Kynutý koláč s jablečnou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenMouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme droždí a přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme droždí a přidáme…
Pěry jsou velké nadýchané ovocné knedlíky, lehoučké jako pírko, pocházející z Valašska a Slovácka. S tímto receptem si tuto skvělou dobrotu zvládnete připravit i u vás…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Tyto lahodné lívance spojují bohatou chuť kefíru s lehkostí a nadýchaností lívanců. S jejich jednoduchou přípravou jsou kefirové lívance ideální k doplnění ovocem,…
Moučník ve tvaru rolády má mnoho předností. Není složitý na přípravu, dobře se uchovává i servíruje. Proto jsou rolády častou součástí všech oslav. Tato roláda s tenkým…
Jednoduchá buchta na plech, a přesto oslní každého, kdo ji ochutná. Přesně takové jsou Míša řezy s tvarohovým krémem pod vrstvou křupavé čokolády. Upečte si je podle…
Koláče se vzorem zapečeného pudinku jsou velmi oblíbené. Kombinace jemného vláčného korpusu a svěží vrchní vrstvy zakysané smetany je opravdu lahodná. Proto obliba…
Zázvorky ze šlehaného těsta jsou jednoduché na přípravu a rychle hotové. Těsto se nenechává sušit, peče se hned. I tak je ovšem upečte v dostatečném předstihu, aby se…
Pokud hledáte recept na slavnostní moučník, právě jste ho našli. Příprava je trochu složitější, ale výsledek stojí za to. Tvarohovou vrstvu můžete vylepšit zrovna tím,…
Pokud hledáte recept na slavnostní moučník, právě jste ho našli. Příprava je trochu složitější, ale výsledek stojí za to. Tvarohovou vrstvu můžete vylepšit zrovna tím,…
Koláčky, po kterých se hned zapráší. To jsou tyto nekynuté koláčky plněné tvarohem nebo povidly a sypány máslovou drobenkou. Na těsto sice necháme vzejít kvásek, ale dál…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijem do vymazané a moukou vysypané…
Suroviny na 1. těsto dobře propracujeme, poté vyválíme a vložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech o rozměrech 25 x 35 cm.Na hnědé těsto můžeme dát ovoce či marmeládu …
Slané šneky patří mezi oblíbené pohoštění. Místo klasické kombinace rajčat a uzeniny je můžeme připravit s jednoduchou pomazánkou z nivy. Slaný sýr navíc skvěle doplní…
Chybí vám po dobrém obědě chutný moučník? Nemusíte se ho zříkat. Náš recept na kakaové řezy s jemným krémem není složitý na přípravu a výsledek uspokojí vaše chuťové…
Z prísad vypracujeme kysnuté cesto a necháme ho vykysnúť. Medzitým pripravíme náplne : Orechová : Mlieko privedieme k varu, vsypeme orechy, cukor a škoricu a za…
Připravíme si piškotové těsto: Žloutky ušleháme s cukrem a vodou do husté pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a…
Vodu ohřejeme, aby byla vlahá. Do 50 ml vody dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, 1 lžíci mouky, prošleháme a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme prosáté mouky se solí,…
Koláčky, drobňáčky, svatební koláčky, vdolečky. V každém regionu mají svůj osobitý název, tvar a hlavně náplň. V tomto receptu přinášíme tradiční koláčky od Slovácka s…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Do větší mísy vsypeme mouku, cukr, mák a prášek do pečiva. Přidáme 2 vejce, mléko, olej a důkladně promícháme. Formu na bábovku vymažeme rozpuštěným tukem (důkladně) a…
Do větší mísy vsypeme mouku, cukr, mák a prášek do pečiva. Přidáme 2 vejce, mléko, olej a důkladně promícháme. Formu na bábovku vymažeme rozpuštěným tukem (důkladně) a…
Všetky prísady dobre prešľaháme a cesto vylejeme do vymastenej bábovkovej formy.Ak chceme bábovku mramorovú, rozdelíme cesto na polovice, do jednej vmiešame 2 lyžice…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a mliekom alebo vodou, postupne prilejeme olej.Pridáme múku s práškom a mak. Vmiešame sneh z bielkov.Cesto vylejeme na vymastený plech a…
Tvrdý chleba do koše nepatří! Vyzkoušejte jednoduché triky, jak zachránit jídlo a ušetřit peníze
Brokolice do lednice: Otestovali jsme tip, který funguje. Takhle vydrží brokolice čerstvá déle než týden
Maďarské slané nudle s tvarohem: Túrós csusza s dozlatova vypečenou slaninou navrchu chutnají božsky