Kynuté pletence s mandlovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenDo nádoby od pekárny nalijte mléko, rozpuštěné máslo, vejce a přisypte hladkou mouku. Do důlku v mouce nasypte rozdrobené droždí, do jednoho rohu nádoby nasypte cukr a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do nádoby od pekárny nalijte mléko, rozpuštěné máslo, vejce a přisypte hladkou mouku. Do důlku v mouce nasypte rozdrobené droždí, do jednoho rohu nádoby nasypte cukr a…
Všechny ingredience smícháme do kompaktního těsta, ze kterého tvarujeme kuličky.Uchováváme v lednici. V uzavřené dóze vydrží 5-7 dní.
Do mandlové moučky nalijeme mléko a směs na 10 min. odstavíme. Potom přecedíme přes jemnou utěrku a dobře vymačkáme. Želatinu dáme do trochy vody nabobtnat, vymačkáme a…
Korpus: Kromě vajíčka vše smíchejte dohromady a nakonec přidejte vejce a vypracujte těsto, které po částech vtlačte do koláčové formy a vytvarujte hezky do krajů, aby…
Cuketu nahrubo nastrouháme a se lžičkou soli necháme vypotit cca 20 minut. Pak razantně vymačkáme. Sýr rozmixujeme s vejci. Smícháme v misce všechny suroviny, mícháme…
Veka je stálicí studené kuchyně. Bez chlebíčků není žádná oslava. Avšak, kdo hledá zdravější způsob stravování a alternativu ke klasické vece, je tu správně. Vyzkoušejte…
Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Z toho pak tvoříme lžičkou malé hrudky, které klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180…
Na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme na tuku a necháme vychladnout. Do mísy dáme strouhaný sýr (já dala goudu 48%), vajíčka, sůl, drcený kmín, směs semínek …
Hlubší plech či pekáč vyložte pečicím papírem, používáte-li koláčovou formu, vymažte ji máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.V míse promíchejte…
Nejprve z bílků vyšleháme tuhý sníh. V další míse vymixujeme ponorným mixérem uvařené jáhly s citronovou šťávou a olejem, přidáme žloutky, cukry a vyšleháme v pěnu.…
Do hrnce na mléko dáme žloutky, mléko a vanilkový cukr. Pořádně rozšleháme, přidáme mandlovou mouku. Vaříme na mírném ohni, častěji mícháme. Vaříme až do zhoustnutí…
Mandlové vykrajované cukroví slepované pikantní marmeládou je šikovná variace na linecké slepované. Mandle, či mandlová mouka přidá chuť i křehkost. Vyzkoušejte je s…
Brokolici nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno. Vše smícháme v míse a necháme 15 minut odpočinout. Poté na pánvi s trochou sádla (ghí, oleje) tvoříme placičky a…
Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto. To rozetřeme v tenké vrstvě (asi 2-3 mm) na plech vyložený pečicím papírem. Rádýlkem nebo ostrým nožem nařežeme na kostičky asi…
Vyšleháme bílky se sladidlem, citronovou šťávou a trestí do tuhé hmoty.Opatrně postupně vmícháme mandlovou mouku.Naplníme zdobičku, na pečící papír tvarujeme asi 3 cm…
Ze všech surovin zaděláme pevné nerozpadavé těsto. Podle potřeby dodáme trochu tuku, záleží na kvalitě použitého kokosu. Z těsta vytváříme rohlíčky, které pokládáme na…
Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní si jistě vychutnáte u kávy. Připravit je můžete i na svačinku dětem. Práci byste si mohli usnadnit i využitím robotu, takhle ale…
Do mísy nasypeme rýži, kokos, mandlovou mouku a med. Ze všech surovin utvoříme kompaktní hmotu. Tu dáme na 20 minut do lednice.Z hmoty tvoříme kuličky. Těsto prsty…
Do kastrůlku dáme vařit vodu na vodní lázeň. Do misky, která se do něj vejde tak akorát, aby se nedotýkala vodní hladiny, nalámeme na kousky čokoládu a přidáme kokosový…
Bílky ušleháme se špetkou soli, pak přidáme kokosový cukr, stále šleháme. Postupně po částech přidáváme ostatní suroviny a šleháme. Těsto musí být lité, ale husté. Podle…
Do mísy dejte vejce a rozšlehejte ho. Dále k němu přisypte mandlovou mouku. Já jsem použila 100 g mandlové mouky, protože jsem ji víc neměla a 50 g kokosové mouky jsem…
Všechny ingredience smícháme dohromady.Pečeme 15 min na 180°C.Doporučuji na vrch dát veganskou vanilkovou zmrzlinu či mandlové máslo.
Smícháme všechny mouky, cukr moučku a vanilkový cukr, pak přidáme máslo pokrájené na kostičky a žloutek. Vypracujeme hladké těsto a dáme odpočinout do lednice, nejlépe…
Tyto muffiny překvapí velmi zajímavou chutí, kterou dosáhneme kombinací máku a rebarbory. Navíc je připravíme bez lepku a cukr nahradíme javorovým sirupem. Nejlepší jsou…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Dokonalá boloňská omáčka podle Meghan Markle: Vyzkoušejte tajný trik vévodkyně ze Sussexu
Rychlé hrnkové palačinky nejen pro začátečníky: Můžeme je plnit marmeládou i sýrem a přípravu zvládne každý
Chvála blanšírování: Proč neopomíjet tuto starou kuchařskou techniku a jak se správně dělá?