Semenáček jogurtový
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a zapneme program Kyprý (nebo aspoň Základní). Chlebík je nádherně nakynutý, pružný a na řezu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a zapneme program Kyprý (nebo aspoň Základní). Chlebík je nádherně nakynutý, pružný a na řezu…
Do pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto. Po vykynutí propracujeme a dáme kynout do ošatky (asi20min). Na dno trouby dáme kastrůlek s…
suroviny – kromě hladké mouky – dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Těsto. Jakmile začne promíchávat, přisypeme většinu hladké mouky. Brambory během…
Suroviny na rozkvas umícháme a necháme asi 10 hodin kvasit. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout.Vykynuté…
Připravené suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, droždí položíme na místo na mouku, mimo rozetřený česnek) a použijeme program Základní (Klasik)…
Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím).Sušenou mletou cibuli jsem do…
Uděláme kvásek, vymícháme těsto a necháme vykynout. Pak vytvarujeme velké housky jako na hamburger a necháme 15 min kynout na plechu. Potřeme vajíčkem a dáme péct na…
Smícháme suroviny na kvásek/rozkvas a necháme přibližně 9-12 hodin prokvasit přikryté fólií při pokojové teplotě. Večer uděláme, ráno pečeme. Nebo ráno uděláme a pečeme…
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout.Po 1-3…
Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout. Ke kvásku přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme…
Směs promícháme na sucho a postupně přidáváme pomalu a podle hmotnosti 2½ až 3 hrnečky teplé vody, Vše smíchat dohromady, těsto bude dost lepkavé, nedělat moc řídké…
Vyšší, tmavší chlebík z domácí pekárny v sobě skrývá přídavek ovesných vloček, které do něj vnáší vlákninu navíc. Na chuti se podepisuje i ta dodaná trocha podmáslí -…
Připrav si rozkvas z 200 g žitné chlebové mouky pokojové teploty, 200 g vody pokojové teploty a 2 lžic kvásku pokojové teploty. Vše smíchej v míse, přikryj utěrkou a…
Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi…
Suroviny navážíme do formy v pořadí tekuté - sypké a zapneme základní program. Před třetím kynutím těsto trochu urovnáme, pokud je třeba. Chlebík je lehký, není "bílý…
Na povrchu křupavý a uvnitř nadýchaný a vláčný čerstvý chléb dokáže nejen potěšit chuťové pohárky, ale také provonět dům. Těsto můžete zadělat ručně nebo za pomoci…
Do pekárny vložíme vše tekuté a zasypeme sypkými surovinami.Nakonec přijde droždí.Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň opečení tmavý.
k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak suché, kvásek a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný - déle kyne.
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapeme Základní program.Po upečení chleba vyklepeme z formy a dáme vychladnout na mřížku. Chléb je lehounký a voňavý.
S těstem mi pomohla pekárna, ale můžete i klasicky - vytvoříte kvásek z vody, droždí, cukru a trošky mouky. Pak přidáte vše ostatní, vypracujete nelepivé těsto a necháte…
K hotovému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny a vymícháme volnější (měkčí) těsto, které omoučené necháme v zakryté míse v teple nakynout (1-3 hodiny). Pak těsto…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře…
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché a zapneme program Klasik (Základní). Po upečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na…
Herečka Patricie Pagáčová upeče jen dva druhy cukroví. Vanilkové rohlíčky podle babičky ale nesmějí chybět
Žid neboli bramborák na sladko: Díky jablkům v těstě má svěží chuť, díky bramborám je krásně křupavý
Jablkové bramborové knedlíky: Šťavnatý pokrm s jablky v těstě báječně chutná, při přípravě je důležitá moučnatost brambor