Makovník II.
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Vše smícháme,nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme 180°C, cca 15-20 minut.Po upečení uděláme polevu, smícháme cukr s citronovou šťávou, každý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Vše smícháme,nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme 180°C, cca 15-20 minut.Po upečení uděláme polevu, smícháme cukr s citronovou šťávou, každý…
Vše promíchat v těsto. Nalít na plech. Pečeme při 200 °C 20min.
První den do většího hrnce nalijte smetanu a přiveďte ji k varu. Mezitím nalámejte čokoládu do nádoby, ve které později šlehačku vyšleháte. Čokoládu zalijte horkou…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu nalijeme…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu nalijeme…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu nalijeme…
Nadýchaná piškotová roláda s jemným pudinkovým krémem patří mezi českou klasiku. Chutná skvěle a vypadá ještě lépe. Připravit ji můžete jen tak ke kávě, ale i jako…
V robotu našleháme vejce s cukrem do husté pěny. Potom lehce vařečkou vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme. Já peču asi 10 minut…
Nejprve si den předem uvaříme tmavou šlehačku a to tak, že do kastrolku vlijeme šlehačky a přidáme kakao, dobře prošleháme a přivedeme k bodu varu. Odstavíme, ještě…
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.Troubu zahřejte na 170 °C. Tvaroh důkladně smíchejte se změklým máslem a cukrem a ke směsi postupně přidávejte…
Že musí být buchta jen na plechu nebo koláčky do ruky? O tom, že nemusí, vás přesvědčí tento recept na koláč ve skle. Do sklenice vhodné k pečení uložíme ovoce, moučnou…
Likérové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Není ale nijak složité si je doma vyrobit. Pokud nemáte speciální cukrářský nástavec, vytvořte si na piškotu dutý…
Upéct tento moučník, je ideální způsob, jak využít zbylé banány. V těstě vynikne nejen šťavnatá chuť zralých banánů, které přidávají do moučníků vlhkost a sladkost, ale…
Recept na biskupský chlebíček, který hravě zvládne i začátečník. Stačí suroviny odvážit pomocí hrnku a dál postupovat podle našeho receptu. Vůně kandovaného ovoce spolu…
Křehký jablečný řez je dokonalou kombinací jemného těsta a sladkokyselých jablek, které se rozpadají na jazyku. Tento klasický moučník provoní váš domov skořicí a je…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s kypř. práškem.Vlijeme na vymazaný vyšší plech a upečeme.Krém: Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z…
Mouku smícháme s cukrem, kypřícími prášky a kakaem. Přidáme vejce, olej, mléko a promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme při 170 stupních…
Nastrouhanou Margotku smícháme s moukou, kypřícím práškem a rozinkami. Ušleháme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem a s olejem a postupně přiléváme mléko. Pak…
Kdo se bojí rozvařených knedlíků, může vyzkoušet tyto, které se vaří přímo v hrnečku o objemu 250 ml. Je nutné je dobře vymazat, aby šly dobře vyklopit. Pak je krájíme…
Palačinkami potěšíte nejen děti, ale i dospělé. Vychutnat si je můžete v jakoukoliv denní dobu. Palačinky s nastrouhanými jablky v těstu, pomazané povidly, posypané…
Tento recept je v rodině autorky velice oblíbený. Zkuste ho také. Třeba bude mít úspěch i u vás. Roláda je lehoučká, se šlehačkou je jak dech. Doporučujeme dodržet…
Máte chuť na vánočku, na lince domácí pekárnu, ale nechce se vám do přípravy investovat příliš mnoho času? Připravte ingredience, nasypte do domácí pekárny a nechte ji,…
Osvěžující broskvový dezert si zamilujeme na první lžičku. Měkounký piškot, lehký nadýchaný krém a broskve v pudinku tvoří dohromady skvělý moučník, kterým pohostíte…
Vláčné buchty z nadýchaného těsta s lahodným krémem jsou vždy hitem. Máme pro vás recept na moučník, který vás vynese do nebes. Krém příjemně chutná i voní po kokosu a…
Sezona chřestu začíná! Uvařte si jej třeba jako hrášek podle receptu od M. D. Rettigové
Jak na nejlepší dýňovou polévku: Chuti pomůže vývar a opečená cibule, krémovou konzistenci zajistí smetana
Skromná kuchyně: Na nudle se smaženým zelím stačí jen 3 suroviny a s přípravou si lehce poradí i začátečník