Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná chlebová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Žitný zrníčkový chlebík

Žitný zrníčkový chlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Než vykvasí rozkvásek, uvaříme si pšenici a měkkou necháme odkapat a zchládnout. K vykvašenému rozkvásku (ten můj byl už po 4 hodinách) přidáme zbytek surovin, smícháme…

Žitný zrníčkový chlebík

Žitný zrníčkový chlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Než vykvasí rozkvásek, uvaříme si pšenici a měkkou necháme odkapat a zchládnout. K vykvašenému rozkvásku (ten můj byl už po 4 hodinách) přidáme zbytek surovin, smícháme…

Černý pivní chleba

Černý pivní chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět…

Dalamánky s prefermentem

Dalamánky s prefermentem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Nejdříve se připravíme den předem preferment a necháme kvasit do druhého dne. Těsto jsem připravovala v pekárně,nejdřív dáme tekuté a pak sypké suroviny,pak preferment…

Myšákův bochník

Myšákův bochník

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

10-12 hodin předem připravíme rozkvas - ve vodě rozmícháme kvásek, dobře vmícháme obě mouky a zakryté necháme v teple místnosti kvasit.Hotový rozkvas má zvětšený objem,…

Sezamové špičky

Sezamové špičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na poliš spíš vyšleháme než umícháme - dostane se do něj víc kvasinkám potřebného vzduchu - a zakryté necháme v teple 2 hodiny pracovat. K hotovému poliši…

Dalamánkové špičky

Dalamánkové špičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…

Dalamánkové špičky

Dalamánkové špičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…

FITchlebík

FITchlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).

Bagety s prefermentem a kváskem

Bagety s prefermentem a kváskem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Asi 12 hodin předem zaděláme na preferment: smícháme vodu s droždím a moukou a zakryté proti osýchání a prachu necháme kynout v teplé místnosti.Druhý den přidáme kvásek…

Koláč mlsného zahradníka

Koláč mlsného zahradníka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

K vykvašenému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny a vymícháme volnější těsto, které (zakryté proti osýchání) necháme v teple kvasit asi 1-2 hodiny.Těsto urovnáme…

Tečkovaný kváskový chleba

Tečkovaný kváskový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Smícháním kvásku, vody a mouky připravíme rozkvas a necháme ho cca 12-14 hodin kvasit. Záleží na teplotě okolního prostředí i síle vašeho kvásku.K hotovému rozkvasu…

Domácí pecen

Domácí pecen

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na povrchu křupavý a uvnitř nadýchaný a vláčný čerstvý chléb dokáže nejen potěšit chuťové pohárky, ale také provonět dům. Těsto můžete zadělat ručně nebo za pomoci…

Svita66

105 min

Lněné bagety s omládkem

Lněné bagety s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a vmícháme mouku - necháme omládek kynout asi hodinu.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (sádlo rozpuštěné a vychladlé) a…

Chlebulky s ovesnými vločkami

Chlebulky s ovesnými vločkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Ze všech uvedených surovin umícháme omládek a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut pracovat.Pak k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme volnější těsto…

1 11 12 13 14