Jednoduchý jogurtový beránek
Recept ještě nebyl hodnocenCo by to bylo za Velikonoce bez tradičního beránka na sváteční tabuli? Tento beránek je příjemně lehký a vláčný díky jogurtovému těstu, do kterého můžeme přidat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Co by to bylo za Velikonoce bez tradičního beránka na sváteční tabuli? Tento beránek je příjemně lehký a vláčný díky jogurtovému těstu, do kterého můžeme přidat…
Sezona švestek nám přináší nejen slivovici, ale především šťavnaté koláče, které všichni milujeme. Tyto koláče pečeme z různých těst a švestky na nich můžeme doplnit…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh.Cukr smícháme se žloutky, přidáme mléko a olej. Poté přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do směsi…
Vše (kromě rozinek) smícháme v míse do hladkého těsta.Potom přidáme rozinky.Pořádně směs promícháme a plníme pomocí lžíce muffinové formičky asi do 3/4 (nabydou).Pečeme…
Citron dáme předem zmrazit do mrazáku.Nejdříve uvaříme pudink z mléka, cukru a prášku podle návodu na obalu. Na horký ihned přitiskneme fólií a necháme zcela…
Do hrnce s osolenou vodou dáme skelety, prsa a vaříme na 95 °C cca 20 minut.Přecedíme přes čisté plátýnko do pomalého hrnce, (tak se zbavíme veškerého šumu) maso…
Smícháme všechny suroviny na palačinky a těstíčko můžeme nechat cca 15-30 minut odležet.Pánev s nepřilnavým povrchem potřeme olejem a smažíme z obou stran palačinky. Pak…
Bábovka je moučníkem nejen na neděli. Tuto snadnou tvarohovou krásku můžete upéct i ve všední den. Na řezu se pak ukáže dvoubarevná struktura těsta, jehož jednu polovinu…
Dobrý recept na švestkový koláč je skutečným rodinným pokladem. Zde vám nabízíme variantu koláče z tvarohového těsta bohatě sypanou mákem na sladkých švestkách.
Borůvkové knedlíky byly vždy známkou toho, že je léto tady. Dnes si tuto dobrotu můžeme dopřát celoročně a rádi. Neboť kynuté borůvkové knedlíky jsou láska na první…
Řízky lehce naklepeme přes fólii a mírně osolíme.Jedno vejce dáme do misky, přidáme žloutek z druhého vejce a rozšleháme s vínem. Přidáme prosátou mouku, promícháme a do…
Hledáte jednoduchý a chutný moučník jak ke kávě, tak i pro děti na svačinu? Vyzkoušejte tyto nadýchané muffiny, které voní po perníku. Stačí vám pár surovin a během…
Šinga, to je sladký závin, který se u Romů často peče na štědrovečerní stůl. Tradiční kynuté těsto potíráme vrstvou másla, které doplníme o směs kakaa a cukru. Zabalíme…
Oloupané brambory nastrouháme společně s česnekem. Pokud jsou hodně vodnaté, tak trochu z nich vodu vymačkáme.Přidáme podmáslí, vejce, cibuli a koření. Nakonec zahustíme…
Jen 4 ingredience a chvilka času stačí na přípravu tohoto dobrého cukroví z taveného sýra. Po vypracování těsta z něj vykrajujeme libovolné tvary, upečeme do růžova a po…
Jednoduché piškotové řezy ve stylu moučníku nazývaného "prošívaná deka" s jahodami budou geniální tečkou za svátečním obědem, či výborným dezertem k odpolední svačině.…
Denně čerstvé pečivo můžete mít doma i bez návštěvy pekárny. Stačí pár základních surovin a trocha rozmarýnu. Kynuté těsto je provoněno bylinkou a upleteno do úhledných…
V jednoduché kombinaci surovin je kouzlo těchto placiček. Péct je nemusíte na pánvi a tvarovat vykrojením. Stačí lžící vytvarovat na pečicí papír oválky a poté…
Tyto bochánky pocházejí z Yorkshire a byly známé už v 19. století. Připravují se z těsta ochuceného skořicí, do kterého vmícháme rozinky. Bochánky můžeme posypat…
Nejdříve si na papírové košíčky na spodní stranu do středu dáme kousek tuku a přilepíme do formy, aby nám košíčky pěkně při plnění držely ve formě, do silikonových 5…
Připravte si tradiční rebarborový koláč bohatě zasypaný žmolenkou a posypaný mandlovými plátky. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, jeho chuť navíc můžete vylepšit…
Všechny suché ingredience na těsto smícháme, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce, přidáme olej a vymícháme hladké těsto.Těsto nalijeme na plech a posypeme…
Bábovka je dokonalým moučníkem. V tomto receptu najdete inspiraci na mini verze bábovky. Těsto plné mletých oříšků, strouhané čokolády, s vůní skořice zvláčňuje…
Někdy nám připadá piškotová roláda promazaná džemem příliš obyčejná a snažíme si jí vylepšit. Většinou volíme kopec šlehačky, ale pokud máte čas, můžete jí dozdobit…
Česnečka je druhá nejlepší polévka ve střední Evropě: Odborníci ocenili její účinky proti nachlazení i kocovině
Agatha Christie: Slavná spisovatelka ráda jedla, šlehačku konzumovala po litrech a na velikost porcí musel dohlížet komorník
Herečka Markéta Hrubešová nabídla recept na květák se slaninovou drobenkou a říká: Pokorně jsem se vrátila k české kuchyni