Slaný koláč s patisonem
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý slaný koláč s výbornou náplní z patisonu a hlívy ústřičné můžeme jíst teplý i studený. Náplň je díky paprikové pastě lehce pikantní. Po upečení koláč posypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchý slaný koláč s výbornou náplní z patisonu a hlívy ústřičné můžeme jíst teplý i studený. Náplň je díky paprikové pastě lehce pikantní. Po upečení koláč posypeme…
Ozdobený beránek v čele slavnostního stolu je tradicí našich Velikonoc. Tradičně se peče na Bílou sobotu. Důležité je formu dobře vymazat, do všech záhybů, a vysypat…
Sladké knedlíky patří k oblíbeným tradičním pokrmům naší kuchyně. Můžeme je připravit z různých těst a náplní. V tomto receptu je základem bramborové těsto, do kterého…
Broskve jsou velmi šťavnaté a díky tomu chutnají v moučníku opravdu skvěle. Jejich chuť ještě doplníme rozehřátým medem. Tento lahodný a osvěžující koláč si můžeme…
Nadýchaná roláda ze špenátového těsta plněná ricottou a sušenými rajčaty je skvělé lehké pohoštění pro návštěvy, které si vychutnáte se sklenkou vína. Špenát dodá těstu…
Pokud máte v oblibě krémové moučníky, zkuste si upéct beránka podle tohoto receptu. Obě poloviny upečené každá zvlášť se k sobě spojí lahodným kakaovým krémem a beránka…
Exotická chuť kokosu a šťavnaté broskve jdou skvěle dohromady. Obojí si vychutnáme v tomto lahodném a jednoduchém moučníku. Těsto po upečení potřeme smetanou, která do…
Veganské recepty se těší velké oblibě, i kvůli použití prvotřídních surovin. Při konzumaci můžete sami ocenit, jak moc se kvalita surovin odráží na výsledné chuti a…
Švestkové koláče patří mezi stálice našich moučníků. Nemusí však být jen na plechu. Máslové nekynuté těsto můžeme dávkovat do košíčků na muffiny, poklást je kouskem…
Klasický kynutý sladký bochník, který voní po másle a citronu, posypeme mandlovými plátky a dozlatova upečeme. Péct ho můžeme nejen tradičně o Bílou sobotu, ale i mimo…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
Hvězdičky ze slaného těsta jsou plněné jako obložené chlebíčky. Hodí se na jakoukoliv oslavu nebo i všední domácí svačinu, dají jíst vcelku jako chlebíčky, nebo můžete…
Netradiční štrúdl z dvojího těsta podle babičky moderátorky Terezy Bebarové si můžeme teď upéct i my. Máslové těsto po ztuhnutí rozválíme, naplníme nastrouhanými jablky,…
Tradiční jeden bochánek mazance můžete s tímto receptem nahradit dokonalým věncem z malinkých bochánků. Je jen na vás, zda je i naplníte třeba tvarohovou náplní. Určitě…
Kynuté moučníky jsou náročnější na práci a na čas. Námahu se zpracováváním těsta vám může usnadnit kuchyňský robot nebo hodný manžel. Čas vám rychleji uteče, když si v…
Výborného nadýchaného beránka nazdobíme po upečení sněhem z bílků a cukru, který připravíme ve vodní lázni. Celé tělo beránka ozdobíme kudrnkami a obličej vytvoříme z…
Čerstvé donutky, vám zaručeně zlepší den! Každý kousek s lahodně křupavou skořápkou a jemně měkkým srdcem je požitkem pro vaše chuťové buňky. Zda zvolíte na ozdobení…
Zvládnout odpalované těsto chce trochu umění, avšak po jeho zpracování v kulaté věnečky se nám odmění skvělou chutí. Nadýchané věnečky naplníme žloutkovým krémem s…
Muffiny, ze kterých vykukují kousky slaďoučkých švestek a navíc jsou provoněné rumem - takové na vás čekají v našem receptu. Připravte je raději rovnou z dvojité dávky,…
Jednoduchý a rychlý ovocný koláč s lahodnou máslovou drobenkou navrchu je ideálním moučníkem pro všední den, kdy chcete péct, ale nemáte moc času. Upéct si ho můžete v…
Jednoduché šlehané těsto na velikonočního beránka. Připravte se na vítání Velikonoc a jara třeba právě s tímto receptem, který zvládne i začátečník. Je to podobné jako u…
O Velikonoce nesmí na našem stole chybět tradiční sladký beránek. Ochutíme ho vlašskými ořechy, čokoládou, kandovaným ovocem a provoníme pomerančovou kůrou. Po upečení…
Pečete každé Velikonoce beránka podle stejného receptu? Zkuste letos třeba obměnu přidáním máku do těsta. Když hotového beránka polijete čokoládovou polevou, zajímavá…
Mandlový mazanec je lahodné pečivo, které láká svou nadýchanou a vláčnou konzistencí. Vychutnejte si ho jako svačinu s máslem nebo s oblíbeným džemem, či jako sladkou…
Tahle česnečka mění pravidla hry: Zkuste rozpečený sýr, krutóny s česnekovým máslem nebo uzená kuřecí křídla
Jako v peřince: Savojský řízek je šťavnatý a měkoučký díky speciálnímu obalování. S bramborovým salátem nemá chybu
Pečená bramborová roláda: Nejlepší je plněná směsí uzeného masa a kysaného zelí, před vysušením ji ochrání pečicí papír a sádlo