Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka chlebová pšeničná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Letní bochník se syrovátkou

Letní bochník se syrovátkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

V létě, ve velikých vedrech, rozkvas pracuje rychleji, dáme raději nižší množství (uvedenou spodní hranici, 20 g). Hodinu před zaděláním těsta do rozkvasu přidáme…

Chléb - kytka

Chléb - kytka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z vykynutého těsta oddělíme malý kousek a z obou částí vytvoříme bochánky. Po opětovném vykynutí položíme velký bochánek na plech, dřevěnou hůlkou nebo držadlem vařečky…

Chléb TIRAMISU

Chléb TIRAMISU

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny dáme v uvedené pořadí do pekárny, čokovločky až po zvukovém signálu. U mé DP není na rychlém programu zvukový signál, tak je dávám 3 min. před koncem hnětení.…

Bulky s podmáslím (bez pekárny)

Bulky s podmáslím (bez pekárny)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Necháme vyskytnout kvásek v teple.Vypracujeme vláčné těsto ze surovin a kvásku (já dělám ručním mixérem s hnětači), které necháme v teple 1 hodinu kynout.Po vykynutí…

Zigulka

120 min

Kváskové placky s česnekem

Kváskové placky s česnekem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Mísím robotem, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5-2…

Pšenično- špaldové kaiserky

Pšenično- špaldové kaiserky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z mléka, medu a droždí si uděláme kvásek necháme vzejít. V robotu, nebo míse si smícháme sypké ingredience, přidáme kvásek, olej. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a…

Tmavší bagety

Tmavší bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Preferment i s ostatními surovinami dáme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého…

Moravský kváskový chléb

Moravský kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin.Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin.Po dvou hodinách přimícháme 9 g…

woman

3600 min

Moravský kváskový chléb

Moravský kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin.Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin.Po dvou hodinách přimícháme 9 g…

woman

3600 min

1 10 11 12 13 14