Hovězí na špeku a růžičkové kapustě
Recept ještě nebyl hodnocenNa lžíci sádla osmahneme krájený špek a na něm zpěníme nakrájenou cibuli.Přihodíme kostky masa, osolíme, opepříme a také osmahneme, aby se maso zatáhlo. Zalijeme vývarem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na lžíci sádla osmahneme krájený špek a na něm zpěníme nakrájenou cibuli.Přihodíme kostky masa, osolíme, opepříme a také osmahneme, aby se maso zatáhlo. Zalijeme vývarem…
Drobné pagáčky z kynutého těsta jsou skvělé jako pohoštění například k vínu. Do těsta přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a pagáčky plníme strouhaným sýrem. Díky…
Dorty jsou zpravidla nedílnou součástí jakékoliv oslavy. Tento můžete připravit třeba dětem k vysvědčení a k oslavě začátku prázdnin. Je připraven z banánového…
Všichni známe klasické jednohubky z pečiva, ale co takhle je připravit z kynutého těsta? Po upečení je rozkrojíme, naplníme vajíčkovou pomazánkou a ozdobíme. Na stole se…
Z trochy mléka, droždí a cukru vypracujeme kvásek a necháme ho vykynout.Po vykynutí ho přidáme k ostatním ingrediencím. Vymícháme těsto (ideálně v pekárně) a necháme v…
Tradiční koblihy v netradiční úpravě. Z cukety a tvarohu připravíme snadné těsto, které pak tvarujeme do bochánků a usmažíme je na oleji. Hotové je pak dozdobíme…
Skořicoví šneci jsou dnes již známou pochutinou na snídani, svačinu nebo v kavárně ke kávě. Vyzkoušejte jejich obměnu, která v sobě ukrývá plátky šťavnatých hrušek. K…
Vláčná kefírová buchta je upečená rychle a její přípravu zvládne i úplný začátečník. Politím čokoládovou polevou se zakysanou smetanou buchta získá osvěžující chuť.
Valná část palačinek, které spatří světlo světa je udělána z klasické pšeničné mouky. Mnohem zdravější je použít místo ní špaldu nebo jáhly. Zkuste si tyto palačinky…
Beránek patří neodmyslitelně k českým Velikonocům. Tento je díky tvarohu v těstě vláčný a rum, ořechy a rozinky mu dodávají skvělou chuť. Upečenému beránku stačí uvázat…
Velikonoce se blíží, tak si s námi zkuste upéct ořechového beránka podle tohoto léty prověřeného receptu. Pocukrovaný nebo politý polevou pak bude ozdobou každého stolu…
Klasický olejový beránek nikdy neomrzí. Příprava je jednoduchá a rychlá, moučník upečený podle tohoto receptu bude lehký, vláčný a voňavý vanilkou. Když beránka nakonec…
Pokud vás přepadne chuť na domácí langoše, nemusíte čekat až vám vykyne těsto. Z jednoduchého jogurtového těsta si připravíte podobné smažené placičky, které dozdobíte…
Jidáše, lahodné tradiční pečivo patřící ke svátkům jara, lehké na přípravu, zvlášť pokud máte pomocníka v domácí pekárně. Vytvarujete a upečete požadované tvary a…
Proč mít pokaždé kulaté ovocné knedlíky, když lze borůvky či jahody uzavřít do kyprého tvarohového těsta v podobě taštičky, navíc s ozdobným "krajkovým" okrajem. Dětem…
Abychom upekli krásného beránka, který bude zdobit velikonoční stůl, nemusíme hledat náročný recept. Postačí připravit klasické olejové těsto se sněhem z bílků, přidat…
Tradičním symbolem Velikonoc je, kromě jiného, také beránek. Těsto je velmi jednoduché, nadýchané díky našlehanému sněhu z bílků a voňavé po citronové kůře. Obzvlášť si…
Když nastane sezóna oblíbené rebarbory, můžeme z ní upéct koláč z kynutého těsta ve tvaru růže. Polahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Vypadá nádherně a díky…
Beránek je tradičním symbolem Velikonoc. Receptů na něj najdeme nespočet, a tak každý může najít svou oblíbenou verzi. V tomto receptu použijeme pomazánkové máslo a…
Beránek nesmí na velikonočním stole chybět. Zvlášť pokud je dobře vychucený, pomalu a pečlivě pečený. Plný kandovaného ovoce, dozdobený čokoládou a slušivou mašličkou…
Beránek jako symbol Velikonoc by na svátečním stole neměl chybět. Tento je z klasického těsta s máslem, kapkou rumu a voní po vanilce. Po upečení jej můžeme jen…
Ti kdo patří mezi milovníky výborných kefírových moučníků si na tento způsob mohou upéct i rychlého velikonočního beránka. Bude krásně vláčný, nedrobivý a provoněný…
Sladký dozlatova upečený bochánek z kynutého těsta tradičně pečeme na Velikonoce. Do těsta přidáme rozinky namočené v rumu, kandované ovoce a sekané mandle. Horní část…
Beránek nesmí na Velikonoce jako tradiční symbol chybět. Vyzkoušejte tuto verzi s vlašskými ořechy a hořkou čokoládou. Beránka navíc provoní trochu rumu. Beránek s…
Mrkvové minikoláčky s povidly: Sladká mrkev nahradí cukr, jsou báječně šťavnaté a neuvěřitelně vláčné a chutnají božsky
V bramborovém salátu podle ČSN chyběla majonéza: Brambory nebyly na kostky a vejce se nepřidávalo
Příběh vánoční kolekce: Prodávaly se v Tuzexu a sloužily i jako úplatky. Jednopatrová stávala 48 Kčs