Kyšková buchta s ovocem a posýpkou
Recept ještě nebyl hodnocenCukr vyšleháme s vejci do husté pěny.Přidáme kyšku, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cukr vyšleháme s vejci do husté pěny.Přidáme kyšku, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech…
Do mouky zamícháme prášek do pečiva, přidáme cukr, Heru, vejce, mléko a med.Z těchto surovin vypracujeme těsto a rozdělíme si ho na dvě poloviny.Na plech dáme pečící…
Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Múku, kakao, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a vareškou opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som…
Mouku proseji na vál a přidám ostatní suroviny, zpracuji v hladké těsto, které nechám v chladu odpočinout asi 2 hodiny. Pak kousky těsta vtlačím do formiček (vaniček) a…
Polovinu cibulky na tuku osmahneme dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso, osmahneme ho, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a když se…
Den předem v PH (pomalý hrnec) s minimálním množstvím vody dáme ovařit uzené koleno. Uložíme ho do chladna, spolu s rosolem, který tam vznikne.Druhý den na rozpuštěném…
všechny suroviny smícháme, naplníme košíčky na muffiny a v předehřáté troubě pečeme na 200 °C až povrch muffinů zezlátne
Nádivka: Mléko přivedeme k varu, přisypeme umleté ořechy, cukr, rum a povaříme do zahoustnutí. Dle potřeby můžeme přidat strouhanku a necháme vychladnout.Suroviny na…
Připravíme klasické bramborákové těsto - nastrouháme brambory na hrubém struhadle, pokud jsou moc vodnaté, přebytečnou vodu z nich rukou vymačkáme.Smícháme s vajíčkem,…
Bleskurychlý jablečný koláč, který může do hodiny stát na stole před nečekanou návštěvou. Určitě mu bude na dezertním talířku slušet kopeček ušlehané nebo zakysané…
Snadná a jednoduchá ovocná buchta je velmi rychle připravená i upečená v menší remosce. Je-li třeba upéct moučníku plný plech, jen zdvojnásobíte dané množství. Buchta je…
Všechny ingredience smícháme, nejprve sypké, pak přidáme olej, vejce a limonádu - může být i sodovka s pomerančovou šťávou, důležité je, aby byla sycená, bublinky těsto…
Snadný hrnkový perník s jablky, který připraví i začátečník. Jablka máme v kuchyni prakticky celoročně, takže se takový perník nabízí jako nejsnadnější moučník na víkend…
Koblihy, na Slovensku šišky, jsou tradiční kynutý smažený moučník. Připravte ho své rodině a sklidíte oprávněné ovace. Není nic luxusnějšího, než se zakousnout do…
Letní moučníky připravujeme zpravidla ve svěží a lehké variantě. V tomto receptu připravíme nadýchaný piškot, na něj rozetřeme jemný krém, který poklademe plátky…
Nasbírali jste si plnou bedýnku jahod a přemýšlíte co s nimi? Vsaďte na hebké ovocné knedlíky, které jsou šťavnaté a voňavé. Základem těsta je tvaroh, což je výhoda pro…
Domácí pekárna je výborný pomocník při přípravě chutného pečiva. Upečte v ní tento voňavý a měkký toustový chléb. Můžete ho podávat například namazaný máslem a jistě si…
Těsto připravené z másla, jogurtu a mouky posypeme vypeckovanými meruňkami a upečeme. Po vychladnutí buchtu podáváme posypanou moučkovým cukrem. Buchtu připravíme během…
Ochutnejte tyto krásně vypadající řezy, které ozdobí váš sváteční stůl. Kakaové těsto pokryté vrstvami vanilkového krému a vrstvou kakaových sušenek s kokosem, ovoníte…
Klasické šťavnaté holandské řízky z mletého masa a sýra můžeme připravit ve zdravější verzi, když vynecháme smažení a místo toho je upečeme. V pekáčku spolu s nimi…
Jemná buchta na plech s kousky ovoce a posypaná cukrem, to je taková klasika českých domácností. Bublaninu plníme často podle sezonního ovoce, od jahod přes rebarboru až…
Pro milovníky karamelu a šlehačky je tu tento recept. Lehounká roláda je se šlehačkovou náplní. Doma připravený karamel je sice pracnější, ale výsledek bude velkolepý. …
Originální nápad na občerstvení s přáteli, kdy se návštěva postará o to, aby dobrota byla vyloženě „roztrhaná“ a rozebraná do posledního drobečku! Slané těsto a Hermelín…
Holka u plotny radí: Jak na slavné Milionářské řezy? Bohatou chuť zajistí spojení tří složek!
Citron v kuchyni: Vyzkoušejte delikátní krémovou polévku, citronové těstoviny nebo sladký krém!
Samosběry jahod začaly: Nejlevnější jahody seženete za 60 Kč/kg u Kolína. Sbírá se ale už i na Moravě