsáno dát suroviny do pečící trouby a nastavit. Já nastavuji pouze těsto a chleba peču v troubě-tak si po vyndání těsta dám do tvaru chlebové veky a nechám…
Ve vodě rozmícháme droždí a cukr, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Hotové vytáhneme z mísy, propracujeme, rozdělíme a z…
Suché droždí: vše sypké promícháme a přilijeme vodu s octem. Nevím jak vy dámy, ale já v tuto chvíli nasadím techniku a těsto nechám hnětačem důkladně prohníst), těsto…
Na rozkvas vše dobře rozmícháme a necháme zakryté kvasit asi 12-14 hodin v teplé místnosti.K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a vymísíme těsto, které necháme…
V létě, ve velikých vedrech, rozkvas pracuje rychleji, dáme raději nižší množství (uvedenou spodní hranici, 20 g). Hodinu před zaděláním těsta do rozkvasu přidáme…
Z vykynutého těsta oddělíme malý kousek a z obou částí vytvoříme bochánky. Po opětovném vykynutí položíme velký bochánek na plech, dřevěnou hůlkou nebo držadlem vařečky…
Všetky ingrediencie vložíme do pekárničky. Pečieme na programe SPRINT ( ETA ).
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program "těsto". (cca…
Suroviny dáme v uvedené pořadí do pekárny, čokovločky až po zvukovém signálu. U mé DP není na rychlém programu zvukový signál, tak je dávám 3 min. před koncem hnětení.…
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby.Smícháme rozkvas s…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na…
Necháme vyskytnout kvásek v teple.Vypracujeme vláčné těsto ze surovin a kvásku (já dělám ručním mixérem s hnětači), které necháme v teple 1 hodinu kynout.Po vykynutí…
k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Mísím robotem, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5-2…
K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme volnější těsto, které necháme v míse vykynout.Vykynuté pak lehce propracujeme (pokud je třeba, opatrně…
Z mléka, medu a droždí si uděláme kvásek necháme vzejít. V robotu, nebo míse si smícháme sypké ingredience, přidáme kvásek, olej. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a…
K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme volnější těsto, které necháme v míse vykynout.Vykynuté pak lehce propracujeme (pokud je třeba, opatrně…
Suroviny na rozkvas smícháme a necháme 10-12 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme všechny zbývající suroviny a umícháme těsto. Posypneme lžící mouky, lehce…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program těsto. Potom vypracujeme do tvaru chleba a necháme ještě chvíly kynout na plechu s pečícím papírem.…
Suroviny na rozkvas smícháme a necháme 10-12 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme všechny zbývající suroviny a umícháme těsto. Posypneme lžící mouky, lehce…
Preferment i s ostatními surovinami dáme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého…
Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin.Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin.Po dvou hodinách přimícháme 9 g…
Očistenú cviklu pokrájame na kocky, rozmixujeme a cez husté sito vytlačíme do misy šťavu (dužinu som odložila na borčš). Šťavu nalejeme do nádoby domácej pekárne (ak jej…
Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin.Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin.Po dvou hodinách přimícháme 9 g…
Paštika ze zeleniny a hub podle Viléma Vrabce: Lehce vyškvařená slanina ji navoní, vařená rýže zahustí a smetana zjemní
Šéfkuchař Pizza Nuova poradil, která rajčata se hodí na skvělé sugo: Seženete je celoročně i u nás, říká
Bouřkový úplněk přinese zátěž organismu: Opatrně s některými jídly, radí astroložka, odnesla by to vaše játra i střeva